Ewunia Ty mi się zdecydowanie z jortkami ogrodowymi kojarzysz. Gosia np z bukietowymi, Abiko z różami, itd, itp. Każdy ogrodnik kojarzy mi się z konkretną rośliną, ale Ty to zdecydowanie horty ogrodowe. Też je kocham.
Śliczna, do tego kwitnąca na tegorocznych pędach też. Kupujesz, dlaczego ja tylko parę drzew kupiłam? No nie wiem. Podziwiam też czosnki, jakie to?
Z moimi 'Globemaster' coś się zadziało, połowa porażona, grzyb chyba.
Klon obłędny, masz już dla niego miejsce?
Widziałam dzisiaj w obi hortensje ogrodowe z serii Rembrandt już kwitnące. Pięknie wyglądały, kusiły. Stałam, stałam , patrzyłam, myślałam wziąć? nie wziąć? Na etykiecie nie było informacji na jakich pędach kwitną. Kojarzysz je? Masz którąś? Na obrazkach niektóre były podobne do Schloss Wackerbarth.
Aniu, zakupy roślin bardzo lubię Ciężko jest nie skusić się, gdy co roku pojawiają się nowości, do których aż oczy świecą się
A miejsce zawsze się w magiczny sposób znajduje w ogrodzie
Hortensje ogrodowe, to moja miłość Uwielbiam je i cieszę się, że dobrze się u mnie mają. Bukietowe też bardzo lubię i mam ich pewnie tyle samo co ogrodowych. Jedne i drugie kuszą mnie do zakupów, gdy tylko pojawią się nowości. Teraz jest cała seria hortensji bukietowych Living. Przepiękne hortensje. Każda kusi.
Z ogrodowych zaś serie Rembrandt, Forever&Ever. Cudowne odmiany z przebarwiającymi się kilkakrotnie w ciągu sezonu kwiatami. Kuszą, kuszą bardzo.
Sadzę je już w donicach - mam już 7 donic.
Donice dla hortensji dobry pomysł, ale jak je zimować? To paradoksalne, hortensje przetrwają u nas lekkie zimy, nawet na zewnątrz, a dostaną w kwietniu!