Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Katkak 21:41, 06 cze 2020

Ewunia Ty mi się zdecydowanie z jortkami ogrodowymi kojarzysz. Gosia np z bukietowymi, Abiko z różami, itd, itp. Każdy ogrodnik kojarzy mi się z konkretną rośliną, ale Ty to zdecydowanie horty ogrodowe. Też je kocham.
vita 22:02, 06 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Przedstawiam Wam nową hortensję SO LONG SUNNY
Przepiękny egzemplarz mi przysłali- już z kwiatami
Kwitnie na zeszłorocznych i tegorocznych pędach

Śliczna, do tego kwitnąca na tegorocznych pędach też. Kupujesz, dlaczego ja tylko parę drzew kupiłam? No nie wiem. Podziwiam też czosnki, jakie to?
Z moimi 'Globemaster' coś się zadziało, połowa porażona, grzyb chyba.
Klon obłędny, masz już dla niego miejsce?
Joku 22:16, 06 cze 2020

Widziałam dzisiaj w obi hortensje ogrodowe z serii Rembrandt już kwitnące. Pięknie wyglądały, kusiły. Stałam, stałam , patrzyłam, myślałam wziąć? nie wziąć? Na etykiecie nie było informacji na jakich pędach kwitną. Kojarzysz je? Masz którąś? Na obrazkach niektóre były podobne do Schloss Wackerbarth.

Nie kupiłam
kasiek 06:48, 07 cze 2020

Piękne poletko czosnków
Ewciu czy Ty tniesz tę sosnę? Bo moja tnę bardzo, ale co wiosnę mi choruje i zrzuca dużą cześć igieł.
zbigniew_gazda 08:33, 07 cze 2020

Piękny obrazek powyżej cytowany przez Kasię. Widzę Ewuś że babeczki posadziłaś po obwodzie rabatki. Trawnik super.
Ewa777 09:04, 07 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

Ogród już masz piękny.
Pełen roślin A wciąż i jeszcze dokupujesz nowe roślinki
Ech, czy to zakupowanie kiedyś ustanie ??

Klonik Shirasawy piękny Zarażasz nim

Aniu, zakupy roślin bardzo lubię Ciężko jest nie skusić się, gdy co roku pojawiają się nowości, do których aż oczy świecą się
A miejsce zawsze się w magiczny sposób znajduje w ogrodzie
Ewa777 09:12, 07 cze 2020

Katkak napisał(a)
Ewunia Ty mi się zdecydowanie z jortkami ogrodowymi kojarzysz. Gosia np z bukietowymi, Abiko z różami, itd, itp. Każdy ogrodnik kojarzy mi się z konkretną rośliną, ale Ty to zdecydowanie horty ogrodowe. Też je kocham.

Hortensje ogrodowe, to moja miłość Uwielbiam je i cieszę się, że dobrze się u mnie mają. Bukietowe też bardzo lubię i mam ich pewnie tyle samo co ogrodowych. Jedne i drugie kuszą mnie do zakupów, gdy tylko pojawią się nowości. Teraz jest cała seria hortensji bukietowych Living. Przepiękne hortensje. Każda kusi.
Z ogrodowych zaś serie Rembrandt, Forever&Ever. Cudowne odmiany z przebarwiającymi się kilkakrotnie w ciągu sezonu kwiatami. Kuszą, kuszą bardzo.
Sadzę je już w donicach - mam już 7 donic.
vita 09:37, 07 cze 2020

Donice dla hortensji dobry pomysł, ale jak je zimować? To paradoksalne, hortensje przetrwają u nas lekkie zimy, nawet na zewnątrz, a dostaną w kwietniu!
Nowa12 09:41, 07 cze 2020

Dużo masz cienia na tej rabacie?
Katkak 10:06, 07 cze 2020

Ewa777 napisał(a)

Hortensje ogrodowe, to moja miłość Uwielbiam je i cieszę się, że dobrze się u mnie mają. Bukietowe też bardzo lubię i mam ich pewnie tyle samo co ogrodowych. Jedne i drugie kuszą mnie do zakupów, gdy tylko pojawią się nowości. Teraz jest cała seria hortensji bukietowych Living. Przepiękne hortensje. Każda kusi.
Z ogrodowych zaś serie Rembrandt, Forever&Ever. Cudowne odmiany z przebarwiającymi się kilkakrotnie w ciągu sezonu kwiatami. Kuszą, kuszą bardzo.
Sadzę je już w donicach - mam już 7 donic.

Ewciu i zimują na zewnątrz?