Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:42, 04 lip 2020

Kasya napisał(a)
I z bliska i z daleka tez pieknie
Te na pniu cały czas zimujesz czy wymieniasz ?
Wszystkie hortki podpierasz ?

Na pniu są bukietowe. One dobrze zimują (bez okrywania). Mocno je tnę na wiosnę. Jeżeli chodzi o bukietowe, to większość podwiązuję. Ogrodowe, tylko te naprawdę wielkie i ciężkie, oraz te młodziutkie, bardzo wiotkie z ogromnymi kwiatami.

Nie podwiązuję Phantoma, Tardivy, Graeat Star i Limelight.
Kasya 21:47, 04 lip 2020

Ewa777 napisał(a)

Na pniu są bukietowe. One dobrze zimują (bez okrywania). Mocno je tnę na wiosnę. Jeżeli chodzi o bukietowe, to większość podwiązuję. Ogrodowe, tylko te naprawdę wielkie i ciężkie, oraz te młodziutkie, bardzo wiotkie z ogromnymi kwiatami.

Nie podwiązuję Phantoma, Tardivy, Graeat Star i Limelight.

Miało być „te roze na pniu” o nie pytałam ale zjadłam „roze”
Ewa777 22:46, 04 lip 2020

Kasya napisał(a)

Miało być „te roze na pniu” o nie pytałam ale zjadłam „roze”

W ubiegłym roku wymieniłam żółte na Laguny, bo mi kolorystycznie bardziej pasują. Reszta róż na pniu ta sama od lat. Dobrze sobie radzą. W tym roku nawet nie okrywałam na zimę.
Joku 14:28, 05 lip 2020

Heidi Klumm kojarzy mi się z twoim ogrodem. Wczoraj ją widziałam w Hortulusie w Dobrzycy ale już przekwitała i była mniejsza od twojej. Chyba pierwszy rok po posadzeniu. Jeszcze metki były, dlatego rozpoznałam.

A Tereski chyba nadrabiają po ubiegłorocznym słabszym kwtnieniu. Tym razem na bogato . Fajna ta rabata przy wejściu.
TAR 14:47, 05 lip 2020

Ewa, promanalem pryska sie rosliny wczesna wiosna, w sezonie nie jest wskazane. Ja zazwyczaj pryskalam tylko iglaki ale patrzac po ilosci robali w tym roku wiosna promanalem zrobie o wiele wiecej, rowniez drzewa i krzaki.
Ewa777 15:28, 05 lip 2020

Joku napisał(a)
Heidi Klumm kojarzy mi się z twoim ogrodem. Wczoraj ją widziałam w Hortulusie w Dobrzycy ale już przekwitała i była mniejsza od twojej. Chyba pierwszy rok po posadzeniu. Jeszcze metki były, dlatego rozpoznałam.

A Tereski chyba nadrabiają po ubiegłorocznym słabszym kwtnieniu. Tym razem na bogato . Fajna ta rabata przy wejściu.

U mnie Heidi Klum ma dużo pąków, więc będzie cieszyć kwiatami kilka dni
Jolu, złapałaś bakcyla podróżniczego Chyba co weekend odwiedzasz jakiś ogród. To bardzo fajny pomysł na spędzenie wolnych dni i odpoczynek Trzeba brać z Ciebie przykład

Tereski lepiej kwitną wiosną. Drugie kwitnienie jest słabsze. Pewnie pamiętasz moje marudzenie z jesieni
Ewa777 15:30, 05 lip 2020

TAR napisał(a)
Ewa, promanalem pryska sie rosliny wczesna wiosna, w sezonie nie jest wskazane. Ja zazwyczaj pryskalam tylko iglaki ale patrzac po ilosci robali w tym roku wiosna promanalem zrobie o wiele wiecej, rowniez drzewa i krzaki.

Ok. A to pryskanie wczesną wiosną Promalem nie szkodzi ptakom, czy innym pożytecznym zwierzaczkom?
Joku 21:33, 05 lip 2020

Na razie mi wystarczy. Tak, pamiętam twoje narzekania z ubiegłego sezonu.
anabuko1 11:16, 06 lip 2020

Ewa777 napisał(a)
Św.Tereska z Lisieux

Ogólne widoczki

Miłe oku obrazki u Ciebie zarejestrowałam Ewo.
Ile sztuk tej Tereski masz tam posadzone ??
Heidi cudna. Kusisz ja, oj kusisz.
Wszystkie róże masz przepiękne.
Dominika11 11:22, 06 lip 2020

zdjęcia instruktazowe - oooo to dobra sprawa sama czekam na nie

róże przecudne