Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:48, 28 kwi 2021

Alija napisał(a)

Jak u Ciebie już pięknie i wiosennie.
Ciekawy kolor sasanki.
A ptaszki na zdjęciach super!

Ta rabata z tulipanami exotic emperor jest najbardziej nasłoneczniona i najcieplejsza, widać to doskonale po roślinach. Na innej rabacie hiacynty jeszcze w pąkach.
kasia1 08:54, 29 kwi 2021

U mnie Pissardi dopiero pojedyncze kwiatki dostaje. Opóźniona ta wiosna ...
Ewo, w końcu startują funkie, które mi dałaś Przetrwały zimę Jesienią posadzę je gdzieś pod drzewkami.
Roocika 12:09, 29 kwi 2021

Podobają mi się Kanzany z uwagi na ten kształt korony

Ewa777 16:32, 29 kwi 2021

kasia1 napisał(a)
U mnie Pissardi dopiero pojedyncze kwiatki dostaje. Opóźniona ta wiosna ...
Ewo, w końcu startują funkie, które mi dałaś Przetrwały zimę Jesienią posadzę je gdzieś pod drzewkami.

U mnie też zaczęły wychodzić
Wszystkie rośliny startują z opóźnieniem. W prognozie nie widać polepszenia. Do połowy maja temperatury między 10 a 15'C.

Ewa777 16:33, 29 kwi 2021

Roocika napisał(a)
Podobają mi się Kanzany z uwagi na ten kształt korony

U mnie tego kształtu nie zobaczysz, bo ja prowadzę ją na stelażu - płasko
Dorota123 22:00, 29 kwi 2021

Kwiatuszki piękne, też mam narcyze pełne biało pomarańczowe i powiem, że kiepsko z powtarzaniem kwitnienia. Na 40 cebulek może z 8 zakwitło po 3 latach. W tym roku postaram się po kwitnieniu dobrze je zasilić i później w lipcu powtórzę. Zobaczymy, czy za rok będzie coś lepiej.
Dorota123 22:51, 29 kwi 2021

Ewo przypomina mi się, że mamy chyba takie same lustrzanki i w podobnym czasie kupowane. Moja przy wysunięciu obiektywu podczas dostrajania ostrości od 2 dni ma jakiś "przeskok" podczas wyzwalania migawki. Wyjmowałam obiektyw i miałam wrażenie, ze wróciło do normy, ale niestety nie. Czy u Ciebie z aparatem wszystko w porządku?
Nie wiem co z tym zrobić, gdzie zasięgnąć porady.
Ewa777 15:06, 30 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Kwiatuszki piękne, też mam narcyze pełne biało pomarańczowe i powiem, że kiepsko z powtarzaniem kwitnienia. Na 40 cebulek może z 8 zakwitło po 3 latach. W tym roku postaram się po kwitnieniu dobrze je zasilić i później w lipcu powtórzę. Zobaczymy, czy za rok będzie coś lepiej.

Moje narcyzy pomarańczowo-białe są pierwszy rok. 4 rok mam narcyzy Obdam, Golden Dukat, Ice King, White Lion - nie rozmnażają się, ale co roku kwitną. Może minimalnie zmniejszyła się ich ilość.
Ewa777 15:09, 30 kwi 2021

Dorota123 napisał(a)
Ewo przypomina mi się, że mamy chyba takie same lustrzanki i w podobnym czasie kupowane. Moja przy wysunięciu obiektywu podczas dostrajania ostrości od 2 dni ma jakiś "przeskok" podczas wyzwalania migawki. Wyjmowałam obiektyw i miałam wrażenie, ze wróciło do normy, ale niestety nie. Czy u Ciebie z aparatem wszystko w porządku?
Nie wiem co z tym zrobić, gdzie zasięgnąć porady.

Lustrzankę mam Nikona. U mnie trochę "skrzypi" czasami obiektyw, gdy szukam ostrości. Być może mamy podobna usterkę. Na razie nic z tym nie robię, ale dobrze by było podjechać z aparatem do fachowca. Mam takiego w Gdyni.
Dorota123 21:49, 30 kwi 2021

Ewa777 napisał(a)

Lustrzankę mam Nikona. U mnie trochę "skrzypi" czasami obiektyw, gdy szukam ostrości. Być może mamy podobna usterkę. Na razie nic z tym nie robię, ale dobrze by było podjechać z aparatem do fachowca. Mam takiego w Gdyni.
U nas nie ma fachowców od naprawy lustrzanek , ale pomyślałam, że wezmę go do fotografa w Tarnobrzegu. Niech mi powie, czy mam się martwić, czy może gdzieś odesłać do naprawy.
Czytałam kiedyś, że jedna właścicielka po odesłaniu aparatu do naprawy nie mogła go odzyskać. Jestem trochę skołowana. Aparatem nadal robię zdjęcia i nie zauważyłam jakiejś zmiany w jakości.