Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:46, 03 maj 2021

Rumianka napisał(a)

Ewcia, czy ta obwódka to berberyś Admiration? Bo może dałabym w miejsce "zepsutego" bukszpanu w koniczynce...czy przycinasz go, czy tak równo rośnie sam?

Ten akurat to bagatelle, ale tuż obok mam admiration. Przycinam je wczesną wiosną zanim ruszy. W tym roku użyłam nożyc elektrycznych. Dobrze się spisały
TAR 11:21, 04 maj 2021

Ewa gdzie zanabyłaś te różowe jaskry?
Ewa777 14:36, 04 maj 2021

TAR napisał(a)
Ewa gdzie zanabyłaś te różowe jaskry?

Tam, gdzie Ty swoje NO Kowale
TAR 14:53, 04 maj 2021

buuu, a jak ja bylam to nie mieli rozowych tylko żółte i śmietankowe. ale drabineczka juz udekorowana, jest kolorowo juz nie moglam patrzec na suszki przy wejsciu. deszcz mi zapelnil dwie ocynkowane balie bedzie z czego podlewac
Ewa777 16:45, 04 maj 2021

TAR napisał(a)
buuu, a jak ja bylam to nie mieli rozowych tylko żółte i śmietankowe. ale drabineczka juz udekorowana, jest kolorowo juz nie moglam patrzec na suszki przy wejsciu. deszcz mi zapelnil dwie ocynkowane balie bedzie z czego podlewac

Kupiłam swoje 23 marca. W tym dniu były tylko różowe i żółte. Mało ich sprowadzają, chętnych jest dużo więcej
Jestem ciekawa tej Twojej drabinki. Musisz ją częściej pokazywać
Dorota123 21:09, 05 maj 2021

Ewa777 napisał(a)

Jaskry zawsze mi się podobały, ale bałam się je kupować, bo pisali, że są bardzo wrażliwe na niskie temperatury. Chciałam je mieć w wiosennych kompozycjach w donicach, więc bałam się wiosennych przymrozków. W tym roku przekonałam się, że świetnie sobie radzą. Będę miała je w przyszłym roku również
Ja kupiłam jesienią pod wpływem Twoich ogródkowych, które pokazywałaś w ubiegłym roku. Przyszły maleńkie bulwy, za 1 wychodziło 50 groszy. Już zaczynają mi kwitnąć na mojej wiosennej rabacie. Wiosną zamawiałam u u tego samego dostawcy, ale za 1 wychodziło już złotówkę. Dopiero teraz wychodzą z ziemi. Czy te ogródkowe też są wrażliwe na niskie temperatury? i czy one kwitną tylko wiosną?
Alija 21:14, 05 maj 2021

Ewa! Nalewka z owoców śliwy wiśniowej, przepis napisałam u mnie.
Ewa777 23:04, 05 maj 2021

Dorota123 napisał(a)
Ja kupiłam jesienią pod wpływem Twoich ogródkowych, które pokazywałaś w ubiegłym roku. Przyszły maleńkie bulwy, za 1 wychodziło 50 groszy. Już zaczynają mi kwitnąć na mojej wiosennej rabacie. Wiosną zamawiałam u u tego samego dostawcy, ale za 1 wychodziło już złotówkę. Dopiero teraz wychodzą z ziemi. Czy te ogródkowe też są wrażliwe na niskie temperatury? i czy one kwitną tylko wiosną?

W gruncie nie miałam jaskrów. To były zawilce wiosenne. Jaskry mam pierwszy raz, w tym roku kupione. Mam je w skrzynce na oknie.
Ewa777 23:05, 05 maj 2021

Alija napisał(a)
Ewa! Nalewka z owoców śliwy wiśniowej, przepis napisałam u mnie.

Lecę spisać Dzięki
TAR 09:48, 06 maj 2021

Ewa wybierasz sie w weekend na Ogród Wielka Majówke do Kolibek? Ja juz zakupilam bilety, nie bede miala pretekstu by nie ruszyc z domu 4 liter

mam nadzieje na jakies wyluzowanie sie i kupno jakichs kwiatkow chocby jednorocznych