Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Roocika 22:21, 13 cze 2021

Ewa777 napisał(a)
Dzisiejsze zakupy

Jakie piękne zakupy
Wciąż nie udało mi się dotrzeć do żadnego centrum ogrodniczego, żeby chociaż popatrzeć
Śliczne masz odmiany orlików
Ewa777 23:29, 13 cze 2021

Nowa12 napisał(a)
Ville de Lyon tak ci już pięknie kwitnie? Mój to jeszcze pąków nie ma ale urósł już powyżej siatki.
Co to sa takie delikatne białe kwiatuszki na ostatnich fotkach?

Bardzo fajnie mi się rozrósł Ville de Lyon. Najładniej ze wszystkich powojników jakie mam. Cały obsypany jest w pąkach. Z dnia na dzień coraz więcej kwiatów się otwiera

Tych białych, cebulowych nie pamiętam nazwy niestety. Może ktoś podpowie
Ewa777 23:39, 13 cze 2021

MiluniaB napisał(a)
Konkretne zakupy to ja lubię - sporo tego kupiłaś

Czosnki w takiej ilości robią wrażenie - piękne

Zakupy spore, bo miejsce się zrobiło po poszerzaniu rabaty
Miałam problem z posadzeniem tego, bo wczoraj cały dzień padał deszcz. W przerwach posadziłam wszystkie szałwie i przetaczniki. Zostały jeszcze ostróżki i szałwie jednoroczne. Muszę się jutro z tym uporać.

Dziś u nas nieprzyjemnie wiało, choć było słonecznie.
Ewa777 23:41, 13 cze 2021

kasia1 napisał(a)
Ewa, czytałam u Ciebie wątpliwości odnośnie kalin. Ja w marcu i kwietniu pryskałam świerki na mszycę świerkową, a że mam 4 kaliny Roseum i rosną przy świerkach, to przy okazji prysnęłam i kaliny (preparat Emulpar - to olej na mszyce). Po raz pierwszy nie złapały mszycy i pięknie kwitną. Nie wiem, czy to po prostu taki rok bez mszycy (ale chyba nie), czy ten olej pomógł.

Staram się niczym nie robić oprysków, żeby nie zaszkodzić pożytecznym owadom. A ten środek Emulpar, to chemia, czy jakiś preparat bio? Nie znam go. Muszę poczytać.
Ewa777 23:47, 13 cze 2021

anabuko1 napisał(a)

Przepiękne rodki.
Duże robią większe wrażenie. Moje to jeszcze małe .

Z rododendronami, to u mnie ciężko. Tylko dwa dobrze rosną i nie dają się opuchlakom. Ten ze zdjęć jest śliczny i niezawodny. Co roku dobrze i gęsto kwitnie
Ewa777 23:49, 13 cze 2021

Dorota123 napisał(a)
Twój orlik jest przecudnej urody, clematisy też wprawiają mnie w zachwyt.

Dziękuję, Dorotko Mam nadzieję, że te orliki zadomowią się u mnie - zgęstnieją i będą się wysiewać. Bardzo mi się podobają
Ewa777 23:50, 13 cze 2021

kasiek napisał(a)
Ależ masz pięknie z tymi czosnkami - super wyglądają!

Dzięki Czosnki dobrze się u mnie mają I nie zjadły je dziki
Nawet się mnożą. Zastanawiam się, czy ich nie rozdzielić, bo już gęsto się robi.
Ewa777 23:52, 13 cze 2021

Roocika napisał(a)

Jakie piękne zakupy
Wciąż nie udało mi się dotrzeć do żadnego centrum ogrodniczego, żeby chociaż popatrzeć
Śliczne masz odmiany orlików

Wybrałam się w piątek, tuż przed zamknięciem. Nawet obyło się bez kolejek i to mnie najbardziej zachęciło do zakupów. U nas ostatnio straszne kolejki były w ogrodniczym, normalnie najazd dzikich tłumów ogrodników
Anda 15:45, 14 cze 2021

Ewa777 napisał(a)size=640x480
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/222/2226046/original.JPG[/img]

A cóż to za odmiana czosnku? Pięknie przechodzi z różu w biel.

Zakupy świetne zrobiłaś Czosnki kwitną na bogato, prześlicznie troszkę nadrobiłam zaległości. Cudnie masz.
Japoński zakątek z lustrem zachwyca zawsze.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 14:00, 15 cze 2021

Anda napisał(a)

A cóż to za odmiana czosnku? Pięknie przechodzi z różu w biel.

Zakupy świetne zrobiłaś Czosnki kwitną na bogato, prześlicznie troszkę nadrobiłam zaległości. Cudnie masz.
Japoński zakątek z lustrem zachwyca zawsze.

Wiesz, zapomniałam nazwy tej rośliny. Szukałam w internecie, ale mi nie wyskakuje. Nie wiem, czy ona należy do czosnków. To są niskie (20cm) roślinki cebulowe.