Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:31, 03 kwi 2022

Monia81 napisał(a)
Ewuś ciemierniki to masz wypasione piękne krokusiki

Szkoda, że już krokusy niedługo przekwitną, ale trochę cieszyły oczy Ciemierniki u mnie dobrze rosną i wysiewają się na potęgę.

Ewa777 18:34, 03 kwi 2022

Roocika napisał(a)
Wow, piękne ciemierniki i śliczna wiosna

Kwiatki umilają wiosenny czas, chociaż pogoda niezbyt dopisuje. U mnie bardzo sucho i ostatnio bardzo zimno. Słońce pięknie świeciło przez cały tydzień, ale powietrze było mroźnawe.

Ewa777 18:38, 03 kwi 2022

Wiolka5_7 napisał(a)
Ciemierniki masz Ewcia cudowne normalnie piękności
Moje pod grubą warstwą śniegu teraz,ciekawe jak to zniosą

Dzięki Bardzo lubię te moje ciemierniki i cieeszę się, że tak dobrze się rozrastają. Na ostatnich zdjęciach widać ile mam tych odmian. Każda zachwycająca.

Raczej nic im nie powinno się stać pod śniegiem. Po roztopach będzie wszystko dobrze, a nawet może lepiej, bo będą podlane

Anda 18:47, 03 kwi 2022

Śliczne przebiśniegi. U mnie i po przebiśniegach i po krokusach już prawie śladu nie ma.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Alija 20:11, 03 kwi 2022

Cudne przebiśniegi, w ogóle masz mnóstwo kwitnących wiosennych kwiatów, jest co podziwiać.
Dorota321 16:16, 04 kwi 2022

Ewa777 napisał(a)
Trochę ciemierników pokaże Wam. Bardzo ładnie kwitną.

Piękny ten ciemiernik, fajnie że ma nie zwieszone w dół kwiatki. Można bez podnoszenia zobaczyć całą jego urodę. Reszta kwiatuszków też zachwyca.
Ewa777 18:44, 05 kwi 2022

Anda napisał(a)
Śliczne przebiśniegi. U mnie i po przebiśniegach i po krokusach już prawie śladu nie ma.

U Ciebie wszystko szybciej Zapraszam do oglądania u mnie przebiśniegów i krokusów
U mnie cały tydzień ma być chłodny. Dziś nawet spadło kilka płatków śniegu.

Ewa777 18:48, 05 kwi 2022

Alija napisał(a)
Cudne przebiśniegi, w ogóle masz mnóstwo kwitnących wiosennych kwiatów, jest co podziwiać.

W poprzednich latach miałam jeszcze więcej, ale rok temu odwiedziły mnie dziki i wyjadły z rabat cebulki kwiatowe. Teraz musze odbudować moją kolekcję, zwłaszcza krokusów.

Ewa777 18:52, 05 kwi 2022

Dorota321 napisał(a)
Piękny ten ciemiernik, fajnie że ma nie zwieszone w dół kwiatki. Można bez podnoszenia zobaczyć całą jego urodę. Reszta kwiatuszków też zachwyca.

Nie wiem od czego to zależy, że niektóre ciemierniki mają bardziej a inne mniej zwieszone główki. Może to wina niskich temteratur, braku opadów, czy może zależy to od odmiany.
Dzisiaj po deszczu, jakby lepiej się prezentowały.

Joku 19:35, 05 kwi 2022

Pamiętam twoją rzeczkę krokusową pożartą przez dziki. U mnie przebiśniegi już są wspomnieniem i krokusy przekwitają. Ale pojawiła się delikatna zieleń listków na kalinie angielskiej. Chyba za wcześnie.