Kwiatki umilają wiosenny czas, chociaż pogoda niezbyt dopisuje. U mnie bardzo sucho i ostatnio bardzo zimno. Słońce pięknie świeciło przez cały tydzień, ale powietrze było mroźnawe.
Dzięki Bardzo lubię te moje ciemierniki i cieeszę się, że tak dobrze się rozrastają. Na ostatnich zdjęciach widać ile mam tych odmian. Każda zachwycająca.
Raczej nic im nie powinno się stać pod śniegiem. Po roztopach będzie wszystko dobrze, a nawet może lepiej, bo będą podlane
U Ciebie wszystko szybciej Zapraszam do oglądania u mnie przebiśniegów i krokusów
U mnie cały tydzień ma być chłodny. Dziś nawet spadło kilka płatków śniegu.
W poprzednich latach miałam jeszcze więcej, ale rok temu odwiedziły mnie dziki i wyjadły z rabat cebulki kwiatowe. Teraz musze odbudować moją kolekcję, zwłaszcza krokusów.
Nie wiem od czego to zależy, że niektóre ciemierniki mają bardziej a inne mniej zwieszone główki. Może to wina niskich temteratur, braku opadów, czy może zależy to od odmiany.
Dzisiaj po deszczu, jakby lepiej się prezentowały.
Pamiętam twoją rzeczkę krokusową pożartą przez dziki. U mnie przebiśniegi już są wspomnieniem i krokusy przekwitają. Ale pojawiła się delikatna zieleń listków na kalinie angielskiej. Chyba za wcześnie.