Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Dominika11 08:06, 12 lip 2023

Ewa777 napisał(a)

Dawno Cie nie było, ale widzę, że u Ciebie duże zmiany w ogrodzie.
noooo, powoli działam

Dominika11 08:07, 12 lip 2023

Ewa777 napisał(a)
przyszła dziś przesyłka z zakupami:
3 jeżówki Sunseekers Apple Green, 2 jeżówki Sunseekers Rainbow, 3 jeżówki Sunseekers Salmon i 3 ostróżki Jupiter Purple

szalejesz
Roocika 08:28, 12 lip 2023

Ewa777 napisał(a)

Susza u mnie straszna, ale podlewanie automatyczne robi dobrą robotę. Bez niego musiałabym stać godzinami z wężem.

Też uważam, że to zbawienie w suszę i planuję rozkładać kolejne linie.

U mnie ogrodówka kwitnąca na tegorocznych pędach przetrwała zimę w donicy na tarasie i nawet kwitnie.

Piękna ta christiana
Ewa777 11:13, 12 lip 2023

Makao napisał(a)

Czyli muszę wsadzić i już. Jak będę trzymać w donicy to więcej szkody narobię.

Może nie narobisz szkody, ale będzie się wolniej rozwijała. W donicy trzeba bardzo pilnować podlewania. Lepiej jej bedzie w gruncie. Jaką masz tę ogrodówkę?

Makao napisał(a)
Ty też masz Madame Anisette?

Mam Madame Anisette już 5 lat.
Ewa777 11:16, 12 lip 2023

ewsyg napisał(a)
Ewuś, pięknie u Ciebie. Róże, hortensje i pozostałe rośliny są w świetnej kondycji, widać, że o nie dbasz.

Dbam o nie, ale nie wszystkie wyglądają dobrze. Niektóre róże zupełnie nie chcą zbudować krzaczka. Rosną jedna lub dwiema łodygami i dalej nic.
Ewa777 11:18, 12 lip 2023

Dorota321 napisał(a)
Co raz bardziej podoba mi się róża Heidi Klum, u Ciebie ładnie się rozkręca.

Dorotko, z 4 Heidi Klum jakie mam dwie zbudowały fajny krzaczek, a dwie słabują. Nie wiem od czego to zależy. To samo stanowisko, to samo traktowanie, a różny rozwój.
Ewa777 11:24, 12 lip 2023

Joku napisał(a)
Heidi pamiętam z mojego pierwszego pobytu w twoim ogrodzie. Wygląda imponująco jak i pozostałe róże. Moja Burgundy już przekwitła, dzisiaj ją przycięłam.

Heidi Klum nadal bardzo mi się podoba. Jestem zadowolona z jej zakupu. Podoba mi się w niej kolor kwiatu, który widac z daleka na rabacie, kształt układu płatków i delikatny cyrusowy zapach.

Mam dwie Burgundy w donicach. Obie jeszcze sa w pełni kwitnienia i maja nadal duzo pąków. Burgundy zachwyciłam się będąc u Ciebie. Z tego zakupu też jestem bardzo zadowolona
Ewa777 11:30, 12 lip 2023

Monia81 napisał(a)
Pięknie i kolorowo ależ ci świdośliwa obrodziła Ewuś a możesz mi na priva napisać skąd ci tak ładnie zapakowana przyszła paczka z takimi fajnymi sadzonkami? buziaki

Świdośliwa co roku ma coraz więcej owoców. Bardzo mnie to cieszy, bo owoce są pyszne. Nalewki z niej to rarytas.

Napiszę Ci na priv skąd sadzonki. Wczoraj je sadziłam. Wszystkie w donicach średnicy 15-16 cm i bardzo dobrze ukorzenione.
Ewa777 11:39, 12 lip 2023

Dominika11 napisał(a)
szalejesz

Niestety co roku musze dolkupić jeżówek, bo nie wszystkie dobrze sobie radzą po zimie. Bardzo lubię tę serię Sunseekers. Chyba się od niej uzależniłam, bo nie wyobrażam sobie lata bez nich
Ewa777 11:43, 12 lip 2023

Roocika napisał(a)

Też uważam, że to zbawienie w suszę i planuję rozkładać kolejne linie.

U mnie ogrodówka kwitnąca na tegorocznych pędach przetrwała zimę w donicy na tarasie i nawet kwitnie.

Piękna ta christiana

Po latach codziennego podlewania ogrodu wężem bardzo doceniam podlewanie automatyczne. Rośliny lepiej sie czują, a ja mam więcej czasu na inne zajęcia

Kibicuję Twojej ogrodówce. Super, ze przetrwała na tarasie. Ja swoje donice dołuje na zimę.