Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 13:39, 07 lip 2023

Heidi Klum

Chopin

Ewa777 13:44, 07 lip 2023

Wafel 23:40, 07 lip 2023

Witam Ewo! Zaglądam do Twojego wątku, bo widzę że jesteś z Gdańska, w dodatku z moich okolic chyba, bo na zdjęciach widać znajome domy Ekolanu a ja też z południa Gdańska ☺. Dopiero otwieram swój wątek, może niedługo podzielę się swoim zielonym mikroświatem.
Róże cudowne.
Makao 08:08, 08 lip 2023

Bardzo ładne te hortensje ogrodowy. I nie masz z nimi żadnego problemu? Mi nie kwitły bo wymarzały.
Dorii 11:03, 08 lip 2023

Pięknie i soczyście, suszy nie widać, czyżby u ciebie więcej padało. U mnie niby popadało trochę ale nadal sucho.
nicol21 20:40, 09 lip 2023

Ewa777 napisał(a)

Mi brakowało czasu cały czewrwiec. Teraz już nadrabiam to co odłożyłam na później i mam więcej czasu

Wpadnę do Ciebie, bo pewnie się dużo dzieje

Dzieje sie sporo, choc malo wstawiam na O. Moze za jakis czas mi sie poprawi....
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Alija 22:30, 09 lip 2023

Ewuniu, przepiękne róże. Hortensje zresztą też, u mnie z hortensjami ogrodowymi jest różnie, w ubiegłym roku w ogóle nie kwitły, teraz coś się zapowiada, zobaczymy.
Ewa777 10:47, 10 lip 2023

Wafel napisał(a)
Witam Ewo! Zaglądam do Twojego wątku, bo widzę że jesteś z Gdańska, w dodatku z moich okolic chyba, bo na zdjęciach widać znajome domy Ekolanu a ja też z południa Gdańska ☺. Dopiero otwieram swój wątek, może niedługo podzielę się swoim zielonym mikroświatem.
Róże cudowne.

Witam Cię serdecznie. Jestem z Gdańska, mieszkam na granicy z Kowalami.
Jestem ciekawa Twojego wątku. Będe zaglądać.
Ewa777 10:54, 10 lip 2023

Makao napisał(a)
Bardzo ładne te hortensje ogrodowy. I nie masz z nimi żadnego problemu? Mi nie kwitły bo wymarzały.

Bardzo długo nie miałam żadnych problemów z ogrodowymi hortensjami. Kwitły mi co roku i nie miały szkodników. Zawsze okrywałam je na zimę i dopiero po majowych przymrozkach je odkrywałam. Od 3 lat już nie okrywam, bo krzewy są już bardzo duże. Sporo osób pisało, że nie okrywa i to nie wpływa na kwitnienie. Trochę się tym zasugerowałam, trochę wpłyneło na to lenistwo. Skutki juz widać. Już 2 lata temu nie wszystkie mi zakwitły, nawet te największe nie poradziły sobie z przymrozkami. A w tym toku wełnowce (czewce) zaatakowały prawie wszystkie krzewy.
Ewa777 10:56, 10 lip 2023

Dorii napisał(a)
Pięknie i soczyście, suszy nie widać, czyżby u ciebie więcej padało. U mnie niby popadało trochę ale nadal sucho.

Susza u mnie straszna, ale podlewanie automatyczne robi dobrą robotę. Bez niego musiałabym stać godzinami z wężem.