Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:58, 10 lip 2023

nicol21 napisał(a)

Dzieje sie sporo, choc malo wstawiam na O. Moze za jakis czas mi sie poprawi....

Będę czekała na relacje
Ewa777 10:59, 10 lip 2023

Alija napisał(a)
Ewuniu, przepiękne róże. Hortensje zresztą też, u mnie z hortensjami ogrodowymi jest różnie, w ubiegłym roku w ogóle nie kwitły, teraz coś się zapowiada, zobaczymy.

U mnie większość hortensji ma pąki kwiatowe. Już niedługo zakwitną. Kilka mocno zaatakowanych przez wełnowce niezbyt dobrze się prezentuje.
Makao 13:34, 10 lip 2023

Czyli lepiej okrywać ogrodówki. Bardzo delikatne są jak tak
TAR 13:50, 10 lip 2023

Ewo u mnie welnowce zjadaly osy, mialam zaatakowane wszystkie kosodrzewiny a osy wciagnely je w kilka dni. Nie musialam nic pryskac. W moim ogrodzie pojawilo sie troche kwiatow a z nimi biedronki, pszczoly, motyle i inne bzyki, Widze jak pieknie biedrony czyszcza buki ze zdobniczki, osy tez lataja to moze z mszyca zrobia porzadek, mam głownie na jasminowcach, tamaryszku i enkiantach co bardzo mnie dziwi.
Musze w koncu wybrac sie do Ciebie po ożankę Udalo mi sie kupic 4 sadzonki, jest cudowna i chce jej wiecej
Ewa777 16:02, 10 lip 2023

Makao napisał(a)
Czyli lepiej okrywać ogrodówki. Bardzo delikatne są jak tak

To najlepszy sposób na kwitnienie, zwłaszcza, gdy sa młode.
Ewa777 16:07, 10 lip 2023

TAR napisał(a)
Ewo u mnie welnowce zjadaly osy, mialam zaatakowane wszystkie kosodrzewiny a osy wciagnely je w kilka dni. Nie musialam nic pryskac. W moim ogrodzie pojawilo sie troche kwiatow a z nimi biedronki, pszczoly, motyle i inne bzyki, Widze jak pieknie biedrony czyszcza buki ze zdobniczki, osy tez lataja to moze z mszyca zrobia porzadek, mam głownie na jasminowcach, tamaryszku i enkiantach co bardzo mnie dziwi.
Musze w koncu wybrac sie do Ciebie po ożankę Udalo mi sie kupic 4 sadzonki, jest cudowna i chce jej wiecej

Aniu, ożanka się bardzo rozsiała. Czekam na Ciebie z siewkami. Mma ich multum zwłaszcza takich maleńkich. One się dobrze przyjmują. Jak ich nie będziesz chciała, to musze się ich pozbyć, bo mi zarastają begonie i bukszpany.
Tak to wygląda:

TAR 16:13, 10 lip 2023

Bede miec chwile oddechu za 2 tygodnie to moze bym podjechala ok? super zadarniło
Ewa777 16:18, 10 lip 2023

TAR napisał(a)
Bede miec chwile oddechu za 2 tygodnie to moze bym podjechala ok? super zadarniło

Super. Odezwij się konieczne, bo prawdę mówiąc trochę się boję o moje begonie. Potrzebują oddechu
Zazdroszczę Ci tych owadów-pomagaczy. U mnie dużo kwiatów, ale biedronek nie znajdziesz. Szkoada, bo myślę, że pomogłyby bardzo.
Makao 16:56, 10 lip 2023

A ja kupiłam sobie teraz taką ogrodówkę która kwitnie na pędach tegorocznych i jeszcze jej nie wsadziłam. Nie wiem czy powinnam okrywać. Muszę wsadzić to za rok dowiem się czy to działa.
anabuko1 21:01, 10 lip 2023

Hortensje ogrodowe to od lat podziwiam u ciebie.
Masz ich dużo i piękne odmiany
U mnie one nie zdają egzaminu, a raczej zimy.
widoczki ogrodowe perfekcyjne