Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Fasolka 10:26, 22 mar 2015

Dzięki Ci Ewo za zdjęcia tego cudnego kompostownika Ja już myślałam, że w małym ogrodzie nie da się mieć własnego kompostu, ale dałaś mi wiarę, że jednak można Podpowiedz mi jeszcze tylko czy te drewniane deseczki są w jakiś sposób impregnowane (ciśnieniowo? albo pomalowane impregnatem?) Jak powiem swojemu M. o moim kolejnym pomyśle do ogrodu to się chyba wyprowadzi Życzę Ci miłej niedzieli
Karol99 10:31, 22 mar 2015

Świetny ten kompostownik.
makkasia 10:36, 22 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Były prymulki, stokrotki, 6 paki lawendy, ciemierniki (ale je to widziałaś), rododendrony, hortensje, trawki, dużo jakiś małych iglaczków, aż ciężko wszystko wymienić, bo dużo tego było, a ja nie miałam czasu się dobrze przyjrzeć
Jak byś miał czas, to polecam Ci centrum ogrodnicze u Justyny, są tam piękne rośliny i dużo już wystawionych

A gdzie jest to u Justyny Ewuniu ?
świetnie wyglądała wanna z różami ...będzie sie działo w czerwcu oj bedzie
Kompostownik cudniasty !!!!
Ewa777 10:55, 22 mar 2015

Gosiu, Agnieszko, Elu, Kasiu, dziękuję za miłe słowa na temat kompostownika. Mi też on się bardzo podoba.
Jeżeli chodzi o wykonanie, to sami zaprojektowaliśmy, mąż kupił długie listwy i kołki (takie kwadratowe w przekroju - może inaczej się nazywają), sam przycinał i skręcał.
Nie jest jeszcze skończony, więc nie mam zdjęć jak się otwiera. Góra ma być na zawiasach, a przednie ścianki będą się podnosić do góry. Jak skończymy, będą zdjęcia pokazowe
Ewa777 10:59, 22 mar 2015

lojalna_ napisał(a)

Cudenko pozdrów zdolnego eMa ()

Przyszłam bo pogodacu Ciebie chyba najgorsza a kawki sie napijemy i sie sloneczko pojawi

Jolu, jak fajnie, że wpadłaś z kawką Tylko, że za wcześnie, bo o tej porze jeszcze spałam Ale załatwiłaś mi całkiem niezłą pogodę. Śnieg jeszcze jest w miejscach cienistych, ale świeci piękne słońce. Nie jest za ciepło, bo tylko +2,C, ale samo słońce dla mnie dużo daje. Od razu jest weselej, a jak jeszcze kawa z Tobą, to nawet milej
Ewa777 11:09, 22 mar 2015

Fasolka napisał(a)
Dzięki Ci Ewo za zdjęcia tego cudnego kompostownika Ja już myślałam, że w małym ogrodzie nie da się mieć własnego kompostu, ale dałaś mi wiarę, że jednak można Podpowiedź mi jeszcze tylko czy te drewniane deseczki są w jakiś sposób impregnowane (ciśnieniowo? albo pomalowane impregnatem?) Jak powiem swojemu M. o moim kolejnym pomyśle do ogrodu to się chyba wyprowadzi Życzę Ci miłej niedzieli

Olu, listwy kupiliśmy w LM takie oszlifowane tylko. Myślę, że nieoszlifowane też mogłyby być (wyszłoby taniej). Mąż chce go jeszcze pomalować bejcą, żeby nie rzucał się w oczy i pasował do reszty drewnianych konstrukcji w ogrodzie. Jakbyś miała czas, to u mnie na wątku Toszka bardzo dużo fajnych rad napisała jak zrobić kompostownik i co tam wrzucać. Też będę musiała do tego wrócić, to Ci podpowiem, które strony. Większość skopiowałam na Worda, ale kilka informacji mi uciekło.
Powodzenia w negocjacjach z mężem
Ewa777 11:12, 22 mar 2015

makkasia napisał(a)

A gdzie jest to u Justyny Ewuniu ?
świetnie wyglądała wanna z różami ...będzie sie działo w czerwcu oj bedzie
Kompostownik cudniasty !!!!

Kasiu, wysłałam Ci namiary na pv
Jestem ciekawa tego kwitnienia i czy w dobrych rozstawieniach posadziłam Tylko długo będzie trzeba czekać

Karolu, cieszę się, że Ci się podoba. A TY masz u siebie kompostownik?
Rench 11:39, 22 mar 2015

Nie wiem co jest grane,zaglądam do Ciebie,zaglądam do Iwony i moich postów z wczoraj nie ma....
Ewa777 11:44, 22 mar 2015

Rench napisał(a)
Nie wiem co jest grane,zaglądam do Ciebie,zaglądam do Iwony i moich postów z wczoraj nie ma....

Renatko, napisałaś do mnie wczoraj, że mój mąż to złota rączka Mam ten post na poprzedniej stronie Chyba, że jeszcze coś napisałaś?
Rench 11:48, 22 mar 2015

To ja już nic z tego nie wiem,przed chwilą nie było moich wpisówn ani u Ciebie,u Iwony u Sebka..