Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Rench 17:22, 23 mar 2015

Taką sobie zamówię
http://www.empik.com/moj-piekny-ogrod-kwiatowy-bauer-ute,p1088289543,ksiazka-p
szemusia 18:46, 23 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Zdjęcia z budowania kompostownika
Ale jestem dumna z mego męża

Ja też pochwalę
Tym bardziej, że u mnie za kompostownik naprzemiennie robią dwa narożniki w ogrodzie. Jednego roku wybieram z jednego, a do drugiego sypię odpadki. W roku kolejnym - zmiana
Może uda mi się namówić eMa na takie cudo...
Ewa777 18:50, 23 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Obczaiłam Twój super-fajowy sprzęt ogrodowy Fiu Fiuuuu
Na poważnie się wzięłaś za ten Twój ogródek...nie ma lipy!

To jakie teraz plany? róże posadzone? Może już coś o tym pisałaś, ale ja wciąż nie jestem w stanie być na bieżąco...cały weekend gości miałam...

Róże posadzone. Nie mam jeszcze pergoli do pnących. Chcę kupić w LM, podobają mi się takie z łuczkiem A widziałaś jaką super śliczną taczkę mam? Dostałam na Dzień Kobiet
Ewa777 18:52, 23 mar 2015

Toszka napisał(a)
No my mieliśmy dziś regionalną akcję sadzenia cisów. W 5 ogrodach okolicznych cisy sadziły się na większą (Mad) i mniejszą (Tessia, Victoriagos i Skula, ja) skalę Dałam namiar na szkółkę, Mad transportowała i w ten to sposób mieliśmy co robić pomimo przerażającego rano zimna i śniegu. Dobrze, że w dzień zrobiło się znośnie ciut cieplej.
Dziś zdaje się zgrzeszyłam, bo musiałam i innego wyjścia nie miałam (przesadzałam i podzieliłam żółte turzyce, tulipany, czosnki, molinię) i teraz zobaczymy czy przeżyją, czy też nie. Stożek cisowy przesadzony, półkule posadzone, nidiformins-świerk zmienił lokalizację, berberysy też... no to tyle

Obejrzałam Wasze zakupy Ło matulu ile tego Chyba w szkółce nic nie zostało A pracy tyle wykonałaś w jeden dzień, że mi by to zajęło cały tydzień
malgorzata_s... 18:52, 23 mar 2015

Pergole z różami to coś pięknego Jak pogoda?
Ewa777 18:53, 23 mar 2015

Rench napisał(a)
Taką sobie zamówię
http://www.empik.com/moj-piekny-ogrod-kwiatowy-bauer-ute,p1088289543,ksiazka-p

Jak już kupisz, to daj znać, czy Ci się podoba
Ewa777 18:55, 23 mar 2015

szemusia napisał(a)

Ja też pochwalę
Tym bardziej, że u mnie za kompostownik naprzemiennie robią dwa narożniki w ogrodzie. Jednego roku wybieram z jednego, a do drugiego sypię odpadki. W roku kolejnym - zmiana
Może uda mi się namówić eMa na takie cudo...

Beatko, mam mały ogródek, więc muszę mieć taki uporządkowany kompostownik Nie mam gdzie go schować
Ewa777 18:58, 23 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Pergole z różami to coś pięknego Jak pogoda?

Nie wiem czy dobry wymiar zaplanowałam, chyba zajrzę do mojej mądrej książki, może napisali coś jakie pergole wybrać
Pogoda bardzo ładna, bo cały dzień świeciło słońce i nawet +9'C pokazywał mi termometr samochodowy - i to na zewnątrz
Dorota123 20:34, 23 mar 2015

Kompostownik masz piękny, może też służyć jako stół podczas przesadzania roślin doniczkowych. Na moje potrzeby stanowczo za mały, ale taki też bym chciała Mój schowany za garażem od strony pola z wiśniami sąsiada, praktycznie nikt go nie widzi, bo i sąsiad nie dba za bardzo o to pole.
BusyBee 21:09, 23 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Róże posadzone. Nie mam jeszcze pergoli do pnących. Chcę kupić w LM, podobają mi się takie z łuczkiem A widziałaś jaką super śliczną taczkę mam? Dostałam na Dzień Kobiet

Cofnęłam się do Twojej taczki. Piękna ci ona rzeczywiscie. Chętnie bym taką przygarnęła ależ my mamy przyziemne marzenia
Mnie eM zapytał co chcę na imieniny, a ja na to " trawnik nowy"
No i ma teraz mój eMus zagwozdkę