Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

szemusia 19:36, 20 mar 2015

Nie, moja taka zwykła. Na razie lezakuje w lodówce. Po świętach posieję, ale niestety zkwitnie dopiero w przyszłym roku.
Fasolka 19:38, 20 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Oj, to mnie zmartwiłaś Liczyłam, że tylko trochę pokropi i da się coś porobić. Jutro bym chciała przymocować pergole dla róż i je posadzić, bo mi jeszcze dwie pnące zostały. Chciałam też przyciąć róże i lawendę. Na mojej prognozie pokazują +7'C i deszcz od 0 do 3 mm, to raczej niedużo. Może się przesunie na noc?

To masz lepszą prognozę Na mojej pokazują do 4-5 stopni ale odczuwalna bliżej 2 stopni. Więc ta odczuwalna jest dla mnie bardziej miarodajna. Ja przy takiej temperaturze raczej nie podziałam Ale miejmy nadzieję, że to właśnie Twoja się sprawdzi, czego życzę wszystkim ogrodnikom
malgorzata_s... 19:40, 20 mar 2015

Ta lawenda śliczna, miałam taką ale traktowałam jak jednoroczną. Dzisiaj dostałam od Kindzi dwa śliczne szczepione klony. Jutro sadzenie
Fasolka 19:48, 20 mar 2015

W TV pokazywali +7 czyli 2:1 i oby tak zostało
Ewa777 19:48, 20 mar 2015

Sabina76 napisał(a)
Ewka, piękną lawendę kupiłaś Czytam, że nie tniesz jeszcze róży. Ja także powstrzymuję się. Jakimiś nocnymi przymrozkami straszą w prognozie. A forsycja u mojej sąsiadki za płotem jeszcze śpi, a tak miałabym wytłumaczenie

Forsycję mam w ogrodzie i nie kwitnie Róże zaś wypuszczają listki, więc zamierzam je przyciąć jak najszybciej
Ewa777 19:50, 20 mar 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ta lawenda śliczna, miałam taką ale traktowałam jak jednoroczną. Dzisiaj dostałam od Kindzi dwa śliczne szczepione klony. Jutro sadzenie

Jestem ciekawa, gdzie wybrałaś im miejsce i jakie te klony zielone, czy czerwone? Swoją lawendę też będę traktowała jak jednoroczną, ale sadzonki mogę chyba zrobić
malgorzata_s... 19:56, 20 mar 2015

Klony golden globe Śliczne są a posadze w okolicy sadzawki
Ewa777 20:04, 20 mar 2015

Fasolka napisał(a)
W TV pokazywali +7 czyli 2:1 i oby tak zostało

To dobra wiadomość Oby się sprawdziła A pokazywali deszcz?

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Klony golden globe Śliczne są a posadze w okolicy sadzawki

Wygooglałam sobie Rzeczywiście śliczne są
Margo 20:17, 20 mar 2015

Ewciu, na "mojej" prognozie też pokazują deszcz, zimno i popołudniu silny wiatr.
Ale szczerze powiem, że z deszczu sie cieszę, bo sucho jest strasznie.
Dziś robiłam porządek w warzywniku i wróciłam cała zakurzona. Pył i piach miałam wszędzie, więc deszcz bardzo potrzebny. Tylko cieplej mogłoby być...
ela_z 20:33, 20 mar 2015

Na mojej jest tak jak u Margo :/ A chciałam wertykulować. Sasiąd dzisiaj już sie wyrobil!