Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Pokaż wątki Pokaż posty

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 16:24, 15 lip 2024

Wafel napisał(a)
Hortensjowy raj mają dobrze u ciebie, zacisznie, ciepło. A odmianowe jeżówki też mi gorzej rosną a sieją się tylko zwykłe. Te zwykłe i tak są piękne więc nie ma co się martwić. Ty masz za dobrze - dwa tarasy w ogrodzie!

Zamówiłam kolejne jeżówki. Może będą tak dobrze rosły jak White Perfection
Siewki zwykłych tylko ciągle przesadzam, bo rosną nie tam, gdzie bym chciała
Ciesze się z tych dwóch tarasów. W tej chwili siedzę na tym przy domu, bo o tej porze dnia mam tu cień. Strasznie ciepło dzisiaj.
Ewa777 16:30, 15 lip 2024

Basieksp napisał(a)
Ale cudne hortensje masz piękne widoczki z tarasu

Hortensje u mnie z opóźnieniem jak wszystko, ale już ciesza oczy kolorami. Rabata widoczna z tarasu najpiękniej wygląda, gdy kwitną hortensje
Ewa777 16:34, 15 lip 2024

TAR napisał(a)
Ewuś ale ładnie, hortensje szaleja. Tez sobie kupilam 3 Sunseekers (Apple, White Perfection i Salmon) po wizycie u Ciebie, pomimo wielkiej wody rosna ale bede je przesadzac, szkoda by zgniły. Hortki sa obłedne. Ten You and Me od dawna mi chodzi po glowie ale cos nie chca mi kwitnac ogrodowki.

W tym nowym ogrodzie też nie kwitną. Wygląda na to, że mam tam dla nich idealne warunki. Zacisznie, cieniście. Powinno się udać.
Ciągle daję szansę jeżówkom, bo je kocham. Ale ile kasy w nie włożyłam, to aż nie chcę liczyć.
TAR 19:27, 15 lip 2024

No moze sie skusze. Skoro serraty po roku jak zaczarowane sie okwiecily. Rozowe anabelki wielkie glowy dostaly.
anabuko1 20:27, 15 lip 2024

Ewa777 napisał(a)

Cudne te twoje wszystkie hortrnsje ogrodowe.
U mnie się nie sprawdzają . to już ich nie mam. Będę podziwiać jak zawsze u ciebie, bo ty masz tak dużo tych pięknych odmian, że oczopląsu można dostać
Ewa777 22:59, 15 lip 2024

TAR napisał(a)
No moze sie skusze. Skoro serraty po roku jak zaczarowane sie okwiecily. Rozowe anabelki wielkie glowy dostaly.

Mówiłam Ci, że ta część leśna Twojego ogrodu jest wprost stworzona do rododendronów i hortensji ogrodowych
Ewa777 23:04, 15 lip 2024

anabuko1 napisał(a)

Cudne te twoje wszystkie hortrnsje ogrodowe.
U mnie się nie sprawdzają . to już ich nie mam. Będę podziwiać jak zawsze u ciebie, bo ty masz tak dużo tych pięknych odmian, że oczopląsu można dostać

Kocham hortensje ogrodowe i bukietowe. Teraz zaczyna się ich czas, wiec będę robiła dużo zdjęć Zapraszam do ogladania
Kordina 00:06, 16 lip 2024

Zgadzam się z dziewczynami, widok z tarasu pierwsza klasa, a kolekcja hortensji olśniewająca, też mam kilka odmian, ale nie tak spektakularne, jak Twoje
Sylvatika 10:10, 16 lip 2024

Ewo Hortensje masz przecudowne, u nas w tym roku słabo kwitną , będę podziwiać u CB
Ewa777 12:01, 16 lip 2024

Bożenko i Edyto, dziekuję za miłe słowa Zapraszam do zaglądania do mnie, będzie duzo zdjęć hortensji Dopiero się rozkręcają

U nas kolejny upalny dzień. Na wieczór zapowiadają deszcz i burze.