Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Pokaż wątki Pokaż posty

Do raju daleko - u Ewy

Kasya 13:40, 06 lip 2024

Tarasik elegancki, on jest od wschodu ?
a roślinki wypasione
Ewa777 21:39, 06 lip 2024

Basieksp napisał(a)
Floksy uwielbiam za zapach a te hortensje super Ci rosną ja mam podobne dwie donice, narazie rosną w nich trawy, ale średnio mi to się podoba, no i chciałam coś większego w nich posadzić. Myślałem o dereniu ,ale on chyba ma dość duży system korzeniowy i tak myślę?

A te hortensje zostawiasz tak w tych donicach na zimę, czy chowasz?

Donice z hortensjami bukietowymi zostawiam na zimę, nie okrywam. Nic im się nie dzieje.
Ewa777 21:40, 06 lip 2024

Kasya napisał(a)
Tarasik elegancki, on jest od wschodu ?
a roślinki wypasione

Ten przy domu ma wystawę północno-wschodnią, a ten drugi południowo-zachodnia.
Wafel 00:58, 07 lip 2024

Tak wszystko bujnie i zdrowo ci rośnie i choć mieszkamy blisko siebie, to u ciebie jakoś szybciej i bujniej wszystko kwitnie, może masz tam większe zacisze czy co... może moje rośliny jakieś mniej dożywione?
vita 07:57, 08 lip 2024

Też mam takie wrażenie, ale jeśli chodzi o hortensje, to dwie mistrzynie w okolicy Ewa i Mirka
Gdyby moje mogły zimować w donicach na zewnątrz, ech!
Podziwiam tarasy, dobra decyzja. Czy zadaszenie przy kąciku japońskim dostanie jakiś wschodni element, akcent?
Ewa777 10:37, 08 lip 2024

Wafel napisał(a)
Tak wszystko bujnie i zdrowo ci rośnie i choć mieszkamy blisko siebie, to u ciebie jakoś szybciej i bujniej wszystko kwitnie, może masz tam większe zacisze czy co... może moje rośliny jakieś mniej dożywione?

Jak oglądam zdjęcia ogrodów z centralnej i południowej Polski, to też widzę, że wszystkie rośliny mi póżniej zakwitają. My mieszkamy blisko, to różnice pewnie są niewielkie. U mnie rzeczywiście zacisznie, bo w koło mam tuje swoje i sąsiadów. Słabo w tym roku dokarmiałam roślinki, bo ciągle brakowało mi czasu. Tylko wiosna dostały obornik granulowany i wióry rogowe.
Ewa777 10:42, 08 lip 2024

vita napisał(a)
Też mam takie wrażenie, ale jeśli chodzi o hortensje, to dwie mistrzynie w okolicy Ewa i Mirka
Gdyby moje mogły zimować w donicach na zewnątrz, ech!
Podziwiam tarasy, dobra decyzja. Czy zadaszenie przy kąciku japońskim dostanie jakiś wschodni element, akcent?

Hej Dawno Cię nie było Zaglądałam na Twój wątek, a tam przerwa.
W donicach słabiej rosną mi hortensje niż w gruncie. Pewnie przez to, że za mało je zasilam przez brak czasu. Do tego od roku walczę z wełnowcami, które zaatakowały moje hotrensje i derenie.
Na tarasie przy kaciku japońskim nie będzie zadaszenia. Będzie mała pergola z prawej strony, na której bedzie można zawiesić hamak
anabuko1 10:54, 08 lip 2024

Ewcia, pięknie ci kwitną powojnik.
Hortensji już masz dużo.
Bardzo ciekawe odmiany.
U mnie ogrodowki się nie sprawdzają.
Czas Jeżowek. Piękny, kolorowy letni czas.
I miło jest posiedzieć przy tak eleganckim tarasie.
Pozdrawiam
Ewa777 17:41, 08 lip 2024

anabuko1 napisał(a)
Ewcia, pięknie ci kwitną powojnik.
Hortensji już masz dużo.
Bardzo ciekawe odmiany.
U mnie ogrodowki się nie sprawdzają.
Czas Jeżowek. Piękny, kolorowy letni czas.
I miło jest posiedzieć przy tak eleganckim tarasie.
Pozdrawiam

Zaczyna się czas dla hortensji ogrodowych nabierania kolorów. Dla mnie są wtedy najpiękniejsze
Jeżówki zaczynają rozkwitać. Niestety te nowe odmiany nie przetrzymuja u mnie zim, ale te zwyczajne bardzo ładnie się rozsiewają.
Odpoczynek na tarasie to jest własnie coś wspaniałego
Wafel 20:24, 10 lip 2024

Ewa, już chyba nie masz tak daleko do raju, jeszcze chyba tylko hamak i "Tadaaam!"
Dla mnie to u ciebie już raj