Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

lojalna_ 07:31, 27 mar 2015

Takie cechy jak cierpliwosc do roslink zakupie od Ciebie u mnie misz masz ostatnio ......taki ład uspokaja : patyczki u mnie cos nie chce sie korzenic niestety
Agatek 08:00, 27 mar 2015

Witam,
a ta stipa to tak się na kilka rozgałęziła, czy po trzy je pikowałaś?
Iwk4 08:07, 27 mar 2015

U mnie ostrózka też od lutego wschodzila. Slabo, ale coś jest. Wczoraj ją pikowałam.
Ale moze pózniejsze siewy sie podgonia, bo wiecej slońca?
Malgosik 08:52, 27 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
U mnie ostrózka też od lutego wschodzila. Slabo, ale coś jest. Wczoraj ją pikowałam.
Ale moze pózniejsze siewy sie podgonia, bo wiecej slońca?

Gdzie Wy to wszystko dziewczyny trzymacie, te roślinki. Ja kurka nie mam gdzie i muszę się ograniczać.
Ewa777 09:17, 27 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Takie cechy jak cierpliwosc do roslink zakupie od Ciebie u mnie misz masz ostatnio ......taki ład uspokaja : patyczki u mnie cos nie chce sie korzenic niestety

Jolu, a kiedy wsadziłaś patyczki? Tworzenie korzeni trochę trwa
Ewa777 09:22, 27 mar 2015

Agatko stipę wsadzałam po 3 do pojemniczka. Nie wiem jeszcze jak ona rośnie, bo nigdy nie miałam

Iwonko nie wiedziałam, że ostróżka tak długo wschodzi. Mogłam ją wcześniej wysiać, a chciałam zrobić tak jak na opakowaniu napisali

Małgosiu z miejsce jest rzeczywiście krucho. Oprócz roślin ogrodowych jeszcze rozmnażam domowe Hortensje na razie będą w domu, ale jak zrobi się cieplej pójdą do ogrodu. Będzie miejsce na przepikowanie ostróżki Jak wzejdzie
BusyBee 09:25, 27 mar 2015

Ależ hodowla cudna u Ciebie baaardzo porządnie to wszystko wygląda.
I te szklarenki...i koguciki....mega pracowicie u Ciebie

Ja też "posadziłam" patyczki, ale pewnie niewiele mi z nich wyrośnie, bo moje jakieś cienkie są- z jednorocznych hortek. Ale się zobaczy....
Jakie plany na weekend Ewcia? ogródkowe... czy kogucikowe...?
Ewa777 09:36, 27 mar 2015

BusyBee napisał(a)
Ależ hodowla cudna u Ciebie baaardzo porządnie to wszystko wygląda.
I te szklarenki...i koguciki....mega pracowicie u Ciebie

Ja też "posadziłam" patyczki, ale pewnie niewiele mi z nich wyrośnie, bo moje jakieś cienkie są- z jednorocznych hortek. Ale się zobaczy....
Jakie plany na weekend Ewcia? ogródkowe... czy kogucikowe...?

Kasiu, ciężko u mnie coś zaplanować. Dziecko mi się rozchorowało, więc wczoraj i dziś jesteśmy w domu. Na sobotę zaplanowałam wertykulację, ale mąż ma Sajgon w pracy i będą pracować w sobotę.
Dostałam paczkę z kłączami roślin i musze je posadzić.
Jak się uda, bo pogoda u mnie się zmienia (dziś miało być lekkie zachmurzenie, a teraz jest duże i opady), to rano podziałałabym w ogrodzie (chwastów mam dużo), a wieczorkiem - koguciki
lojalna_ 09:39, 27 mar 2015

Ewcia zdrówka dla wszystkich Wreszcie cos przyszlo do Ciebie to jest pluus

Ciełam pod niec lutego były w wodzie i pusciły listki potem 10 marca trafiły do gruntu i listki sie zwineły ...nie wyglada to dobrzee...
Malgosik 10:00, 27 mar 2015

Ja też wsadziłam patyczki hortensji do gruntu, ale listki się nie zwinęły, może u Ciebie Jola zimniej, przymrozek ściął?

Mam jeszcze 2 odmiany w szklance, a trzecia na poczcie, zaraz idę odebrać.
Oj żeby się one ładnie ukorzeniły, to będą piękne szpalery: na posesji, przed płotem i u mamy