Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

BusyBee 08:53, 09 wrz 2014

Ewa777 napisał(a)
Dorotko, z ogrodami jest tak, że ludziom odwiedzającym bardzo się podobają (np. moi znajomymi i sąsiedzi bardzo chwalą mój ogród), a właściciele znają niedoskonałości, wiedzą co chcą zmienić jeszcze i dlatego inaczej patrzą na swój ogród. A najgorzej to napatrzeć się jeszcze na ogrody na O.
Dlatego uważam, ze daleko mi jeszcze do ideału. Poza tym nazwę potraktowałam trochę humorystycznie. Mnie rozśmieszyła

Dokładnie- najgorzej to napatrzyć się na ogrody na O ...
17:33, 09 wrz 2014
Tytuł przewrotny ale bardzo fajny
Mój tytuł to sprawka córci,stwierdziła,ze muszą to być "Anulkowe radości" bo ogród daje mi jej mnóstwo nawet jak na drugi dzień człowieka wszystko boli od machania łopatą
Miłego popołudnia
Dorota123 20:04, 09 wrz 2014

Pod wpływem Ogrodowiska wiele ogrodów wypiękniało, a Ci bardziej ambitni ciągle dążą do doskonałości i ciągle czują niedosyt. Wspaniale, że jest to forum, które pokazuje, uczy i wymienia doświadczenia.
Karol99 20:44, 09 wrz 2014

Zgadzam się, to forum jest niezastąpione!
nieszka 21:01, 09 wrz 2014

Wpadam z zaległą rewizytą
Ładnie u Ciebie, nie taka daleka ta droga do raju
A i cierpliwość masz iście anielską, że też nie wyrzuciłaś już tych hortensji wcześniej i doczekałaś się takich pięknych kwitnących
Ewa777 23:29, 09 wrz 2014

Dorota123 napisał(a)
Pod wpływem Ogrodowiska wiele ogrodów wypiękniało, a Ci bardziej ambitni ciągle dążą do doskonałości i ciągle czują niedosyt. Wspaniale, że jest to forum, które pokazuje, uczy i wymienia doświadczenia.

A oprócz tego przebywa się (wirtualnie) z osobami o takich samych zainteresowaniach, mamy wspólne tematy. Myślę, że nawet zawiązują się tu przyjaźnie. Ludzie się odwiedzają. To wszystko sprawia, że świat wydaje się być bardzo przyjazny, nie taki jak podają w mediach. Mi bardzo odpowiada taka atmosfera.
Ewa777 23:31, 09 wrz 2014

Aniulka napisał(a)
Tytuł przewrotny ale bardzo fajny
Mój tytuł to sprawka córci,stwierdziła,ze muszą to być "Anulkowe radości" bo ogród daje mi jej mnóstwo nawet jak na drugi dzień człowieka wszystko boli od machania łopatą
Miłego popołudnia

Dzięki, właśnie liczyłam na dopatrzenie się tej przewrotności w tytule

Mam to samo. W sobotę z radością biegam z narzędziami po ogrodzie, a w niedzielę ledwo się ruszam, bo czuję różne części ciała
Ewa777 23:40, 09 wrz 2014

nieszka napisał(a)
Wpadam z zaległą rewizytą
Ładnie u Ciebie, nie taka daleka ta droga do raju
A i cierpliwość masz iście anielską, że też nie wyrzuciłaś już tych hortensji wcześniej i doczekałaś się takich pięknych kwitnących

No właśnie tak mam, że będę próbować na wszelkie sposoby ratować roślinę, zamiast ją wyrzucić. Mam takie "leczone" w ogrodzie i w domu. Nie jestem pewna, że to dobra cecha. Na O. wyczytałam, że trzeba się pogodzić, wyrzucić roślinę, a w jej miejsce wsadzić nową zdrową. Powoli do tego dojrzewam. Właśnie doszłam do wniosku, że nie ma sensu odbudowywać rośliny domowe, które mam od wielu, wielu lat, tylko czas je wyrzucić i kupić nowe młode okazy.

Nie wiem, czy widziałyście/widzieliście rośliny doniczkowe ostatnio w insekcie (Janinie ) piękne beniaminy i draceny. Były po 40zł, a w ogrodniczymi i w obi takie same były po 89zł!
W ramach zmian, wyrzuciłam swoje beniaminy i kupiłam w insekcie. Czas na zmiany
Ewa777 23:41, 09 wrz 2014

Karol99 napisał(a)
Zgadzam się, to forum jest niezastąpione!

Cieszę się, że mnie odnalazłeś po zmianie tytułu
Ewa777 23:48, 09 wrz 2014

Czas na zdjęcia.
Hortensje kupione w lipcu:

Great Star Label

Diamant Rouge

Yokudanka