Ewo, ale u ciebie pięknie wiosennie, alejka z floksów to moja ulubioma u Ciebie kompozycja. Piękna ta pagoda japońska, fajnie jak możesz wspólnie z M tworzyć ogród Mój co najwyżej wykopie mi jakiś dołek pod róże. Ogród go nie kręci, a z drugiej strony myślę żę to dobrze bo chyba bym nie zdzierżyła gdyby się wtrącał w to, co i gdzie sadzę .
Koniecznie podłóż pod Rh objedzonego deseczki i zbieraj dorosłe póki jeszcze nie złożyły jaj. Ja mam już pełno deseczek i codziennie zbieram ok 10 szt. Poczytaj u mnie jak usunęłam ściółkę, żeby nie miały się gdzie chować oprócz deseczek.
Małgosiu, dziś 5 godzin spędziłam na pracy w ogrodzie. Wszystko mnie boli
Posadziłam 4 clematisy i 3 ciemierniki.
Przesadziłam 2 jeżówki i 1 orlika.
Skosiłam trawnik.
Podlałam nawozem róże, hortensje i rododendrony.
Podłam cały ogród, bo jutro słonecznie i mega ciepło.
Pozdrawiam I jak w niedzielę spotykamy się? O której godzinie Ci pasuje? Ja mam śpiewanie o 12.00, więc nie wiem jeszcze jak sobie zorganizować ten dzień.
U nas to inaczej wygląda, bo wspólnie komponujemy rabatki Ta górka z floksami to kompozycja męża - przy klimatach dalekiego wschodu nie pomagam Pagodę też mąż sam budował
Zaraz zajrzę do Ciebie, żeby sprawdzić Twój sposób na opuchlaki
To sie napracowałaś, ja dziś lecę zaraz do ogrodu bo mam w końcu czas.
Musze skonczyć koszenie trawnika, które zaczęłam w sobotę , też ponawozić, poznaczyć tulipany kolorami bo trzeba będzie pozmieniać układ kolorystyczny itp tysiąc innych drobnych prac. Już sie cieszę
Potrzebuję patyków do grochu Wyrósł już dość duży
Rzodkiewki lada dzień będą do zjedzenia
Miała być piękna słoneczna pogoda, a jest ciepło (+20'C), słońce przebija się przez chmury i wieje. To najcieplejszy dzień w tym tygodniu. Od jutra ochłodzenie i deszczyk.