Pięknie rodki kwitną mimo dokuczającym im wstręciuchom.
Ewcia stipie daj spokój na kilka dni. Iwonka radziła, żeby o niej zapomnieć na chwilę i faktycznie jak tak zrobiłam to skoczyła moment, może za dużo wody ma. Albo na rabacie dopiero buchnie jak słońce poczuje. Daj jej szansę Też chce nad morze
Ewa, już nie będę skakać nad stipą. Przesadziłam do większych doniczek i niech sobie radzą
Dzisiaj siedzę w domu, bo dziecko złapało wirusa.
Wykorzystam sytuację i stipa pójdzie się hartować w ogrodzie
A nad morze przyjedź, jak będzie trochę cieplej
Pocięły mi go strasznie. Najgorzej, że rh nie zrzucają liści. Inne pocięte rośliny zrzuciły liście i teraz mają nowe, a on będzie musiał tak mieć do końca...
Moje drzewko jest na razie dość małe, bo ma 13-140cm, ale kwiatów miała sporo jak na tak młodą roślinę. Pąki ma bardzo ciemne, a środek płatków jest jaśniejszy - różowy. Mi podoba się bardzo i jestem zadowolona z zakupu. Ciekawi mnie jak długo będzie kwitła rosnąć w ziemi, bo w donicy trochę za krótko to trwało. Chociaż ma jeszcze 2 pąki - reszta kwiatów przekwitła. I druga rzecz, czy powtórzy kwitnienie, bo na tym mi bardzo zależy
U mnie kloniki palmowe też często przemarzają po zimie. Więc rozumiem, że żal Ci. Nie wiem ile ich już miałam. Jesienią kupiłam kolejne dwa, oba żyją po zimie. Były dobrze opatulone na zimę.