Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

GosiaJoanna 21:35, 06 maj 2015

Ależ go podziabały te robale ale i tak jest piękny
Ewkakonewka 08:20, 07 maj 2015

Pięknie rodki kwitną mimo dokuczającym im wstręciuchom.
Ewcia stipie daj spokój na kilka dni. Iwonka radziła, żeby o niej zapomnieć na chwilę i faktycznie jak tak zrobiłam to skoczyła moment, może za dużo wody ma. Albo na rabacie dopiero buchnie jak słońce poczuje. Daj jej szansę Też chce nad morze
Ewa777 08:42, 07 maj 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Pięknie rodki kwitną mimo dokuczającym im wstręciuchom.
Ewcia stipie daj spokój na kilka dni. Iwonka radziła, żeby o niej zapomnieć na chwilę i faktycznie jak tak zrobiłam to skoczyła moment, może za dużo wody ma. Albo na rabacie dopiero buchnie jak słońce poczuje. Daj jej szansę Też chce nad morze

Ewa, już nie będę skakać nad stipą. Przesadziłam do większych doniczek i niech sobie radzą
Dzisiaj siedzę w domu, bo dziecko złapało wirusa.
Wykorzystam sytuację i stipa pójdzie się hartować w ogrodzie
A nad morze przyjedź, jak będzie trochę cieplej
ela_z 09:11, 07 maj 2015

Ależ pocieły go robale. Ale kwitnie pięknie
Ewa777 10:34, 07 maj 2015

Pocięły mi go strasznie. Najgorzej, że rh nie zrzucają liści. Inne pocięte rośliny zrzuciły liście i teraz mają nowe, a on będzie musiał tak mieć do końca...
Monic 12:29, 07 maj 2015

Śliczna ta magnolia Genie. Jak Ci się podoba na żywo?
Dorota123 14:08, 07 maj 2015

W tle za tulipankami białymi widzę ładnego klona, u mnie takie dwa "zdechły" na wiosnę - kolejna strata w ogródku. Drogie jest to nasze hobby.
Ewa777 14:08, 07 maj 2015

Monic napisał(a)
Śliczna ta magnolia Genie. Jak Ci się podoba na żywo?

Moje drzewko jest na razie dość małe, bo ma 13-140cm, ale kwiatów miała sporo jak na tak młodą roślinę. Pąki ma bardzo ciemne, a środek płatków jest jaśniejszy - różowy. Mi podoba się bardzo i jestem zadowolona z zakupu. Ciekawi mnie jak długo będzie kwitła rosnąć w ziemi, bo w donicy trochę za krótko to trwało. Chociaż ma jeszcze 2 pąki - reszta kwiatów przekwitła. I druga rzecz, czy powtórzy kwitnienie, bo na tym mi bardzo zależy
Gocha 15:11, 07 maj 2015

Ewa777 napisał(a)

Tulipany jeszcze kwitną. Bardzo mi się podobają, ale nie wiem gdzie kupowałam i jak się nazywają

Ewa o ile mi wiadomo tp ten rozpoznaję bo go mam- tulipan Mata Hari. Biedny ten różanecznik. Buziaki
Ewa777 15:21, 07 maj 2015

Dorota123 napisał(a)
W tle za tulipankami białymi widzę ładnego klona, u mnie takie dwa "zdechły" na wiosnę - kolejna strata w ogródku. Drogie jest to nasze hobby.

U mnie kloniki palmowe też często przemarzają po zimie. Więc rozumiem, że żal Ci. Nie wiem ile ich już miałam. Jesienią kupiłam kolejne dwa, oba żyją po zimie. Były dobrze opatulone na zimę.