Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:15, 17 maj 2015

Ensata napisał(a)
Kurcze, teraz sie martwie ze ja tez moge miec te robale, ale nie zagladałam w korzenie.

Nie martw się na zapas. Może to nie są szkodniki. Dla mnie wyglądały na takie podobne do naszych, które rozkładają martwe szczątki roślin i robaczków. Ale wolałam nie ryzykować.
anabuko1 14:32, 18 maj 2015

Fiuu. fiuu ale piękne Rododendrony
No i nowe zakupki roślinek fajne.Ja też kupiłam 3 jarzmianki,/Bo do tej pory ich nie miałam.Planuje je posadzić między różami.Bo gdzieś upchnąć muszę
mirkaka 16:00, 18 maj 2015

I mnie udało się być w Renku w sobotę po południu Kupiłam dwie żurawki Delta Down i Tapestry,
Żurawki uważam że były drogie, na dodatek większość sprzedawców nie znała nazw. W ogóle uważam że na Renku było drogo, poprzedniego dnia byłam w Kowalach i było tam wszystko czego dusza zapragnie w naprawdę przyzwoitych cenach Kupiłam cudnego powojnika Guernsey Cream. Wsadziłam go chyba w całkowitym cieniu i teraz się martwię tym, żę będę musiała przesadzać
Ewa777 18:30, 18 maj 2015

anabuko1 napisał(a)
Fiuu. fiuu ale piękne Rododendrony
No i nowe zakupki roślinek fajne.Ja też kupiłam 3 jarzmianki,/Bo do tej pory ich nie miałam.Planuje je posadzić między różami.Bo gdzieś upchnąć muszę

Ja zimą miałam jakiś plan na zrobienie rabaty bylinowej i tam miały rosnąć jarzmianki. Nie zrobiłam rysunku i już nie pamiętam jak to miało być. Poza tym czekam, co mi na tej rabacie wyrośnie i gdzie jeszcze będę miałam miejsce.
Ewa777 18:33, 18 maj 2015

mirkaka napisał(a)
I mnie udało się być w Renku w sobotę po południu Kupiłam dwie żurawki Delta Down i Tapestry,
Żurawki uważam że były drogie, na dodatek większość sprzedawców nie znała nazw. W ogóle uważam że na Renku było drogo, poprzedniego dnia byłam w Kowalach i było tam wszystko czego dusza zapragnie w naprawdę przyzwoitych cenach Kupiłam cudnego powojnika Guernsey Cream. Wsadziłam go chyba w całkowitym cieniu i teraz się martwię tym, żę będę musiała przesadzać

Drogo, to prawda. Przetaczniki i kostrzewy kupowałam po 10zł. Dlatego też nie szalałam z zakupem kwiatów do donic. Na spokojnie kupię na Kowalach. Powojnika zaraz sobie wygooglam, bo nie znam

Już się dokopałam do niego - śliczny Piszą, że na stanowiska półcieniste nadaje się, a na słońcu krócej kwitnie i kwiaty bledną.
Iwk4 21:36, 18 maj 2015

Ewuniu, wszystkie zakupy w Renku zrobiłaś ? Masa tego. Jarzmianki by też do mnie wołały weź mnie, bo ich nie mam
Margo 22:02, 18 maj 2015

Ewo, Ty masz śliwę bordową prawda ?
Czy zdarzyło Ci się mieć pozjadane przez jakieś robale listki?
Dziś podczas wieczornego obchodu ogrodu dojrzałam, że liście mam pogryzione, część zjedzona prawie doszczętnie, zwłaszcza młodszych, część ma drobne wgryzienia w środku liści. Żadnego szkodnika nie dojrzałam
Jutro zrobię fotkę za dnia.

Ewa777 22:29, 18 maj 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, wszystkie zakupy w Renku zrobiłaś ? Masa tego. Jarzmianki by też do mnie wołały weź mnie, bo ich nie mam

Właściwie to są jarzmianki z mojego lutowego zamówienia : "Pincesse Strudza", "Washfield" i "Madleine". Kupiłam po 2 każdego rodzaju i mam nadzieję, że mi się kiedyś rozrosną
Ewa777 22:32, 18 maj 2015

Margo napisał(a)
Ewo, Ty masz śliwę bordową prawda ?
Czy zdarzyło Ci się mieć pozjadane przez jakieś robale listki?
Dziś podczas wieczornego obchodu ogrodu dojrzałam, że liście mam pogryzione, część zjedzona prawie doszczętnie, zwłaszcza młodszych, część ma drobne wgryzienia w środku liści. Żadnego szkodnika nie dojrzałam
Jutro zrobię fotkę za dnia.

Mam śliwę wiśniową Nigrę. Do tej pory nie widziałam wygryzionych listków, ale sprawdzę jutro. Znalazłam już 2 opuchlaki na elewacji i bardzo mi się to nie podoba
wiewiora 22:38, 18 maj 2015

Widzę że zakupy udane,ja mam dziś chandrę i kupiłam sobie 13 surfini na poprawienie chumoru