Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 21:16, 13 kwi 2016

makkasia napisał(a)
Trzymam kciuki za dobre wybory - ja bym chciała grujecznika mam dla niego nawet miejsce ale cały czas się zastanawiam
Dziękuję za Genie
Pewnie już ma kwiatki ...Ewuniu moja oczywiście nie kwitnie czekam na Twoją

Ewa777 21:22, 13 kwi 2016

Kuba napisał(a)

Czytam Ewciu o Twoich dylamatach, wybrałaś już? dopiszę tylko do ambrowca, że jego przebarwianie zależy od stanowiska i pogody, gwałtowny przymrozek może spowodować że się ładnie nie wybarwi tylko szybko zgubi liście; poza tym nie słyszałam że trzeba go okrywać, może jakieś maluszki...

Dzięki, Ewo Każdy głos w tej sprawie na wagę złota Raczej boję się o przymrozki zimowe. W każdym opisie w szkółkach piszą, że trzeba okrywać młode drzewka.
anabuko1 14:18, 14 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, wybrać drzewko to jeden dylemat, a potem znaleźć takie w szkółce to drugi Najbardziej przychylam się do ambrowca, a na drugim miejscu jest dąb błotny I mam problem, żeby znaleźć, gdzie je sprzedają

a trzcin dylemat, wybrać odpowiednie miejsce w ogrodzie
Flower1 21:52, 14 kwi 2016

No ciekawa jestem na jakie drzewko sie zdecydujesz ja sobie tez z tej Twojej listy cos wybiore
Bogdzia 20:03, 15 kwi 2016

Kuba napisał(a)

Czytam Ewciu o Twoich dylamatach, wybrałaś już? dopiszę tylko do ambrowca, że jego przebarwianie zależy od stanowiska i pogody, gwałtowny przymrozek może spowodować że się ładnie nie wybarwi tylko szybko zgubi liście; poza tym nie słyszałam że trzeba go okrywać, może jakieś maluszki...

Tak się zdarza nie tylko z ambrowcem ale wszystkimi drzewami jak mokra jesień gorzej sie wybarwiają a jak przymrozki gubią liscie.
Kasya 20:10, 15 kwi 2016

Ewa777 napisał(a)

Kasiu, wybrać drzewko to jeden dylemat, a potem znaleźć takie w szkółce to drugi Najbardziej przychylam się do ambrowca, a na drugim miejscu jest dąb błotny I mam problem, żeby znaleźć, gdzie je sprzedają

Ewa, ale ty chcesz takie kuliste na pniu ?
u Szmitow sprawdzalas ?
malgorzata_s... 20:15, 15 kwi 2016

Dacia może u nas znajdziesz,tylko jak je zabierzesz Kwitną dwa skrętniki
bozga 21:23, 15 kwi 2016

Nie trzymaj nas już w napięciu i wreszcie wybierz i kup to drzewo bo do jesieni () coraz bliżej !
mirkaka 06:37, 16 kwi 2016

bozga napisał(a)
Nie trzymaj nas już w napięciu i wreszcie wybierz i kup to drzewo bo do jesieni () coraz bliżej !

Bożenko, strasznie to zabrzmiało, brr aż mi się zimno zrobiło.
Ewa, spokojnie , jak nie w tym roku to w przyszłym. Pamiętaj że hortensje mają dość płytki system korzeniowy, szukaj drzew o głębokim, bo potem nie nadążysz z podlewaniem.
Kasik 07:07, 16 kwi 2016

Mamy ten sam dylemat. Ja też potrzebuję drzewka w narożnik za pergolą. To na przedzie mojej działki i chciałabym coś efektownego. Będę śledzić Twoje wybory.
Ale tak jak pisze Kasia- zobacz sobie- Jarząb kolumnowy AUTUMN SPIRE 'Flanrock' Sorbus. Jest piękny.