Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:34, 21 maj 2016

bql3 napisał(a)

Ewo
bo Orange Dream należy do jednych z najładniejszych odmian klonów palmowych.

pozdrawiam
Jan

Dzięki Cieszę się, ze tak ładnie przezimował u nas już kolejną zimę Bardzo ładnie rozświetla rabatę
Ewa777 22:46, 21 maj 2016

Dzisiaj walczyliśmy z poszerzaniem rabaty. Jestem umordowana

W ubiegłym roku dosadziliśmy pod sosną hortensje ogrodowe i wyglądało to tak:

Ta sama rabatka w tym roku przed poszerzaniem:

Dzisiaj zdarliśmy sporo darni. Przesunęliśmy 2 rododendrony, żeby miały więcej miejsca. Dosadziliśmy 2 hortensje ogrodowe: białą i niebieską, trochę prymulek z wiosennych nasadzeń donicowych. Jeszcze kilka roślin zmieniło miejscówkę i teraz wygląda ta rabata tak:

olga80 08:39, 22 maj 2016

Metamorfoza na 5+ Rabata zaraz wygląda super .
Złotokap pieknie kwitnie mój ma 3 lata i nawet nie myśli zakwitnąć, jak w przyszłym roku nie zakwitnie to go wyprowadzę
Flower1 08:41, 22 maj 2016

Ewa777 napisał(a)
Dzisiaj walczyliśmy z poszerzaniem rabaty. Jestem umordowana

W ubiegłym roku dosadziliśmy pod sosną hortensje ogrodowe i wyglądało to tak:

Ta sama rabatka w tym roku przed poszerzaniem:

Dzisiaj zdarliśmy sporo darni. Przesunęliśmy 2 rododendrony, żeby miały więcej miejsca. Dosadziliśmy 2 hortensje ogrodowe: białą i niebieską, trochę prymulek z wiosennych nasadzeń donicowych. Jeszcze kilka roślin zmieniło miejscówkę i teraz wygląda ta rabata tak:

Duża róznica,teraz jest pieknie.Najgorsze to usuwanie darni, my tez jesteśmy wykończeni..
LyraBea 09:03, 22 maj 2016

Pięknie, zielono, idealnie wyregulowane i uśmiecham się na myśl, że niebawem oglądnę sobie wszystko osobiście
Mnie się usuwanie darni pod rabaty zawsze milo kojarzy. W starym ogrodzie najpierw miałam tylko trawnik, dopiero potem zaczęłam "wycinać" w trawie rabaty a to się wiązało z czymś nowym, fajnym. No i można idealny kancik w trawniczku przyciąć
Troszkę mi szkoda Twojej sosny. Ja wiem, że się zagęści, ale ona tak chciała do góry a Ty ja tak nisko CIACH
Gocha 12:05, 22 maj 2016

Ewuś piękna metamorfoza i ile masz teraz miejsca dodatkowo. Sosenka niedługo wypieknieje i będzie jeszcze ładniejsza. To teraz w którym miejscu darń do usunięcia Ewciu ?.Ogród szykujesz na spotkanie- super. Ja to moze bym zrobiła spotkanie bo juz mi się chce ale nie jestem w stanie całego ogrodu doprowadzić do tego zeby go mogły obce osoby ogladać. I jeszcze trzeba by było dom odgruzować . Spotkania w związku z tym zazdraszczam . Buziaczki
Ewa777 13:48, 22 maj 2016

olga80 napisał(a)
Metamorfoza na 5+ Rabata zaraz wygląda super .
Złotokap pieknie kwitnie mój ma 3 lata i nawet nie myśli zakwitnąć, jak w przyszłym roku nie zakwitnie to go wyprowadzę

Mój złotokap kwitnie bardzo ładnie co roku. Nie pamiętam początków, czy były z nim problemy. Martwi mnie tylko to, że lubią go też opuchlaki
Z metamorfozami to jest tak, że chodzą po głowie, tylko trzeba znaleźć trochę czasu
Ewa777 13:50, 22 maj 2016

Flower1 napisał(a)

Duża róznica,teraz jest pieknie.Najgorsze to usuwanie darni, my tez jesteśmy wykończeni..

Madziu, rozumiemy się, bo robiłyśmy to samo Zdzieranie i sadzenie Teraz podoba mi się ta rabatka
Ewa777 13:54, 22 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Pięknie, zielono, idealnie wyregulowane i uśmiecham się na myśl, że niebawem oglądnę sobie wszystko osobiście
Mnie się usuwanie darni pod rabaty zawsze milo kojarzy. W starym ogrodzie najpierw miałam tylko trawnik, dopiero potem zaczęłam "wycinać" w trawie rabaty a to się wiązało z czymś nowym, fajnym. No i można idealny kancik w trawniczku przyciąć
Troszkę mi szkoda Twojej sosny. Ja wiem, że się zagęści, ale ona tak chciała do góry a Ty ja tak nisko CIACH

Beatko, ciach trzeba było zrobić, bo sosenka nam bardzo wybujała, a w naszym ogrodzie nie ma miejsca na duże drzewa. U Ciebie to co innego, miejsca masz na drzewka Trochę darni mogę usunąć, ale w tych ilościach to już za dużo szarpaniny, ale udało się

Dzisiaj miałam miłe spotkanie z Agnieszką z Drzewulcowa
Ewa777 13:59, 22 maj 2016

Gocha napisał(a)
Ewuś piękna metamorfoza i ile masz teraz miejsca dodatkowo. Sosenka niedługo wypieknieje i będzie jeszcze ładniejsza. To teraz w którym miejscu darń do usunięcia Ewciu ?.Ogród szykujesz na spotkanie- super. Ja to moze bym zrobiła spotkanie bo juz mi się chce ale nie jestem w stanie całego ogrodu doprowadzić do tego zeby go mogły obce osoby ogladać. I jeszcze trzeba by było dom odgruzować . Spotkania w związku z tym zazdraszczam . Buziaczki

Gosiu, na razie muszę zapełnić rabatę z ambrowcami, ale czekam na hortensje, które mają być w czerwcu w sprzedaży. Potem pomyślę o kolejnym ryciu w darni
Gosiu, chciałabym do spotkania przygotować ogród, ale nie dam rady, bo brak czasu mnie dopada. Liczę na wyrozumiałość gości Mamy się spotkać, żeby się poznać i miło spędzić czas