Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Iwk4 23:37, 19 maj 2016

Ewa777 napisał(a)

Jolu, takie niespodzianki są bardzo ciekawe

Złotokap zaczyna

Mój powinien się w takim razie schować
I tak sobie myślę, czy są odmiany? Pewnie są. bo mój ma krótkie kwiatostany. U ciebie niemal do ziemi.
I mojemu sporo kwiatów przemarzło. Zostały nieliczne
Ewa777 23:41, 19 maj 2016

Iwk4 napisał(a)

Mój powinien się w takim razie schować
I tak sobie myślę, czy są odmiany? Pewnie są. bo mój ma krótkie kwiatostany. U ciebie niemal do ziemi.
I mojemu sporo kwiatów przemarzło. Zostały nieliczne

Nie znam się na odmianach złotokapów. Mój kwitnie co roku bardzo obficie, nigdy mi nie przemarzł. Jestem więc trochę zdziwiona, ale pewnie jest jak piszesz, że są różne odmiany Jak tam stipa? Wsadziłaś ją już wo gruntu? Moja rośnie na rabacie i ma się całkiem dobrze
Iwk4 23:49, 19 maj 2016

Ewuniu, połowa już rośnie w gruncie. Połowa jeszcze czeka. Może uda mi się jutro dokończyć. działam rabatkami
I liczę sztuki, by wystarczyło
Super, że dostałam od ciebie, bo musi robić i za stipę i za miskanty, hi, hi
Żeby szybciej nadrobić braki, wyszukałam sobie twoje wpisy i znalazłam wpisy u Beatki. Zajrzałam na jej wątek i czytam o brakach roślinek. Musze doczytać jej wątek. Buziaki

I przegapiłam, że choroba cię dopadła. Już lepiej?

LyraBea 08:23, 20 maj 2016

Dzień dobry
Wpadłam z kawką pooglądać, co ślicznego w ogrodzie i moje serce skradł złotokap. Jest na mojej liście "chciałabym mieć". Muszę dodać moje znienawidzone słowo "kiedyś".
A tak w dobrym nastroju, nasycona widokiem tej części ogrodu, który już jest z dodatkiem Twojego złotokapu zaczynam dzień. Piękny, ciepły poranek. Idealny.
Ja mam trzy marne różyczki i u mnie mszyce nie dają za wygraną.
Pozdrawiam i miłego dnia.
Margo 10:16, 20 maj 2016

Hej Ewo,
zagladam po kilku dniach i nadrabiam zaległości.
Fotki super, pięknie prezentuje się Wasz ogródek.
Co do obgryzionych hortek to sprawdz dokładnie czy nie ma tam gąsieniczek, takie nieduże , zielone, idealnie stapiaja się z tłem. U mnie własnie pożarły połowę krzaków agrestu, żywopłot grabowy też nosi ślady żerowania i parę innych roslin. One sa strasznie żarłoczne. 2 lata temu nie mogłam zrobic oprysku, bo albo wiało bardzo albo padało. Po 2 dniach z agrestów zostały łyse badylki
Co roku mam ich sporo, juz nauczyłam się na bieżąco pilnować, ale cholery zawsze mnie ubiegną i zdążą narobić szkód.
Przepoczwarzają się ok połowy czerwca...
Ewa777 11:04, 20 maj 2016

Iwk4 napisał(a)
Ewuniu, połowa już rośnie w gruncie. Połowa jeszcze czeka. Może uda mi się jutro dokończyć. działam rabatkami
I liczę sztuki, by wystarczyło
Super, że dostałam od ciebie, bo musi robić i za stipę i za miskanty, hi, hi
Żeby szybciej nadrobić braki, wyszukałam sobie twoje wpisy i znalazłam wpisy u Beatki. Zajrzałam na jej wątek i czytam o brakach roślinek. Musze doczytać jej wątek. Buziaki

I przegapiłam, że choroba cię dopadła. Już lepiej?

Dopadła mnie choroba i nie chce puścić. Nie mogę pracować, nie mogę śpiewać. Milczę Podobno milczenie jest złotem

Iwonko, Ty jesteś mistrzynią w przygotowywaniu sadzonek, więc będziesz mogła podpowiedzieć Beatce jak może mieć dużo roślinek małym kosztem
Ewa777 11:10, 20 maj 2016

LyraBea napisał(a)
Dzień dobry
Wpadłam z kawką pooglądać, co ślicznego w ogrodzie i moje serce skradł złotokap. Jest na mojej liście "chciałabym mieć". Muszę dodać moje znienawidzone słowo "kiedyś".
A tak w dobrym nastroju, nasycona widokiem tej części ogrodu, który już jest z dodatkiem Twojego złotokapu zaczynam dzień. Piękny, ciepły poranek. Idealny.
Ja mam trzy marne różyczki i u mnie mszyce nie dają za wygraną.
Pozdrawiam i miłego dnia.

Beatko,szkoda,że nie wpadłaś do mnie wcześniej gdy robiłam miejsce na drzewka. Sporo roślin i to dużych rozdawałam sąsiadom, a niektóre poszły do kosza, bo nikt nie chciał. Ale to już było. Teraz jak będę chciała się czegoś pozbyć, to będę pytała Ciebie

Na mszyce może zrób gnojówkę z pokrzyw

U mnie też piękna pogoda
Ewa777 11:11, 20 maj 2016

Margo napisał(a)
Hej Ewo,
zagladam po kilku dniach i nadrabiam zaległości.
Fotki super, pięknie prezentuje się Wasz ogródek.
Co do obgryzionych hortek to sprawdz dokładnie czy nie ma tam gąsieniczek, takie nieduże , zielone, idealnie stapiaja się z tłem. U mnie własnie pożarły połowę krzaków agrestu, żywopłot grabowy też nosi ślady żerowania i parę innych roslin. One sa strasznie żarłoczne. 2 lata temu nie mogłam zrobic oprysku, bo albo wiało bardzo albo padało. Po 2 dniach z agrestów zostały łyse badylki
Co roku mam ich sporo, juz nauczyłam się na bieżąco pilnować, ale cholery zawsze mnie ubiegną i zdążą narobić szkód.
Przepoczwarzają się ok połowy czerwca...

Gosiu, napisz mi czym pryskasz na te gąsienice.
anabuko1 15:23, 20 maj 2016

Ewuś, witaj!!
A cóż ty masz za odmiane złotokapu.Takie wielkie kwiatostany.
One chyba po 0,5 m mają
Ewa777 17:06, 20 maj 2016

anabuko1 napisał(a)
Ewuś, witaj!!
A cóż ty masz za odmiane złotokapu.Takie wielkie kwiatostany.
One chyba po 0,5 m mają

Nie znam odmiany Aniu, ale rzeczywiście mają bardzo długie kwiatostany Bardzo lubię to drzewko w porze kwitnienia