Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 06:22, 15 cze 2016

Margo napisał(a)

U mnie padało w końcu wczoraj wiekszą część dnia, ogród w końcu odżył. Mimo ciagłego podlewania to jednak nie to samo co deszcz.
Co do berberysów to ja mam Erecty, fajne są i na jesień czerwienieją, oraz Red Pillar, ten jest bordowy i też ma kolumnowy pokrój.

U mnie od czasu do czasu pada, co mnie bardzo cieszy ze względu na podlewanie. Dziwnie, że nie pada u Ciebie tak samo jak u mnie
Jak tam Twoje róże? Kwitną?
Ewa777 06:48, 15 cze 2016

bozga napisał(a)
Miejsce dla Admiration idealne

Ostatnio bardzo mi się podobają berberysy

Moja Elfe zaczyna kwitnąć. Zapach przy wejściu do domu jest cudowny
Ewa777 06:52, 15 cze 2016

Flower1 napisał(a)

No tak kazdy by tak chciał- cały pakiet ) Ewa od paru dni wykopuje tulipany, mozolna robota ale juz trzeba było.Chyba będą pomieszane do końca swoich dni, teraz trudno byłoby to podzielic kolorystycznie..Koncze rabate - cała bedzie w Bonice i szałwii tak jak zaplanowalam ,zostawie tylko białe lilie bo mają pączki i szkoda mi ich ..no i dwie róze różowe mocno pachnace (wsadzone w zeszłym roku)
Ewa w Chwaszczynie maja Bonice swietnie rozkrzewiona za 18 zł. to jest swietna cena na taki krzaczek(w Rosarium dałam 15 za dwa badylki dosłownie..)

Podziwiam Cię z tymi tulipanami Na początku lipca umówimy się do Chwaszczyna Bardzo bym chciała zobaczyć tę szkółkę. Może mają moje hortensje? Po drodze zobaczyłabym Twoją rabatkę Bonikową z szałwią

Ostróżki też już u mnie zaczęły
Ewa777 07:08, 15 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Też niedawno byłam w Chwaszczynie i kupiłam berberysy Orange Rocket, nigdzie nie mogłam dostać, a tam właśnie mieli...Tam jest dobre zaopatrzenie w rośliny...spodobało mi się...Jednak najczęściej robię zakupy w Koleczkowie, bo mam bliżej...

W Chwaszczynie nie byłam, w Koleczkowie też nie. Mogłabyś sprawdzić przy najbliższej okazji, czy mają u Ciebie hortensję Diamantino?

Moja rabatka z begoniami
Flower1 09:57, 15 cze 2016

Rumianka napisał(a)
Też niedawno byłam w Chwaszczynie i kupiłam berberysy Orange Rocket, nigdzie nie mogłam dostać, a tam właśnie mieli...Tam jest dobre zaopatrzenie w rośliny...spodobało mi się...Jednak najczęściej robię zakupy w Koleczkowie, bo mam bliżej...

Do Koleczkowa tez zagladam ale najbardziej lubie Chwaszczyno )
LyraBea 10:09, 15 cze 2016

Cześć Ewcia
Widzę, że Ci ładnie podlało ogródek. Znowu czytałam, że u Mirki sucho a przecież mieszka niedaleko?
To tak samo jak ze mną i Gosią. Mieszkamy w Margo w tym samym rejonie i zdarza się, że widzę nad nią czarne chmurzyska a nade mną błękitne niebo. Potem okazuje się, że u niej też nie padało.
Ale 2 dni temu lalo cały dzień. Ziemia pięknie nasiąkła wodą, zrobiło się ciepło i od razu roślinność wystartowała. Szkoda, że chwasty momentalnie też :/
Aż dziwne, że ja róznież nigdy nie dotarłam ani do Koleczkowa, ani do Chwaszczyna na zakupy ogrodowe. Koleczkowo mi się tylko z wypadami nad jezioro kojarzy Jeszcze jakieś fundusze na ogród mi zostały to muszę nadrobić. Rozmyślam nad berberysami kolumnowymi. Chcę kilka kompozycji z nich na rabatach. Red Pilar, Red Rocket, albo orange i na pewno Erecta Aurea. W ogóle berberysy uwielbiam a nie mam jeszcze ani jednego w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam upalnie.
Margo 11:24, 16 cze 2016

Muszę sie do Chwaszczyna wybrać, jeszcze nigdy tam nie byłam. Ale najpierw muszę ogarnąć nowa rabatę, tzn przekopać i usunąć kłębowiska kłączy podagrycznika, ostów itp paskudztw. I wymyslić co bym chciała pod brzozami
Róże u mnie nadal w pąkach, choć już trochę większych, ale coś liscie zjada, kolor lisci też dziwny i jakies plamy - czyli zaczynają sie problemy. Na szczęście tylko na kilku krzaczkach...
Dziś znów popadało, rozsypałam nawóz na trawnik i przestało
Ale jest nadzieja, że jutro też popada
LyraBea 11:42, 16 cze 2016

Margo napisał(a)
Muszę sie do Chwaszczyna wybrać, jeszcze nigdy tam nie byłam. Ale najpierw muszę ogarnąć nowa rabatę, tzn przekopać i usunąć kłębowiska kłączy podagrycznika, ostów itp paskudztw. I wymyslić co bym chciała pod brzozami
Róże u mnie nadal w pąkach, choć już trochę większych, ale coś liscie zjada, kolor lisci też dziwny i jakies plamy - czyli zaczynają sie problemy. Na szczęście tylko na kilku krzaczkach...
Dziś znów popadało, rozsypałam nawóz na trawnik i przestało
Ale jest nadzieja, że jutro też popada
U mnie pada z przerwami na słońce. Teraz akurat pada i to tak nawet silnie. W nocy to lało... Jak ja się cieszę.
Jak ogarnę trawnik, to się do Chwaszczyna przejadę. Mam kilka roślin w planach.
Flower1 20:38, 16 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Ostatnio bardzo mi się podobają berberysy

Moja Elfe zaczyna kwitnąć. Zapach przy wejściu do domu jest cudowny

Piekna ta róża!!
Flower1 20:40, 16 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Podziwiam Cię z tymi tulipanami Na początku lipca umówimy się do Chwaszczyna Bardzo bym chciała zobaczyć tę szkółkę. Może mają moje hortensje? Po drodze zobaczyłabym Twoją rabatkę Bonikową z szałwią

Ostróżki też już u mnie zaczęły

No pewnie ,zapraszam