Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:08, 17 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Do Koleczkowa tez zagladam ale najbardziej lubie Chwaszczyno )

Już wróciłam z wyjazdu. Raczej nie nadrobię wszystkich zaległości na forum, bo czasu na to za mało. Ale już za tydzień będę nadrabiać. U mnie dziś padało i nadal się chmurzy. Do Chwaszczyna wybiorę się po 29 czerwca. A może umówimy się większą grupą na 2 lipca? Kto jest chętny?
Ewa777 18:13, 17 cze 2016

LyraBea napisał(a)
Cześć Ewcia
Widzę, że Ci ładnie podlało ogródek. Znowu czytałam, że u Mirki sucho a przecież mieszka niedaleko?
To tak samo jak ze mną i Gosią. Mieszkamy w Margo w tym samym rejonie i zdarza się, że widzę nad nią czarne chmurzyska a nade mną błękitne niebo. Potem okazuje się, że u niej też nie padało.
Ale 2 dni temu lalo cały dzień. Ziemia pięknie nasiąkła wodą, zrobiło się ciepło i od razu roślinność wystartowała. Szkoda, że chwasty momentalnie też :/
Aż dziwne, że ja róznież nigdy nie dotarłam ani do Koleczkowa, ani do Chwaszczyna na zakupy ogrodowe. Koleczkowo mi się tylko z wypadami nad jezioro kojarzy Jeszcze jakieś fundusze na ogród mi zostały to muszę nadrobić. Rozmyślam nad berberysami kolumnowymi. Chcę kilka kompozycji z nich na rabatach. Red Pilar, Red Rocket, albo orange i na pewno Erecta Aurea. W ogóle berberysy uwielbiam a nie mam jeszcze ani jednego w swoim ogrodzie.
Pozdrawiam upalnie.

Dziwnie z tym deszczem. Na takich małych odległościach są takie różnice.
2 lipca może wybralibyśmy się większą grupą do Chwaszczyna? Co Ty na to?
Na berberysy też Cię wzięło? Czy to jakaś epidemia po różyczce?
Ewa777 18:36, 17 cze 2016

Margo napisał(a)
Muszę sie do Chwaszczyna wybrać, jeszcze nigdy tam nie byłam. Ale najpierw muszę ogarnąć nowa rabatę, tzn przekopać i usunąć kłębowiska kłączy podagrycznika, ostów itp paskudztw. I wymyslić co bym chciała pod brzozami
Róże u mnie nadal w pąkach, choć już trochę większych, ale coś liscie zjada, kolor lisci też dziwny i jakies plamy - czyli zaczynają sie problemy. Na szczęście tylko na kilku krzaczkach...
Dziś znów popadało, rozsypałam nawóz na trawnik i przestało
Ale jest nadzieja, że jutro też popada

Jestem ciekawa pomysłów pod brzozami. O czym myślisz? Jakieś wysokie trawy może?
Jutro porobię zdjęcia, bo zmiany są widoczne w ogrodzie (nie było mnie 3 dni)
Mój trawnik też muszę dokarmić, bo już przestał rosnąć.
Ewa777 18:52, 17 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Piekna ta róża!!

Już więcej jest kwiatów na tej róży Jutro zrobię zdjęcie
Anusia 18:59, 17 cze 2016

Od godziny 6.30 u nas dosłownie ulewa taka, że musiałam co chwilę zaglądać to na ogród to sprawdzałam czy rynny nadąrzają odbierać wodę, masakra. Rośliny przetrwały ale wody w niektórych miejscach po kostki.
Róża Elfe bardzo ładna a ostróżki też widzę, że zaczęły swój pokaz. Macham z mokrych Żuław
mirkaka 19:21, 17 cze 2016

U mnie dzisiaj też podlało aż miło, ulewa wręcz była i to przez dobre pół dnia
Ewa777 19:28, 17 cze 2016

Anusia napisał(a)
Od godziny 6.30 u nas dosłownie ulewa taka, że musiałam co chwilę zaglądać to na ogród to sprawdzałam czy rynny nadąrzają odbierać wodę, masakra. Rośliny przetrwały ale wody w niektórych miejscach po kostki.
Róża Elfe bardzo ładna a ostróżki też widzę, że zaczęły swój pokaz. Macham z mokrych Żuław

No właśnie - nie może popadać normalnie, tylko od razu ulewa?
Elfę pokażę jutro - ładnie się prezentuje
Ewa777 19:32, 17 cze 2016

mirkaka napisał(a)
U mnie dzisiaj też podlało aż miło, ulewa wręcz była i to przez dobre pół dnia

Deszczu nie widziałam, bo byłam na wyjeździe. To znaczy był deszcz na wyjeździe, ale o deszczu w ogrodzie znam tylko opowieści Ogród wygląda na dobrze podlany
zawitka 20:44, 17 cze 2016

Eewa --peonie żeby ładnie kwitły nie mogą siedzieć głęboko wkopane, sprawdż jak Twoje siedzą może za głęboko one wtedy nie kwitną
Margo 20:59, 17 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Dziwnie z tym deszczem. Na takich małych odległościach są takie różnice.
2 lipca może wybralibyśmy się większą grupą do Chwaszczyna? Co Ty na to?
Na berberysy też Cię wzięło? Czy to jakaś epidemia po różyczce?

Ja jestem chętna na wspólny wypad
Myślę o hortensjach , trawy też mile widziane, Może gdzieniegdzie Berberysy, bo twoje Admiration mi się podobają i dodały by koloru. No i jakiś wypełniacz kwitnący zanim zakwitną hortensje. To taki luźny zarys