Tyle mi berberysów się podoba, że nie wiem, które wybrać. Chciałabym, żeby były wysokie do 1,5-1,7m. Mogą być zielono-żółte, ale przebarwiające się jesienią na pomarańcz lub czerwień, albo całe bordowe.
Berberysy chciałabym wyższe, żeby dać je na tyły przy płocie za ambrowcami. Muszą mieć ponad 1,5 m, żeby było je widać przy hortensjach Kasiu, u Ciebie wszystko obejrzę bardzo dokładnie Już przebieram nóżkami na to spotkanie
U mnie padało w końcu wczoraj wiekszą część dnia, ogród w końcu odżył. Mimo ciagłego podlewania to jednak nie to samo co deszcz.
Co do berberysów to ja mam Erecty, fajne są i na jesień czerwienieją, oraz Red Pillar, ten jest bordowy i też ma kolumnowy pokrój.
No tak kazdy by tak chciał- cały pakiet ) Ewa od paru dni wykopuje tulipany, mozolna robota ale juz trzeba było.Chyba będą pomieszane do końca swoich dni, teraz trudno byłoby to podzielic kolorystycznie..Koncze rabate - cała bedzie w Bonice i szałwii tak jak zaplanowalam ,zostawie tylko białe lilie bo mają pączki i szkoda mi ich ..no i dwie róze różowe mocno pachnace (wsadzone w zeszłym roku)
Ewa w Chwaszczynie maja Bonice swietnie rozkrzewiona za 18 zł. to jest swietna cena na taki krzaczek(w Rosarium dałam 15 za dwa badylki dosłownie..)
Też niedawno byłam w Chwaszczynie i kupiłam berberysy Orange Rocket, nigdzie nie mogłam dostać, a tam właśnie mieli...Tam jest dobre zaopatrzenie w rośliny...spodobało mi się...Jednak najczęściej robię zakupy w Koleczkowie, bo mam bliżej...