Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Agatek 08:39, 14 cze 2016

Troszkę nadrobiłam i muszę powiedzieć, że mi się podoba bardzo
Ewa777 16:40, 14 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Są zielone ale maja piekny zielony kolor (soczysty) ja napewno o nich pomyśle w przyszłości Ja kupiłam do tego ostatniego nasadzenia Golden rocket, sa mocno żółte, strzeliste będą nawiązywać do Wiąza po drugiej stronie )

Tyle mi berberysów się podoba, że nie wiem, które wybrać. Chciałabym, żeby były wysokie do 1,5-1,7m. Mogą być zielono-żółte, ale przebarwiające się jesienią na pomarańcz lub czerwień, albo całe bordowe.
Ewa777 16:42, 14 cze 2016

GosiaJoanna napisał(a)

Jeżówki kupywalam i kiscienie wszystko bylo ok tylko ja na allegro od tego sprzedawcy kupowalam a nie prosto ze sklepu on line

Gosiu, na razie nie mam do tego głowy. Za tydzień już będę mogła lepiej się za te zakupy zabrać. Może prześlą mi zdjęcie? Ceny mają zachęcające
Ewa777 16:45, 14 cze 2016

Kindzia napisał(a)
Faktycznie Ci elegancko wyszło! Jeszcze tylko trochę wypełnienia i będzie już całkiem super. Mam berberysy Golden Rocket. Świecą na żółto, zobaczysz jak przyjedziesz. Ja je wprawdzie tnę, ale rosną na 1,2 m.

Berberysy chciałabym wyższe, żeby dać je na tyły przy płocie za ambrowcami. Muszą mieć ponad 1,5 m, żeby było je widać przy hortensjach Kasiu, u Ciebie wszystko obejrzę bardzo dokładnie Już przebieram nóżkami na to spotkanie
Ewa777 16:46, 14 cze 2016

Nallar napisał(a)
Rabaty z obwódkami wyglądają bardziej elegancko, takie wykończone, a wybór berberysków to strzał w dyszkę.
Pozdrowionka.

Ewciu, dziękuję za te słowa pochwały Admiration podobają mi się najbardziej Cieszę się, że znalazłam dla nich miejsce
Ewa777 16:48, 14 cze 2016

Agatek napisał(a)
Troszkę nadrobiłam i muszę powiedzieć, że mi się podoba bardzo

Z tym nadrabianiem mam to samo. A najbliższy tydzień, to zupełnie sobie odpuszczam, a potem będę gonić wszystkie wątki
Margo 22:25, 14 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Ciągle coś nowego dosadzam Jak przyjedziesz następnym razem, to zobaczysz zmiany Jak u Ciebie padało wreszcie? U mnie dziś nie, więc musiałam podlać ogród.

U mnie padało w końcu wczoraj wiekszą część dnia, ogród w końcu odżył. Mimo ciagłego podlewania to jednak nie to samo co deszcz.
Co do berberysów to ja mam Erecty, fajne są i na jesień czerwienieją, oraz Red Pillar, ten jest bordowy i też ma kolumnowy pokrój.
bozga 22:33, 14 cze 2016

Miejsce dla Admiration idealne
Flower1 22:38, 14 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Tyle mi berberysów się podoba, że nie wiem, które wybrać. Chciałabym, żeby były wysokie do 1,5-1,7m. Mogą być zielono-żółte, ale przebarwiające się jesienią na pomarańcz lub czerwień, albo całe bordowe.

No tak kazdy by tak chciał- cały pakiet ) Ewa od paru dni wykopuje tulipany, mozolna robota ale juz trzeba było.Chyba będą pomieszane do końca swoich dni, teraz trudno byłoby to podzielic kolorystycznie..Koncze rabate - cała bedzie w Bonice i szałwii tak jak zaplanowalam ,zostawie tylko białe lilie bo mają pączki i szkoda mi ich ..no i dwie róze różowe mocno pachnace (wsadzone w zeszłym roku)
Ewa w Chwaszczynie maja Bonice swietnie rozkrzewiona za 18 zł. to jest swietna cena na taki krzaczek(w Rosarium dałam 15 za dwa badylki dosłownie..)
Rumianka 22:48, 14 cze 2016

Też niedawno byłam w Chwaszczynie i kupiłam berberysy Orange Rocket, nigdzie nie mogłam dostać, a tam właśnie mieli...Tam jest dobre zaopatrzenie w rośliny...spodobało mi się...Jednak najczęściej robię zakupy w Koleczkowie, bo mam bliżej...