Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:21, 17 cze 2016

zawitka napisał(a)
Eewa --peonie żeby ładnie kwitły nie mogą siedzieć głęboko wkopane, sprawdż jak Twoje siedzą może za głęboko one wtedy nie kwitną

Halinko, u mnie kwitną, ale chciałabym, aby było tych kwiatów ze dwa razy więcej
Ewa777 23:02, 17 cze 2016

Margo napisał(a)

Ja jestem chętna na wspólny wypad
Myślę o hortensjach , trawy też mile widziane, Może gdzieniegdzie Berberysy, bo twoje Admiration mi się podobają i dodały by koloru. No i jakiś wypełniacz kwitnący zanim zakwitną hortensje. To taki luźny zarys

Taki wypełniacz też by mi się przydał Jak na coś wpadniesz - daj znać Na wiosnę mogą być tulipany i czosnki

To umawiamy się na 2 lipca
LyraBea 09:31, 18 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Taki wypełniacz też by mi się przydał Jak na coś wpadniesz - daj znać Na wiosnę mogą być tulipany i czosnki

To umawiamy się na 2 lipca

Wczoraj nie do życia byłam, nawet na Ogrodowisko rzadziej zaglądałam, ale doczytałam moje zaznaczone i spieszę, wręcz lecę się wpisać na listę obecności wspólnego wypadu do Chwaszczyna. Jak zwykle Ewcia czuwa i fajny pomysł ze wspólnym wypadem nagaiła. Zrobimy nalot ogrodowiskowy i zażądamy wysokich rabatów Ja się wybieram głównie po Orange Rocket, mam nadzieję, że wzajemnie się czymś fajnie natchniemy, że mi doradzicie, ewentualnie mi z koszyka badyl, czy dwa wyciągniecie, jak szał zakupów mnie ogarnie
Tylko ja sobie obiecałam ten wyjazd w nagrodę, gdy uda mi się założyć trawnik do końca czerwca. Teraz tak naprawdę wszystko zależy od pogody. Powinnam dać radę, a jak nie, pojadę bez kasy i będę mogla sobie tylko popatrzeć w ramach kary
LyraBea 09:38, 18 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Dziwnie z tym deszczem. Na takich małych odległościach są takie różnice.
2 lipca może wybralibyśmy się większą grupą do Chwaszczyna? Co Ty na to?
Na berberysy też Cię wzięło? Czy to jakaś epidemia po różyczce?

Coś w tym stylu, z tym że u mnie to rodzaj choroby przewlekłej. Berberyski są na liście moich roślin od dawna, pora zacząć listę realizować. Z Wami będzie realizować plan przyjemniej.
Ewa777 09:47, 18 cze 2016

LyraBea napisał(a)

Wczoraj nie do życia byłam, nawet na Ogrodowisko rzadziej zaglądałam, ale doczytałam moje zaznaczone i spieszę, wręcz lecę się wpisać na listę obecności wspólnego wypadu do Chwaszczyna. Jak zwykle Ewcia czuwa i fajny pomysł ze wspólnym wypadem nagaiła. Zrobimy nalot ogrodowiskowy i zażądamy wysokich rabatów Ja się wybieram głównie po Orange Rocket, mam nadzieję, że wzajemnie się czymś fajnie natchniemy, że mi doradzicie, ewentualnie mi z koszyka badyl, czy dwa wyciągniecie, jak szał zakupów mnie ogarnie
Tylko ja sobie obiecałam ten wyjazd w nagrodę, gdy uda mi się założyć trawnik do końca czerwca. Teraz tak naprawdę wszystko zależy od pogody. Powinnam dać radę, a jak nie, pojadę bez kasy i będę mogla sobie tylko popatrzeć w ramach kary

Beatko, to bardzo się cieszę, że pasuje Ci termin To teraz trzymam kciuki,żeby udało Ci się skończyć trawnik. Bo jak tu jechać bez zakupów? I tak się okrutnie karać? Też tak myślę, że fajnie jest razem robić zakupy. Chociaż myślę, że się raczej nakręcimy na różne rośliny i w moim przypadku trzeba będzie szukać na nie miejsca w ogrodzie
MirellaB 10:04, 18 cze 2016

Uwielbiam wspólne zakupy z dziewczynami z Ogrodowiska
olga80 10:29, 18 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

Ostatnio bardzo mi się podobają berberysy

Moja Elfe zaczyna kwitnąć. Zapach przy wejściu do domu jest cudowny

Cudowna ta róża a jak piszesz o zapachu to wnet ma się ochotę monitor powąchać
Ewa777 11:23, 18 cze 2016

olga80 napisał(a)

Cudowna ta róża a jak piszesz o zapachu to wnet ma się ochotę monitor powąchać

Już wrzucam dzisiejsze zdjęcie dla porównania Jak na razie to moja ulubiona róża Jej zapach też najbardziej mi odpowiada

Ewa777 11:27, 18 cze 2016

MirellaB napisał(a)
Uwielbiam wspólne zakupy z dziewczynami z Ogrodowiska

To jest bardzo miłe uczucie Też lubię takie zakupy z dziewczynami

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie ma jeszcze kwitnące piwonie?

LyraBea 11:35, 18 cze 2016

Ewa777 napisał(a)

To jest bardzo miłe uczucie Też lubię takie zakupy z dziewczynami

Czy ktoś jeszcze oprócz mnie ma jeszcze kwitnące piwonie?

Jam mam. W wazonie
Mama tydzień temu mi przyniosła naręcze z działki i stoją jak zaklęte do dzisiaj. I dalej pięknie pachną! We wrześniu mogę ją sobie wykopać do mojego ogrodu. Jupi!
Śliczna ta Twoja. Pachnie?