Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 22:16, 18 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
U mnie jeszcze jedna piwonia kwitnieTego przełącznika z różyczkami zazdraszczam

Gosiu, dobrze poszukaj dobrze - to znajdziesz jeszcze u siebie miejsce na przetacznika Lepiej mi napisz co zrobić, żeby nie miał mączniaka.
Ewa777 22:20, 18 cze 2016

anna_g napisał(a)

Super połączenie - co to jest za róża? Nie wiedziałam że przetacznik jest podatny na grzyba... Bo tak ogólnie to jest bardzo ładny i mam zamiar kupić - do róż jest idealny.

To jest róża róża św. Tereska z Lisieux. Polskich hodowców. Jestem z niej bardzo zadowolona. Kwitnie bez przerwy aż do listopada. Przetacznik złapał mączniaka już w ubiegłym roku, ale na koniec sezonu, a w tym roku już teraz ma. Rośnie dość gęsto - może to dlatego.
malgorzata_s... 22:22, 18 cze 2016

Może bym i znalazła na Tereski i przetacznika ale u mnie tego akurat nie ma. Nawet szukałam w necie i nie znalazłam ani róż ani przetacznika.
Gdybym poznała skuteczny na 100% sposób na mączniaka to byłabym bogata
Ewa777 22:35, 18 cze 2016

Flower1 napisał(a)

Ale pąków ! cudna jest Sw Tereska tez super kwitnie, piekne ma kwiatki takie romantyczne

Elfe jest cudna Ma bardzo dużo pąków i pięknie pachnie
Św. Tereska dopiero się rozkręca, ale też będzie piękna, bo ma dużo pąków
anna_g 22:38, 18 cze 2016

Piękna ta święta Tereska - cieszy oczy. Ja zamówiłam sobie The Fairy - mam nadzieję, że też będę zadowolona Dzisiaj w szkółce znalazłam przetacznika ale tylko białego - nie kupiłam bo jednak bardziej mi się podobają te niebieskie.
Ewa777 22:39, 18 cze 2016

Margo napisał(a)
Tereski robia świetną robotę, cudnie wygląda taka rabata z różami jak zakwitną.
U mnie po tych ostatnich deszczach w końcu zaczęły otwierać sie pojedyncze kwiaty

Czekałam na nie, aż się doczekałam
Gosiu, nie masz strat po wczorajszej wichurze?
U mnie kilka połamało się kilka gałązek hortensji Siver Dollar i gałązka róży piennej.
Ewa777 22:43, 18 cze 2016

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Może bym i znalazła na Tereski i przetacznika ale u mnie tego akurat nie ma. Nawet szukałam w necie i nie znalazłam ani róż ani przetacznika.
Gdybym poznała skuteczny na 100% sposób na mączniaka to byłabym bogata

Św. Tereskę kupiłam w rosarium. Już nie mają?
Przetacznik jest tutaj
http://www.fuchsiahybrida.pl/sklep/95/veronica_spicata_royal_candles_glory
http://www.szkolka.krzemienica.pl/pl/p1615-przetacznik_klosowy_royal_candle.html
http://byliny.farm/byliny/311-przetacznik-royal-candles-veronica-spicata-royal-candles.html
Ewa777 22:47, 18 cze 2016

anna_g napisał(a)
Piękna ta święta Tereska - cieszy oczy. Ja zamówiłam sobie The Fairy - mam nadzieję, że też będę zadowolona Dzisiaj w szkółce znalazłam przetacznika ale tylko białego - nie kupiłam bo jednak bardziej mi się podobają te niebieskie.

Czytałam, że The Fairy są bardzo ładne i posiadacze tej róży są z niej zadowoleni, więc u Ciebie też będzie piękna Przetacznik Royal Candles jest kompaktowy, więc nie rośnie zbyt wysoki. W ubiegłym roku kupiłam też różowe, ale słabo przezimowały.
malgorzata_s... 23:25, 18 cze 2016

Dzięki Ewciu za namiary
Malgosik 11:43, 19 cze 2016

gęsty ten przetacznik
fajnie koresponduje z tawułą
różowa różyczka na pniu śliczna, ale jaka gęsta