Jolu, na naukę nigdy nie jest za późno Musisz chyba posmakować, żeby się zdecydować. W ubiegłym roku koleżanki poczęstowały mnie pigwówką i postanowiłam sama spróbować zrobić. Okazało się, że jest to prosta sprawa. Warto naprawdę, bo smak mają niespotykany i do tego zdrowe
Jakbyś się uparła, to jeszcze teraz możesz zrobić piwówkę. W ubiegłym tygodniu kupiłam na sieci owoce i dziś będę robić naleweczkę
Dzięki, Przemku
Te ptaszki, to wielkie łakomczuchy Cały domek ziaren (ten po lewej) potrafią zjeść w ciągu 2 godzin. Dziś były całe chmary wróbli. A co się dzieje pod drzewem! Mnóstwo odchodów!
Wróble to przebiegłe skrzydlate stworzenia Jak zwietrzą że łatwy dostęp do pożywienia to nie przegapia takiej okazji Kiedyś na rynku w Krakowie można było je dokarmiać a teraz jest zakaz Niszczyły zabytki swoimi odchodami i obecnie nie są mile widziane przez zarząd miasta choć jest ich bardzo wiele
Nie wiem kompletnie jak to jest ale u mnie nie ma ani jednego wróbla..hmmmm..ciekawe..przecież to raczej aglomeracja.. A może drapieżniki je skutecznie zniechęcają.. Nie mam pojęcia ...ale w sumie dobrze.. Bo z tego co piszecie to wychodzi ,źe to gooowniany problem u mnie za to sójki potrafią wyżerać sikorkom prawie wszystko
Ps. Bardzo ładnie te Twoje karmniki wyglądają Ewka