Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 14:33, 16 lis 2014

ela_z napisał(a)

To my prawie sąsiadki, ja na Karczemkach mieszkam
Jak w Kowalach sie powiekszyli to super, bede tam czesciej zagladac
O Justynie słyszałam kilka niepochlebnych opinii i wstyd sie przyznac ale tam jeszcze nie bylam Ale na wiosne dam jej szanse

Pozdrawiam

Prawie sąsiadki Na pewno mamy bliżej do siebie niż na Śląsk. Może jak będą jakieś spotkania Ogrodowiska, to razem się wybierzemy?

Do tego ogrodniczego na Kowalach najczęściej jeżdżę, bo mam najbliżej. Mają też spory wybór roślin. Tylko trzeba samemu zapuścić się w głąb szkółki, bo na pierwszych wystawach przy sklepie mają tylko najbardziej chodliwe rośliny. A w głębi okazuje się, że mają ładniejsze okazy.

Do Justyny też jeżdżę, gdy potrzebuję czegoś extra lub potrzebuję środków ochrony roślin. Kilka razy rozmawiałam z samą Justyną, gdy miałam problem z roślinami. Doradzała mi czym popryskać, układała mieszanki i tłumaczyła jak i kiedy pryskać. Więc ja mam dobre doświadczenia. I fakt jest taki, że ich rośliny są piękne i zdrowe. Nigdy mi żadna nie padła, kupiona u niej.

Ewa777 14:54, 16 lis 2014

Ok, to trochę zdjęć. Wyszłam na ogród, mimo że zimnica. Na początek bonzai, bo je lubicie najbardziej. Chociaż zmian na nich nie widać.

Ewa777 14:57, 16 lis 2014

Róże zaczynają żółknąć. Najwyższy czas.

Nallar 15:22, 16 lis 2014

Ewa777 napisał(a)
Ok, to trochę zdjęć. Wyszłam na ogród, mimo że zimnica. Na początek bonzai, bo je lubicie najbardziej. Chociaż zmian na nich nie widać.

Z tego co pamiętam to dzieła Twojego eM. Imponujące.
Ewa777 15:28, 16 lis 2014

Nallar napisał(a)

Z tego co pamiętam to dzieła Twojego eM. Imponujące.

Tak, to prawda. Bonsai są dziełem mojego męża. Kupuje jałowca (lub coś innego) i tak je prowadzi

Ewa777 15:30, 16 lis 2014

BusyBee napisał(a)

Ewcia foteczki to mile widziane, chociaż sama wiem, że jak szaro i buro to zdjęć nie chce się robić....zresztą ponure wychodzą
U nas też pogoda do luftu...dziś w dodatku wieje...czas na różne domowe zaległości. Do ogrodu mnie nie ciągnie, chociaż powinnam trawy powiązać....

Buziaki zostawiam

Ja też nie powiązałam jeszcze swoich 4 trawek To już trzeba?
Ewa777 16:04, 16 lis 2014

Hortensje ogrodowe przebarwiają się - każda inaczej

Ewa777 16:09, 16 lis 2014

Glicynie zrzucają liście...

Hortensje zbrązowiały

Owocniki sumaka

Zbrązowiały buk

Viola 16:10, 16 lis 2014

Nie wierzę, te "bonzaje" to dzieło Twojego Męża ?, musisz go pochwalić. Naprawdę udane okazy A różyczki cudowne - połowa listopada, a one jeszcze kwitną
Ewa777 16:17, 16 lis 2014

Viola napisał(a)
Nie wierzę, te "bonzaje" to dzieło Twojego Męża ?, musisz go pochwalić. Naprawdę udane okazy A różyczki cudowne - połowa listopada, a one jeszcze kwitną

Bonsai to hobby mojego męża Mi też podobają się jego dzieła

Ten przy lampie wzbudza największe zainteresowanie, bo jest przed domem. Bardzo często przechodnie robią sobie z nim zdjęcie

A jak widać na zdjęciach wszystkie drzewka są nadal formowane - i druty, i kamienie, i podpórki