Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 20:45, 21 lis 2014

Gardener27 napisał(a)
Wielkie ukłony w stronę męża i jego zdolności Jest prawdziwym artystą Takie piękne okazy ogląda się w japońskich ogrodach a Ty masz u siebie
Ewo mieszkasz na bardzo uroczym osiedlu Czy to przedmieścia Gdańska ?

Przemku, cieszę się, że podobają Ci się roślinki Mieszkam tuż przed granicą Gdańska (po stronie Gdańska), dość blisko obwodnicy. Moje osiedle jest całe zbudowane z takich samych domów - bliźniaków. Mi podoba się, że architektura jest taka sama na osiedlu.
Gardener27 20:52, 21 lis 2014

Też mi się podoba to osiedle Nie ma pstrokacizny i wszystkie domki wyglądają bardzo elegancko Deweloperzy stawiają teraz nie tylko na funkcjonalność ale też przywiązują dużą uwagę do estetyki tego co budują
Dorota123 23:46, 21 lis 2014

Ewo ja do rododendronów dosadziłam hortensje Anabelki, zawilca japońskiego,są tam funkie, planuję jeszcze ostróżki granatowe wysokie. Będzie kolorowo cały sezon.
Ewa777 13:03, 23 lis 2014

Widzę, że ogrodnicy wiążą już trawy. Czy rozplenicę japońską też się wiąże? Mam ją od jesieni.
Gardener27 15:04, 23 lis 2014

Wiązanie traw to bardzo indywidualna kwestia Niektórzy to robią by nie rozłamywały się pod ciężarem śniegu a inni nic z nimi nie robią bo zasuszone ich liście i kwiaty fantastycznie wyglądają zimą Ja w tym roku powiązałem swoje Długi okres wegetacji sprawił że urosły ogromne i już się pokładały
lojalna_ 19:04, 23 lis 2014

Tez nie wiem czy wszystkie wiazac czy tylko te delikatne
Jaka u Ciebie pogoda ? A wiatr bardzo doskwiera ?

Buziolki Ewka
Ewa777 19:41, 23 lis 2014

U mnie ciągle na plusie. Nie było przymrozku. Temperatura waha się między 2-6 'C. Na razie jeszcze mocno nie wieje, ale pewnie niebawem zacznie
lojalna_ 20:21, 23 lis 2014

U nas 3 stopnie ale wiatr wczoraj był taki mrozny ze miałam wrazenie , ze jest minus ...nie lubie takiego zimna. Dzis rano na polanie gdzie zimno było ze uszy w czapce urywało stałam z Fidkiem na szkoleniu z serii slad i trop i cały dzien sie rozgrzewałam po tym poranku
Ewa777 22:35, 23 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
U nas 3 stopnie ale wiatr wczoraj był taki mrozny ze miałam wrazenie , ze jest minus ...nie lubie takiego zimna. Dzis rano na polanie gdzie zimno było ze uszy w czapce urywało stałam z Fidkiem na szkoleniu z serii slad i trop i cały dzien sie rozgrzewałam po tym poranku

Znam to dobrze. U nas też temperatura powyżej zera, ale jak wieje to ma się wrażenie, że jest minusowa. Poza tym mamy dużą wilgotność powietrza i wtedy też inaczej odczuwa się temperaturę.

Dobrze, że miałaś czym się rozgrzać. Może powinnaś na szkolenie brać ze sobą piersióweczkę
lojalna_ 07:14, 24 lis 2014

Haha no nie wiem o 8 rano tak juz dzien zaczynac w niedziele ...kiepsko koniec widze

Fajnie masz tak blisko do morza i te zimowe atrakcje marznacych kropli fajnie...tylko w gory daleko i tak to juz jest cos za cos