Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

lilka2 22:18, 21 sie 2016

Witaj Pięknie rosną Ci hortensje Moje są malenkie. Dopiero w tym roku posadziłam, ale liczę na to, ze w przyszlym roku się nieco rozrosną. Niestety u mnie trochę wieje, a one niezbyt są osłonięte. Moze jednak dadzą radę Pozdrawiam
lilka2 22:19, 21 sie 2016

Witaj Pięknie rosną Ci hortensje Moje są malenkie. Dopiero w tym roku posadziłam, ale liczę na to, ze w przyszlym roku się nieco rozrosną. Niestety u mnie trochę wieje, a one niezbyt są osłonięte. Moze jednak dadzą radę Pozdrawiam
Ewa777 00:08, 22 sie 2016

Bogdzia napisał(a)
Cudna ta hortka ,kto by wymyślił takie kolory dla hortensji?

Najbardziej mi się podoba w niej to, że jest taka zmienna.
Podobnie zachowuje się Magical Noblesse tylko w innych kolorach.
Ewa777 00:24, 22 sie 2016

gierczusia napisał(a)

Nooo racja dobrze ,że tak realnie oceniasz za i przeciw..bo to nie zawsze jest takie proste skoro najmłodsza Latorośl nie chce się bawić to bardzo jestem ciekawa dla której Córki domek był zbudowany...achhhhh..przyznam Ci się w tajemnicy ,że jak byłam małą dziewczynką ( z kamienicy a potem z bloku , żeby nie było ) to marzyłam o takim domku...tak se myślę ,że jak mi się uda w końcu do Ciebie dotrzeć to pierwsze chyba co zrobię to wlezę do tego domku a nie zarwie siem pode mną ???

Buuuuziole gorące bardzo

Domek był zbudowany dla najmłodszej córki Ja też marzyłam o takim domku, dlatego go postawiliśmy. Jednak moje marzenia nie pokrywają się z marzeniami córki Jak przyjedziesz, to możesz zwiedzić domek, a nawet zjechać po zjeżdżalni Na pewno się nie zarwie pod Tobą Też tam czasami wchodzę
Ewa777 00:39, 22 sie 2016

lilka2 napisał(a)

Witaj, Lilka Fajnie, ze do nas dołączyłaś Powiększa się nasza grupa Pomorzan O jakich hortensjach piszesz? Masz ogrodowe, czy bukietowe? Na pewno na jedne i na drugie potrzeba czasu, żeby urosły i pokazały swoje piękno U mnie też sporo wieje, bo mieszkam na wzgórzu.
lilka2 19:05, 22 sie 2016

Moje są bukietowe: Phantom i Limelight. Mówisz, że u Ciebie wieje? Ale może jednak udało Ci się osłonić nieco hortensje? Czy wiatr im nie przeszkadza? Bo wyglądają naprawdę pieknie.
Ewa777 19:33, 22 sie 2016

lilka2 napisał(a)
Moje są bukietowe: Phantom i Limelight. Mówisz, że u Ciebie wieje? Ale może jednak udało Ci się osłonić nieco hortensje? Czy wiatr im nie przeszkadza? Bo wyglądają naprawdę pieknie.

O bukietowe nie musisz się martwić, bo na wiosnę i tak trzeba je krótko przyciąć Na zimę osłaniam tylko hortensje ogrodowe i róże pienne.
lilka2 19:41, 22 sie 2016

To mnie nieco uspokoiłaś Najczęsciej można przeczytać, że hortensje należy sadzić w miejscach osłonietych od wiatru itp. A jak bardzo trzeba je przyciąć na wiosnę?
Ewa777 20:13, 22 sie 2016

lilka2 napisał(a)
To mnie nieco uspokoiłaś Najczęsciej można przeczytać, że hortensje należy sadzić w miejscach osłonietych od wiatru itp. A jak bardzo trzeba je przyciąć na wiosnę?

Nad 2-3 oczkiem od ziemi Wydaje się straszne, ale wtedy pięknie się zagęszczają, mają sztywne łodyżki i piękne kwiaty
lilka2 20:19, 22 sie 2016

Dzieki Tak zrobię. A oczko to miejsce, z ktorego wyrastają listki, tak? Tylko się nie śmiej Wolę sie dopytać, bo wykoszę te moje hortensje nie tak jak nalezy i bedzie po kwiatach
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies