Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 08:50, 12 kwi 2017

AsiaK_Z napisał(a)
Zdrówka

Dzięki I nawzajem

mirkaka napisał(a)
Ewa czy Twoja Elfe ma plamy ciemne na łodygach? Moja w plamach, obcięłam nisko bo to chyba mączniak.

Elfe jest zdrowiutka. Po zimie nawet nie miałam co obcinać. Powiginałam tylko gałązki na pergoli i rośnie na potęgę. Ma największe listki ze wszystkich róż.
mirkaka 08:50, 12 kwi 2017

Ewa a chorowała latem na mączniaka?
Ewa777 08:53, 12 kwi 2017

Malgosik napisał(a)
FAJNE KAMIENIE
i ten koszyk z kwiatkami mi się podoba

Dzięki, Małgosiu Koszyk kupiłam w ubiegłym roku i uważam, że to dobry pomysł Wstawiam w niego wiosenne kwiatki i wieszam na pergoli z różą pnącą, która wiosną nie wygląda atrakcyjnie. A jest to na froncie domu, więc od razu ożywia wejście
Ewa777 08:58, 12 kwi 2017

mirkaka napisał(a)
Ewa a chorowała latem na mączniaka?

U mnie mączniaka żadna róża nie miała. Kilka miało czarną plamistość, ale te na rabacie różanej. Elfe była zdrowiutka.
09:17, 12 kwi 2017
Ewa777 napisał(a)

Dzięki Bogdziu

zostawie i ja swój zachwyt ...kamyk źródlany idealnie sie wpasował w styl twojego ogrodu

PS. jedynie co.....to bym tego iglaka podrudziałego dołem sie wyzbyła i zamieniła na cos innego ...nawet na bardziej lekkiego niz zimozielonego ale zrobisz jak uwazasz bo widok z innych stron na niego moze okazac się nie taki zły taka mała uwaga ....choc drzwi od sasiada pasuje wysłonić czym wyzszym
Ewa777 15:52, 12 kwi 2017

eee_taam napisał(a)

zostawie i ja swój zachwyt ...kamyk źródlany idealnie sie wpasował w styl twojego ogrodu

PS. jedynie co.....to bym tego iglaka podrudziałego dołem sie wyzbyła i zamieniła na cos innego ...nawet na bardziej lekkiego niz zimozielonego ale zrobisz jak uwazasz bo widok z innych stron na niego moze okazac się nie taki zły taka mała uwaga ....choc drzwi od sasiada pasuje wysłonić czym wyzszym

Dzięki za rady i zachwyty Nie zasłonię się z tamtej strony, chociaż to jest od ulicy, bo zasłoniłabym sobie słońce na rabacie. A poza tym lubię jak sąsiedzi zachwycają się moim ogrodem Latem wygląda to zupełnie inaczej

Ewa777 16:20, 12 kwi 2017

Moje przedszkole
Jestem ciekawa, czy uda mi się ukorzenić hortensje. W gruncie zupełnie mi to nie wychodzi.

Stipy w tym roku mam bardzo słabe... W ubiegłym roku było tyle, że rozdawałam,a w tym roku pojedyncze kłoski mi zweszły. Ciekawe ile z nich się przyjmie?

Bardzo ładnie za to wzeszły pysznogłówki z moich nasion - w ilościach hurtowych Pikowałam je po kilka, bo nie wiem jak sobie dalej poradzą.

I kłosowce od Kasi Katkak Dzięki Kasiu Zobacz jak pięknie rosną

jazzy 16:24, 12 kwi 2017

Cudne masz przedszkole Trzymam kciuki żeby wszystko przyjęło się w gruncie
Moje pomidory już takie duże, a cukinia zaczyna kwitnąć...w domu. A przecież dopiero za miesiąc można je do gruntu przesadzać I co ja mam teraz zrobić?
Ewa777 17:03, 12 kwi 2017

jazzy napisał(a)
Cudne masz przedszkole Trzymam kciuki żeby wszystko przyjęło się w gruncie
Moje pomidory już takie duże, a cukinia zaczyna kwitnąć...w domu. A przecież dopiero za miesiąc można je do gruntu przesadzać I co ja mam teraz zrobić?

No, nie wiem, Martuś Nie mam doświadczenia z warzywami (oprócz tych co kupuję i gotuję ) Może przenieś je do jakiegoś chłodniejszego pomieszczenia, żeby tak nie pędziły? Już niedługo zaczniesz je hartować, to może przystopują?
17:14, 12 kwi 2017
czyli znowu wyszło że aparat kłamie i oszukuje oko

PS. uliczka osiedlowa masz spokojna skoro ptwarty front , tez mam front goły nie obsadzony nie wysłoniety ...ale sasiad na przeciwko jeszcze nie mysli sie budowac ....moze cos posadzę jak bedzie trzeba ...chwilowo kazdy z drogi widzi co mam na rabatach zupełnie mi to nie przeszkadza
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies