Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

malgorzata_s... 15:44, 23 kwi 2017

O to ciepło masz u mnie +4.
Ewa777 15:45, 23 kwi 2017

Flower1 napisał(a)

U mnie Hakone wyglada podobnie, bukietowki narazie słabo. Najbardziej boje się o razpielnice ,tak jak martwe wyglądają

Do rozplenic nie mam szczęścia. Jak na razie żadna nie przeżyłą u mnie zimy. ML też na razie nie dają znaku życia, ale podobno trzeba poczekać nawet do połowy maja. Cieszę się, że hakone, ID, turzyca evergold i Adaggio mają się dobrze

Bukietowe hortensje wolno ruszają, a przy tych ochłodzeniach to raczej dobrze dla nich.
Ewa777 15:51, 23 kwi 2017

Katkak napisał(a)

Szkoda go bardzo. Może jeszcze jakoś się pozbiera, jeśli jedna gałązka żyje. Byleby to nie była ta cholera werticilioza co u mnie.

Kasiu, nie wiem co to, ale całe drzewko trzeba będzie wyciąć. Z korzenia wychodzą młode, cieniutkie gałązki z listkami. Nawet jak odbije, to zajmie mu dużo czasu zanim będzie taki jak w ubiegłym roku. Rósł u nas już 3 lata.
Ewa777 16:02, 23 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
O to ciepło masz u mnie +4.

Ciekawe jak jest temperatura odczuwalna u Ciebie i u mnie. W południe padał deszcz ze śniegiem. Na popołudnie zapowiadane są burze.
anabuko1 16:39, 23 kwi 2017

Ta wiosna daje nam nieźle w kość!
Zimnica trwa.U mnie 7 stopni, co raz snieg z deszczem i słońce i chmury i wiatr, brr.
hortki już by chciały sie rozwinąć, a tu aura nie daje im rozwoju, trudno czekamy,,,
Ale jak nam to wszystko buchnie, to nie zdążymy podziwiać wszystkiego
malgorzata_s... 16:52, 23 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)

Ciekawe jak jest temperatura odczuwalna u Ciebie i u mnie. W południe padał deszcz ze śniegiem. Na popołudnie zapowiadane są burze.

Ja odczuwam -10 chyba bo wiatr i wilgoćFe
Ewa777 17:25, 23 kwi 2017

anabuko1 napisał(a)
Ta wiosna daje nam nieźle w kość!
Zimnica trwa.U mnie 7 stopni, co raz snieg z deszczem i słońce i chmury i wiatr, brr.
hortki już by chciały sie rozwinąć, a tu aura nie daje im rozwoju, trudno czekamy,,,
Ale jak nam to wszystko buchnie, to nie zdążymy podziwiać wszystkiego

Takie niskie temperatury i to tak długo, to już przesada!
U mnie dziś nawet grad padał.
Ewa777 17:32, 23 kwi 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)

Ja odczuwam -10 chyba bo wiatr i wilgoćFe

Do tej pory u Ciebie było tak cieplutko, że aż zastanawiałam się, czy się nie przenieść w Wasze okolice
ela_z 13:00, 24 kwi 2017

Ewa777 napisał(a)

Do rozplenic nie mam szczęścia. Jak na razie żadna nie przeżyłą u mnie zimy. ML też na razie nie dają znaku życia, ale podobno trzeba poczekać nawet do połowy maja. Cieszę się, że hakone, ID, turzyca evergold i Adaggio mają się dobrze

Bukietowe hortensje wolno ruszają, a przy tych ochłodzeniach to raczej dobrze dla nich.

Ewa, u mnie rozplenice chyba tez padly. ML ruszyly, ale przez pogode zahamowaly. Dzisiaj skrobalam szyby w aucie :/ Wogole wszystko wolno rosnie. Jedynie roza New Dawn niewzruszona pogoda i pieknie puszcza nowe przyrosty.
anabuko1 13:12, 24 kwi 2017

U mnie też kolejny dzień zimny.Chociaż słonko jest.Wszystko jakby stoi w miejscu. Też czeka na ocieplenie