Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 10:22, 01 lip 2017

Katkak napisał(a)
Ewcia proszę zerknij do mnie. Mam pytanie odnośnie hortki Schloss Wackerbarth, bo obawiam się, że zostałam oszukana.

Niestety Kasiu, to nie jest Schloss Wackerbarth. Już nawet po listkach widzę. Schloss W. ma bardzo ciemne i sztywne listki. Ale z kwitnienia widać, że to bardzo ładna hortensja
Katkak 10:31, 01 lip 2017

Dzięki Ewuniu. Wkurzona jestem jak fiks. Muszę je kupić teraz kiedy kowitną, to będę wiedziała co mam i w jakimś sprawdzonym źródle.
Ewa777 10:39, 01 lip 2017

mirkaka napisał(a)
Edenkę podziwiam, moja w tym roku też piękna
Ewa w Bonice przytnij wszystkie pędy które nie kwitną,czyli takie u których nie widać rosnącego stożka wzrostu, to pobudzi je do wypuszczenia nowych pędów.
Wyrównaj pod nią ziemię żeby nie było kawałków kory i podłóż ze cztery deseczki, z każdej strony. Opuchlaki powinny się pod nimi chować, sprawdzaj nawet kilka razy dziennie. Może coś wyłapiesz ?
Bardzo pięknie pasują jarzmianki do Edenki

Mireczko, dzięki za rady Spróbuję tak zrobić. Mogę spokojnie przyciąć, bo i tak nie kwitnie. Deseczki podłożę. Może coś się złapie.

Jarzmianki się rozszalały - mają dużo miejsca, bo wypadły jeżówki i pysznogłówki.
ela_z 11:09, 01 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Piekna kompozycja, co to za jarzmianki?
Ewa777 12:48, 01 lip 2017

ela_z napisał(a)

Piekna kompozycja, co to za jarzmianki?

Mam 3 rodzaje jarzmianek - Princesse Sturdza, Washfield i Madelein. Mogę się z Tobą podzielić, bo pieknie mi się rozrosły
Ewa777 12:57, 01 lip 2017

jazzy napisał(a)
Ewuś, masz tyle pięknych okazów u siebie, tyle kolorów i cudnych odmian, że nie mogę się zdecydować co zacytować Tyle róż! No i hortensji
Przetaczniki też mi się podobają.

Marta, jesteś bardzo miła Tyle pochwał (trochę na wyrost), ale bardzo mi miło Buziaki
Ewa777 13:01, 01 lip 2017

Katkak napisał(a)
Dzięki Ewuniu. Wkurzona jestem jak fiks. Muszę je kupić teraz kiedy kowitną, to będę wiedziała co mam i w jakimś sprawdzonym źródle.

Rozumiem Cię. To rzeczywiście nie jest przyjemne, gdy się okazuje, ze coś innego rośnie niż kupiłyśmy. Też tak miałam z hortensją, która miała być niebieska, a okazała się sliczna różowa. Też ją polubiłam, a niebieskiej nie mam do tej pory.

U mnie znowu pada i jest zimno.
malgorzata_s... 17:13, 01 lip 2017

Dmuchałem, nie doleciało? U mnie słońce ale ciut popadało
Ewa777 17:26, 01 lip 2017

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Dmuchałem, nie doleciało? U mnie słońce ale ciut popadało

Niestety nic nie doleciało ze słoneczka. Od rana ciągle pada. Nie można wyjść do ogrodu. Miejsce na rabatkę jest, część roślin czeka na posadzenie, a tu pada i pada.
Katkak 19:46, 01 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Rozumiem Cię. To rzeczywiście nie jest przyjemne, gdy się okazuje, ze coś innego rośnie niż kupiłyśmy. Też tak miałam z hortensją, która miała być niebieska, a okazała się sliczna różowa. Też ją polubiłam, a niebieskiej nie mam do tej pory.

U mnie znowu pada i jest zimno.

Ewcia uznaj, że już masz niebieskie. Ja ich mam kilka w roznych odcieniach to ukorzenie dla Ciebie .