Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

yolka 19:55, 01 lip 2017

Piękna rabata z berberysami na obwódce, czytam, że miejsce na kolejna rabatę jest, ciekawa jestem co tam będzie?
Ewa777 22:27, 01 lip 2017

Katkak napisał(a)

Ewcia uznaj, że już masz niebieskie. Ja ich mam kilka w roznych odcieniach to ukorzenie dla Ciebie .

To Kasiu będzie najpewniejsze
Ja dla Ciebie też ukorzeniam Schloss W. Jutro sprawdzę, czy sadzonka żyje
Ewa777 22:29, 01 lip 2017

yolka napisał(a)
Piękna rabata z berberysami na obwódce, czytam, że miejsce na kolejna rabatę jest, ciekawa jestem co tam będzie?

na pewno 3 hortensje Vanila Fraise na pniu, hortensje ogrodowe różowe nn, chciałabym trawę Carex Elata Aurea (jak znajdę), funkie i begonie na obwódkę
szemusia 23:02, 01 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Piękny widok
Spektakl różany podziwiam
Gocha 15:04, 02 lip 2017

Ewuś nawet nie wiem jakie zdjęcia zacytować bo wszystko mi się podoba. Jarzmianki rzeczywiście piękne takie białe - ja takich nie mam. A u Ciebie zawsze czekam na hortensje ogrodowe bo wiem że cudne. A u mnie nie ma szans na nie. Jakie to czosnki które tak późno kwitną. Moje wszystkie już przekwitły.Przedogródek prześliczny i taki dopieszczony. Buziaki
Katkak 15:17, 02 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

To Kasiu będzie najpewniejsze
Ja dla Ciebie też ukorzeniam Schloss W. Jutro sprawdzę, czy sadzonka żyje

Ale super . A jeśli te różowe co miały być Schloss... Ci się podobają to powiedz - podzielę się, bo ukorzeniłam maluszki .
Katkak 15:18, 02 lip 2017

Ewcia pokaż jak wygląda ogród bez domku Dorotki. Ciekawa jestem. Być może pokazywałaś, ale ja ostatnio mniej na forum byłam.
ela_z 17:06, 02 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Mam 3 rodzaje jarzmianek - Princesse Sturdza, Washfield i Madelein. Mogę się z Tobą podzielić, bo pieknie mi się rozrosły

Jakbys przy okazji cos przy nich robila, to chetnie przygarne princesse
Ja moge zaoferowac moulin rouge. Mam tez washfield, ale nie proponuje bo co roku maja zolte plamy na lisciach.
Ewa777 18:47, 02 lip 2017

szemusia napisał(a)

Piękny widok
Spektakl różany podziwiam

Beatko, dziękuję Już więcej różyczek kwitnie, ale nie zrobiłam nowych zdjęć. Jutro będą
Ewa777 19:05, 02 lip 2017

Gocha napisał(a)
Ewuś nawet nie wiem jakie zdjęcia zacytować bo wszystko mi się podoba. Jarzmianki rzeczywiście piękne takie białe - ja takich nie mam. A u Ciebie zawsze czekam na hortensje ogrodowe bo wiem że cudne. A u mnie nie ma szans na nie. Jakie to czosnki które tak późno kwitną. Moje wszystkie już przekwitły.Przedogródek prześliczny i taki dopieszczony. Buziaki

Zdjęć ostatnio nie robiłam, bo u nas 3 dni padał deszcz. Hortensje ogrodowe całe w pąkach, na kolor trzeba trochę poczekać. Czosnki kupiłam bardzo różne, co mi tylko wpadło w ręce, ale nie zapamiętałam żadnej nazwy.

To są one: