Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Kindzia 12:01, 04 lip 2017

Tym Leośkiem na pniu to mnie powaliłaś, moje red uciachane do samej ziemi...chyba się rozstaniemy...marnociny okropne
Anusia 12:26, 04 lip 2017

Nie będę cytowała zdjęcia ale skupiłam się na przed ogródku. Róże pięknie kwitną a św. Tereska to chyba jej trzeci sezon o ile pamiętam, pięknie się rozrosła. Całość wygląda rewelacyjnie. Teraz kiedy za miesiąc powstanie podjazd i położymy chodniki będę miała dylemat co posadzić. Ogólny zarys mam w mojej 'głowie' tylko 'przelać' na papier dopóki myśli nie uciekną.
Ewa777 12:35, 04 lip 2017

Kindzia napisał(a)
Tym Leośkiem na pniu to mnie powaliłaś, moje red uciachane do samej ziemi...chyba się rozstaniemy...marnociny okropne

Czytałam o Twomi Red Leonardzie. Może odbije treaz zdrowy - tego Ci życzę

Nie pokazywałam dawno mojej Elfe Już trochę przekwita, ale nie do końca, bo ma jeszcze mnóstwo pąków.

Ewa777 12:39, 04 lip 2017

Anusia napisał(a)
Nie będę cytowała zdjęcia ale skupiłam się na przed ogródku. Róże pięknie kwitną a św. Tereska to chyba jej trzeci sezon o ile pamiętam, pięknie się rozrosła. Całość wygląda rewelacyjnie. Teraz kiedy za miesiąc powstanie podjazd i położymy chodniki będę miała dylemat co posadzić. Ogólny zarys mam w mojej 'głowie' tylko 'przelać' na papier dopóki myśli nie uciekną.

Jestem bardzo ciekawa co tam wymyślisz
Św. Tereski ładnie sią rozrosły, ale tylko te kupione w pierwszym rzucie, kolejne jakoś słabo przędą. Dziwne to - kupowane w jednym miejscu, rosną obok siebie, a takie różnice.

Kasya 12:40, 04 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Moje przetaczniki - uwielbiam

piekne sa !
Moniq 12:41, 04 lip 2017

Ewa777 napisał(a)

Tak przypuszczam, że jest to Alba Rose, bo pasuje do zdjęć z internetu. Kupiłam jako róża pienna Moje róże są w pełni kwitnienia, a niektóre dopiero zaczynają

Hortensje jeszcze nie pokaziją swojego piękna, ale sadzonki z patyczków szaleją. Już nawet przebarwiają się na różowo

Ewcia cudne przedszkole; mnie sie kurcze za bardzo nie udaja, pewnie cos źle robie. Zdradzisz jak postepujesz z nimi?

Róze cud miód. Tez sie powoli zakochuje, juz mam trzy odmiany
Ewa777 12:43, 04 lip 2017

Donice na tarasie tak się prezentują

Ewa777 12:48, 04 lip 2017

Kasya napisał(a)

piekne sa !

Jak bym je dorwała gdzieś, to bym dokupiła, bo dobrze u mnie rosną.
Gorzej rośnie szałwia.
Tu jest jedyny krzaczek, który w miarę dobrze wygląda.

Ewa777 12:56, 04 lip 2017

Moniq napisał(a)

Ewcia cudne przedszkole; mnie sie kurcze za bardzo nie udaja, pewnie cos źle robie. Zdradzisz jak postepujesz z nimi?

Róze cud miód. Tez sie powoli zakochuje, juz mam trzy odmiany

Przepis na hortensje z patyczków cytuję Kasię z Mojej Bajki - w doniczce pomieszaj ziemię pół, na pół z torfem. Koniec patyczka zamaczasz w wodzie, a następnie w ukorzeniaczu (bo wtedy przykleja się do patyczka). Patyczki wsadzasz do doniczki, podlewasz, nakrywasz plastikową butelką i czekasz . Trzeba dbać o to by podłoże nie przesychało i raz dziennie wietrzyć patyczki, tzn zdejmować butelkę na chwilkę.

Zrobiłam według jej porady i tylko dwie doniczki się nie udały.

Różyczek chętnie miałabym więcej, ale miejsca brak Chyba że jakiś klombik na środku trwanika ???
Iwk4 13:13, 04 lip 2017

Ewuniu, właśnie chciałam się pytac o Elfie. Pięknie podrosla. Lubię ją u Ciebie