Nie będę cytowała zdjęcia ale skupiłam się na przed ogródku. Róże pięknie kwitną a św. Tereska to chyba jej trzeci sezon o ile pamiętam, pięknie się rozrosła. Całość wygląda rewelacyjnie. Teraz kiedy za miesiąc powstanie podjazd i położymy chodniki będę miała dylemat co posadzić. Ogólny zarys mam w mojej 'głowie' tylko 'przelać' na papier dopóki myśli nie uciekną.
Jestem bardzo ciekawa co tam wymyślisz
Św. Tereski ładnie sią rozrosły, ale tylko te kupione w pierwszym rzucie, kolejne jakoś słabo przędą. Dziwne to - kupowane w jednym miejscu, rosną obok siebie, a takie różnice.
Przepis na hortensje z patyczków cytuję Kasię z Mojej Bajki - w doniczce pomieszaj ziemię pół, na pół z torfem. Koniec patyczka zamaczasz w wodzie, a następnie w ukorzeniaczu (bo wtedy przykleja się do patyczka). Patyczki wsadzasz do doniczki, podlewasz, nakrywasz plastikową butelką i czekasz . Trzeba dbać o to by podłoże nie przesychało i raz dziennie wietrzyć patyczki, tzn zdejmować butelkę na chwilkę.
Zrobiłam według jej porady i tylko dwie doniczki się nie udały.
Różyczek chętnie miałabym więcej, ale miejsca brak Chyba że jakiś klombik na środku trwanika ???