Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Flower1 10:29, 24 cze 2017

Ewa777 napisał(a)

Mirko, myślę, że robisz podobnie
Oto przepis Kasi:

"W doniczce pomieszaj ziemię pół, na pół z torfem. Koniec patyczka zamaczasz w wodzie, a następnie w ukorzeniaczu (bo wtedy przykleja się do patyczka). Patyczki wsadzasz do doniczki, podlewasz, nakrywasz plastikową butelką i czekasz . Trzeba dbać o to by podłoże nie przesychało i raz dziennie wietrzyć patyczki, tzn zdejmować butelkę na chwilkę. I tyle."

Róże wreszcie ruszyły

Elfe

Eden Rose

Double Delight

Piękne róże!u mnie też zaczynają ruszać. Dzisiaj pada nie trzeba podlewać
Pozdrawiam Ewciu
Ewa777 11:26, 24 cze 2017

agnieszka_m napisał(a)
Jeszcze czosnki u Ciebie kwitną???
piękne

Jedne przekwitły, a kolejne kwitną Nie wiem, czy to odmiana, czy mam taki klimat

Ewa777 11:55, 24 cze 2017

Mirella napisał(a)
Prześlicznie u Ciebie , Eden pięknie się prezentuje ,bardzo się cieszę że go pokazałaś

Chciałabym, żeby Eden wspięła się na tę kratkę Na razie dla towarzystwa ma piwonię i jarzmianki, ale myśle o dosadzeniu dla niej powojnika w fioletowym kolorze.

Ewa777 12:02, 24 cze 2017

Flower1 napisał(a)

Piękne róże!u mnie też zaczynają ruszać. Dzisiaj pada nie trzeba podlewać
Pozdrawiam Ewciu

U Ciebie pada? U mnie tylko w nocy padało. Jest pochmurnie i wietrznie.
Mam bardzo dużo zaległości na Ogrodowisku. I fajnie byłoby się spotkać Pomyśl, kiedy możesz do mnie wpaść

gierczusia 12:10, 24 cze 2017

Ewciu my tež mamy zaległości ale coo tam..nadrobimy wszak..wakacje mamy huurrraaa
Tež podziwiam nadal kwitnące czosnki..u mnie juž dawńo słuch po nich zaginął
A ja Ci powiem..czosnki czosnkami..ale te naparstnice ??? noo cudo po prostu prawdziwe
Buziole gorące zostawiam
Flower1 19:29, 24 cze 2017

Ewa777 napisał(a)

U Ciebie pada? U mnie tylko w nocy padało. Jest pochmurnie i wietrznie.
Mam bardzo dużo zaległości na Ogrodowisku. I fajnie byłoby się spotkać Pomyśl, kiedy możesz do mnie wpaść

zaległości, wiem coś na ten temat
kochana pięknie u ciebie!
Ewa777 19:50, 24 cze 2017

gierczusia napisał(a)
Ewciu my tež mamy zaległości ale coo tam..nadrobimy wszak..wakacje mamy huurrraaa
Tež podziwiam nadal kwitnące czosnki..u mnie juž dawńo słuch po nich zaginął
A ja Ci powiem..czosnki czosnkami..ale te naparstnice ??? noo cudo po prostu prawdziwe
Buziole gorące zostawiam

Naparstnic mam sporo, bo sobie wysiałam w ubiegłym roku A teraz mam siewek całe morze Też mi się podobają i fajnie, ze się wysiewają. Z wyrywaniem nadmiaru nie ma problemu - lekko wychodzą z ziemi bez użycia narzędzi

Nareszcie łapię oddech Szkoda, ze tak daleko mieszkasz, bo bym na kawkę wpadła

Ewa777 19:52, 24 cze 2017

Flower1 napisał(a)

zaległości, wiem coś na ten temat
kochana pięknie u ciebie!

Dzięki Madziu Cieszę się, że przyjęły się u mnie powojniki. Nie rosną szalenie, ale też nie widać, żeby im źle było

Dorota123 23:13, 25 cze 2017

Ewo Ty się ciesz, że Twoja Edenka kwitnie. Moje w ubiegłym roku wypuściły długie baty i w zimie przemarzły. W tym roku startowały z ziemi i znów rosną długie pędy ( zero kwiatów) mają już ok. 1,5 metra.
Ewa777 10:31, 26 cze 2017

Dorota123 napisał(a)
Ewo Ty się ciesz, że Twoja Edenka kwitnie. Moje w ubiegłym roku wypuściły długie baty i w zimie przemarzły. W tym roku startowały z ziemi i znów rosną długie pędy ( zero kwiatów) mają już ok. 1,5 metra.

Bardzo się cieszę, że kwitnie mi Eden U Ciebie przemarzła i u Mirelli też. Nie wiedziałam, że ona taka delikatna. W ubiegłym roku słabo mi kwitła, a w tym jest cała w kwiatach.