Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

anabuko1 09:46, 15 sie 2017

Ale masz fajną ściankę .Suuper!
Hortensje piękne.
I ta Tardiva. Podziwiam , bo ja nie mam.,
Anda 09:52, 15 sie 2017

Ewa777 napisał(a)
Dalszy etap prac nad ścianką, ale nie ostatni jeszcze. Chociaż mi się już podoba Jest już lustro

Ewa, wow Fantastyczna ta sciana z lustrem. Wspanialy klimat w stylu japonskim.
Jak to lustro zostalo przytwierdzone? Z czego jest zrobiona sciana? Mozesz napisac, jak to zostalo zrobione?
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Joku 10:08, 15 sie 2017

Też mam skojarzenia z ogrodem japońskim. Bardzo fajnie wyszło. Pytałaś o ewentualna zmianę terminu spotkania w związku z niekorzystną pogodą. Myślę że to ma sens. Chociaż ja akurat w tym drugim terminie mam inne obowiązki (Senior czeka na zaopiekowanie się ) i nie będę mogła przyjechać. Ale ucieszy mnie wtedy wasza fotorelacja.
Joku 10:10, 15 sie 2017

A wracając do japońskiego zakątka to pasuje on do charakteru dachów waszego osiedla. Zawsze miałam skojarzenia z czymś nadmorskim albo japońskim.
Ewa777 10:31, 15 sie 2017

anabuko1 napisał(a)
Ale masz fajną ściankę .Suuper!
Hortensje piękne.
I ta Tardiva. Podziwiam , bo ja nie mam.,

Dzięki, Aniu Cieszę się, że się podoba ścianka. Jeszcze nie jest skończona.
Tardiva u mnie już wiekowa, też ją lubię Zbudowała niezły krzaczek.
Ewa777 10:41, 15 sie 2017

Anda napisał(a)

Ewa, wow Fantastyczna ta sciana z lustrem. Wspanialy klimat w stylu japonskim.
Jak to lustro zostalo przytwierdzone? Z czego jest zrobiona sciana? Mozesz napisac, jak to zostalo zrobione?

Mi też się podoba nawet w takim wydaniu czerwonym, ale będą jeszcze brązowe deski. Czerwień będzie widoczna w przerwach między deskami.

Rama ścianki zrobiona jest ze zespawanych kątowników, przyspawanych do metalowych kwadratowych słupków. Ta rama jest zabetonowana w dołkach o głębokości 1m. Do tego przykręcona jest płyta OSB wodoszczelna.

Lustro przykleiliśmy klejem do luster do dodatkowej płyty (tu się zabezpieczamy na wypadek, gdy kiedyś trzeba by było z jakiegoś powodu wymienić lustro) i dopiero ta płyta z lustrem jest przykręcona do płyty OSB.

Na zdjęciu widać śrubki W razie jakiś niejasności, pytaj

To jest nasz japoński zakątek

Anda 10:46, 15 sie 2017

Dzieki serdeczne za opis Kurcze, moze uda mi sie meza na cos podobnego namowic...

Acha, czyli jeszcze deski dojda. Juz jestem ciekawa koncowego efektu
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewa777 10:54, 15 sie 2017

Joku napisał(a)
Też mam skojarzenia z ogrodem japońskim. Bardzo fajnie wyszło. Pytałaś o ewentualna zmianę terminu spotkania w związku z niekorzystną pogodą. Myślę że to ma sens. Chociaż ja akurat w tym drugim terminie mam inne obowiązki (Senior czeka na zaopiekowanie się ) i nie będę mogła przyjechać. Ale ucieszy mnie wtedy wasza fotorelacja.

Bardzo dobre masz skojarzenia, bo to nasz kącik japoński
W ubiegłym roku górka nie wyglądała za ciekawie, więc pewnie nie zwróciłaś na nią uwagi. Nie dbaliśmy o nią zbytnio, bo mieliśmy w planach robienie ścianki. Teraz też nie będzie dobrze wyglądała, bo zdeptaliśmy ją bardzo.

Jeżeli chodzi o termin spotkania, to czekam na prognozy bliżej soboty, bo jak na razie zmieniają się kilka razy dziennie. Wczoraj rano pokazało, że będzie 1,3 mm opadów, a po południu, że tylko 0,1 mm. Dziś pokazują 0.7 mm. W czwartek będą bardziej prawdopodobne prognozy. Miejmy nadzieję, ze nie będzie mocno padało. Nie chciałabym zmieniać terminu, bo każdy ma już jakieś plany
Ewa777 11:13, 15 sie 2017

Anda napisał(a)
Dzieki serdeczne za opis Kurcze, moze uda mi sie meza na cos podobnego namowic...

Acha, czyli jeszcze deski dojda. Juz jestem ciekawa koncowego efektu

Bardzo fajne ścianki z lustrem są w sierpniowym numerze "Mojego pięknego ogrodu". Pewnie nie masz dostępu do tej gazety. Zrobię Ci zdjęcia, ale trochę po południu, bo zaraz wychodzę
Anda 11:17, 15 sie 2017

Ewa777 napisał(a)

Bardzo fajne ścianki z lustrem są w sierpniowym numerze "Mojego pięknego ogrodu". Pewnie nie masz dostępu do tej gazety. Zrobię Ci zdjęcia, ale trochę po południu, bo zaraz wychodzę

To poprosze Nie musza byc dzisiaj
Mam tylko "Mein schöner Garten". Niby to samo, ale jednak inne tresci.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies