Ewa, wow Fantastyczna ta sciana z lustrem. Wspanialy klimat w stylu japonskim.
Jak to lustro zostalo przytwierdzone? Z czego jest zrobiona sciana? Mozesz napisac, jak to zostalo zrobione?
Też mam skojarzenia z ogrodem japońskim. Bardzo fajnie wyszło. Pytałaś o ewentualna zmianę terminu spotkania w związku z niekorzystną pogodą. Myślę że to ma sens. Chociaż ja akurat w tym drugim terminie mam inne obowiązki (Senior czeka na zaopiekowanie się ) i nie będę mogła przyjechać. Ale ucieszy mnie wtedy wasza fotorelacja.
Mi też się podoba nawet w takim wydaniu czerwonym, ale będą jeszcze brązowe deski. Czerwień będzie widoczna w przerwach między deskami.
Rama ścianki zrobiona jest ze zespawanych kątowników, przyspawanych do metalowych kwadratowych słupków. Ta rama jest zabetonowana w dołkach o głębokości 1m. Do tego przykręcona jest płyta OSB wodoszczelna.
Lustro przykleiliśmy klejem do luster do dodatkowej płyty (tu się zabezpieczamy na wypadek, gdy kiedyś trzeba by było z jakiegoś powodu wymienić lustro) i dopiero ta płyta z lustrem jest przykręcona do płyty OSB.
Na zdjęciu widać śrubki W razie jakiś niejasności, pytaj
Bardzo dobre masz skojarzenia, bo to nasz kącik japoński
W ubiegłym roku górka nie wyglądała za ciekawie, więc pewnie nie zwróciłaś na nią uwagi. Nie dbaliśmy o nią zbytnio, bo mieliśmy w planach robienie ścianki. Teraz też nie będzie dobrze wyglądała, bo zdeptaliśmy ją bardzo.
Jeżeli chodzi o termin spotkania, to czekam na prognozy bliżej soboty, bo jak na razie zmieniają się kilka razy dziennie. Wczoraj rano pokazało, że będzie 1,3 mm opadów, a po południu, że tylko 0,1 mm. Dziś pokazują 0.7 mm. W czwartek będą bardziej prawdopodobne prognozy. Miejmy nadzieję, ze nie będzie mocno padało. Nie chciałabym zmieniać terminu, bo każdy ma już jakieś plany
Bardzo fajne ścianki z lustrem są w sierpniowym numerze "Mojego pięknego ogrodu". Pewnie nie masz dostępu do tej gazety. Zrobię Ci zdjęcia, ale trochę po południu, bo zaraz wychodzę