Napiszę jeszcze, że w po tej stronie działki, rosną następujące drzewa:
1. Buk Fagus sylvatica 'Purpurea'- (jest na trawniku)- to będzie duże drzewo- purpurowe
2. Brzoza Youngii- w rogu działki- jest już duża, ale rośnie dość daleko, więc nie rzutuje
3. Ambrowiec " Gum Ball"- to forma kulista- jest młodziutki- w pobliżu płotu.
4. Buk " Dawyck Gold" - złoty, kolumnowy- ma jakieś 6 lat- już spory.
Parę drzewek jest, ale jak widać na zdjęciach, wzdłuż tuj jest pusto i według mnie aż się prosi o drzewka.
Dziękuję za propozycję. Musiałam wugooglowć sobie tego jarząba, bo nie wiedziałam co zaś
Bardzo piękne te drzewka, szczególnie jesienią. Nie widziałam jeszcze takich. No cóż moja wiedza to nie za wielka....
Niestety jałowców u mnie sporo- to pozostałości przed O...Zastanawiam się też, czy kolumnowe drzewka załatwią mi sprawę tego przesłonięcia...a zależy mi na tym...
Do zmian jeszcze daleko, ale dziś Danusia zaczepiła ten temat i wypłynął
Powoli to musi we mnie dojrzeć...Ewcia zapraszam do przemyśleń, ale muszę porządnie przedstawić temat, a jeszcze nie miałam na to czasu...
Rzeczywiście oprócz drzewek planowałam trawy i Hortki Vanila Fraise- kilka sztuk, ale już nie za dużo, bo mam za domem 5 sztuk Phantomów i niedaleko przy ognisku 3 Limki. Miałam też w planach kilka krzaków róż, ale chcę uniknąć za wielu odmian- raczej kilka sztuk tych samych. Nie jestem tego jednak pewna, bo chyba nie potrafię skomponować róż tak, by nie zrobić bałaganu....
Ale z drugiej strony miejsca tam sporo- starczy i na róże, bo wyczyściłam rabatę przy kolumnowym buku