Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 14:13, 27 mar 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Miałam ją na przed ogródku oraz skrzyp wszystko roudapem wypaliłam nic nie zostało a po roku posialismy trawę i wszystko jest ok są jakies chwaśiki ale wycinam ręcznie...poradźcie mi lepiej co mam zrobić z mchem tak się rozbestwił mi za domem w trawniku że nie wiem co mam robić ;/

Z tym mchem to podobno też trudna walka...Nigdy nie miałam takiego problemu, ale czytałam, że występuje przy zbitej glebie i takim " filcu" na trawniku... Może trzeba by było zwertykulować porządnie i piaskiem rozluźnić....Ale ja się nie znam. Mądry artykuł potrzebny. Czuję, że na O sporo się o tym znajdzie
BusyBee 14:14, 27 mar 2015

GosiaJoanna napisał(a)

Tak Zbynio miał poważny problem z trawnikiem nie pamiętam czy to pędraki czy susza ale nic mu z niego nie zostało :/ Zbynio nie tylko ma piękne ogród ale również pięknie pokazuje nasze wspaniałe góry

No jak góry pokazuje, to mus zajrzeć
lojalna_ 14:27, 27 mar 2015

Jakie duze juz wszystko lata swietlne nas dziela

Slicznie
Ewa777 14:30, 27 mar 2015

Jestem tez zdziwiona Twoją wiosną U mnie wszystko w pąkach. Tulipany mają tylko listki Kiedy mnie wyprzedziłaś?
I okna masz już umyte, a ja nie. Myślałam, że mi się teraz uda, ale dziecko nie pozwala mi się oddalić na krok
BusyBee 15:50, 27 mar 2015

lojalna_ napisał(a)
Jakie duze juz wszystko lata swietlne nas dziela

Slicznie

Może i duże...ale Ty podejmujesz świadome decyzje, a ja próbuję złagodzić efekt spontanicznego sadzenia całymi latami ...czasami patrzę na to i myślę, że na jakimś haju to wymyślałam...
BusyBee 15:54, 27 mar 2015

Ewa777 napisał(a)
Jestem tez zdziwiona Twoją wiosną U mnie wszystko w pąkach. Tulipany mają tylko listki Kiedy mnie wyprzedziłaś?
I okna masz już umyte, a ja nie. Myślałam, że mi się teraz uda, ale dziecko nie pozwala mi się oddalić na krok

Ja też jestem zdziwiona...
Tulipany to dopiero w liściach i wyrastają nierówno. Część ma z 15 cm, a niektóre dopiero z ziemi wychodzą. Pewnie od odmiany zależy...
Poza tym patrzę, że te, które pięknie kwitły w zeszłym roku niestety nie wyrastają już tak bujnie

Najfajniej idą czosnki- to będzie ich debiut u mnie

Jakie dziecko Ewa?? Ty masz takie małe dziecko?...coś ja nie w temacie...ups
Ewa777 15:59, 27 mar 2015

BusyBee napisał(a)

Ja też jestem zdziwiona...
Tulipany to dopiero w liściach i wyrastają nierówno. Część ma z 15 cm, a niektóre dopiero z ziemi wychodzą. Pewnie od odmiany zależy...
Poza tym patrzę, że te, które pięknie kwitły w zeszłym roku niestety nie wyrastają już tak bujnie

Najfajniej idą czosnki- to będzie ich debiut u mnie

Jakie dziecko Ewa?? Ty masz takie małe dziecko?...coś ja nie w temacie...ups

Dziecko nie takie małe, ale i nie duże - 5 lat. Chore, leży w łóżku
ewakatowice 15:59, 27 mar 2015

Ależ u Ciebie wiosna a ile czosnków nawsadzałaś jesienią, co ?

Ślicznie, u mnie jeszcze nawet forsycja nie chce kwitnąć, tulipanki z 5 cm te najwyższe mają.

BusyBee 18:32, 27 mar 2015

Ewa777 napisał(a)

Dziecko nie takie małe, ale i nie duże - 5 lat. Chore, leży w łóżku

5 lat? Toż to maleństwo ....przecież masz jeszcze starsze córki...jeśli dobrze pamiętam...to przy nich zawsze będzie małe

Mój 15 latek ma 187 cm wzrostu!!! i przerósł starszego brata ......a ja do niego Mały mówię
BusyBee 18:35, 27 mar 2015

ewakatowice napisał(a)
Ależ u Ciebie wiosna a ile czosnków nawsadzałaś jesienią, co ?

Ślicznie, u mnie jeszcze nawet forsycja nie chce kwitnąć, tulipanki z 5 cm te najwyższe mają.

U mnie forsycja też nie chce.... leniwa bestia jakaś...wyciepię w czorta, bo nigdy za nią nie przepadałam...a posadziłam tylko po to, coby wiedzieć kiedy róże ciąć

Czosnki to i mnie zaskoczyły...tam 2 rodzaje siedzą- wyższe i niższe- zobaczymy co z tego wyniknie, bo one Janinowe