Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Gabrysia_ 09:11, 01 maj 2015

Konewkami lałam.
BusyBee 09:13, 01 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Konewkami lałam.

Aha....czyli na bogato
Ewa777 11:27, 01 maj 2015

Kasiu, współczuję takich niespodzianek U mnie dużo opuchlaków szaleje w ogrodzie i też podejrzewam, ze przywlokłam je z roślinami Nie mam zwyczaju grzebać w korzeniach przed posadzeniem, stąd te skutki. Dursban jest bardzo silnym środkiem chemicznym, powinien być używany tylko przez przeszkolonych ogrodników. Jak masz zwierzęta, to odradzałabym użycia.
Kasya 11:43, 01 maj 2015

Ja nigdy nie rozgrzebywalam ziemi z doniczek, ale widocznie trzeba sie przygladac.
Mysle ze wszystkie opuchlaki to sa gratisy ze sklepow i szkolek
nicol21 15:07, 01 maj 2015

Bardzo spodobało mi się połączenie ciemnej żurawki z tawułką cytrynową.
Pooglądam sobie jeszcze a Wy tam pracujcie tymi koparami!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Gabrysia_ 08:02, 02 maj 2015

Jak postępy prac?
BusyBee 08:46, 02 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, współczuję takich niespodzianek U mnie dużo opuchlaków szaleje w ogrodzie i też podejrzewam, ze przywlokłam je z roślinami Nie mam zwyczaju grzebać w korzeniach przed posadzeniem, stąd te skutki. Dursban jest bardzo silnym środkiem chemicznym, powinien być używany tylko przez przeszkolonych ogrodników. Jak masz zwierzęta, to odradzałabym użycia.

Zwierząt nie mam, ale też liczę, że na razie nie muszę tym środkiem się ratować. Rozgrzebałam posadzone żurawki- spokój i cisza w korzeniach

Dzisiaj przepatrzę resztę doniczek...trochę nie chce mi się wszystkiego , co sadziłam z tej szkółki wyjmować z ziemi.... pomiędzy tymi roślinami teraz tulipany...zaczekam aż przekwitną. Potem jednak rozgrzebię

Jak majówka Ewcia? w ogrodzie??
BusyBee 08:49, 02 maj 2015

Kasya napisał(a)
Ja nigdy nie rozgrzebywalam ziemi z doniczek, ale widocznie trzeba sie przygladac.
Mysle ze wszystkie opuchlaki to sa gratisy ze sklepow i szkolek

Dokładnie...

... Kasiu Ty masz trochę niewysokich drzewek... Może masz wiśnię Royal burgundy...muszę u Ciebie w wątku popatrzeć, bo coś nie mogę się zdecydować co posadzić.
W wolniejszej chwili wrócę do tematu...teraz u mnie szaleństwo
Zaraz wstawię parę fotek...
BusyBee 08:51, 02 maj 2015

nicol21 napisał(a)
Bardzo spodobało mi się połączenie ciemnej żurawki z tawułką cytrynową.
Pooglądam sobie jeszcze a Wy tam pracujcie tymi koparami!

kolorystyka bije po oczach- szczególnie wiosną ale w sumie całe lato na tym stanowisku jest żarówa, a one radzą sobie wspaniale Jestem z nich zadowolona
BusyBee 08:55, 02 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Jak postępy prac?

Istne pobojowisko u mnie

Moi chłopcy wymieniają stare palisady przy trasie, przy okazji eksmisję dostały 3 wielkie jałowce... łyso tam teraz strasznie...Będzie sadzenie czegoś nowego