Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Gabrysia_ 20:57, 30 kwi 2015

U mnie też był przymrozek.
Sprzęt wjechał,więc niedługo bedzie nowy trawnik
BusyBee 21:04, 30 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
U mnie też był przymrozek.
Sprzęt wjechał,więc niedługo bedzie nowy trawnik

Ten sprzęt to tylko do światłowodu. Już wyjechał Trawnik jeszcze trochę, ale rzeczywiście darń maszyną zdejmą

Na razie od dzisiaj wymieniamy palisady wokoło tarasu- były z drewna i już się rozpadały- to ciężka robota na całą majówkę, bo rośliny przy tarasie mocno się rozrosły....Ale powoli jakoś to idzie
Gabrysia_ 21:39, 30 kwi 2015

U mnie właśnie taki sprzęt, podczas robienia odwodnienia ściągnął darń,więc myślałam że już się zaczęło
Jakie dajecie teraz palisady?
BusyBee 22:13, 30 kwi 2015

Gabrysia_ napisał(a)
U mnie właśnie taki sprzęt, podczas robienia odwodnienia ściągnął darń,więc myślałam że już się zaczęło
Jakie dajecie teraz palisady?

Betonowe, bo drewnianych mam już dość Mam nadzieję, że nie będą rzucały się w oczy, a zrobią swoje zamysł jest taki, aby mało je było widać. Trochę szarpaniny jest z roślinami, bo rosły tu ze 12 lat- spooore korzenie mają
Ewkakonewka 22:46, 30 kwi 2015

Ciężkie te plany weekendowe, oby pogoda tylko dopisała.
Ależ Ty wykopki wielkie robisz
BusyBee 22:54, 30 kwi 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Ciężkie te plany weekendowe, oby pogoda tylko dopisała.
Ależ Ty wykopki wielkie robisz

No właśnie- oby pogoda dopisała, bo ogród rozgrzebany niemiłosiernie....

Palisady się wymieniają - dojechała nie-tania siła robocza z Wawy w postaci mojego studenta i działają z eMem

A ja z Juniorem rozorałam rabatę przy szmaragdach i wycinaliśmy jałowce wątpliwej urody Wybieraliśmy też wszystkie inne roślinki do donic. Junior siedział na kamieniu ( zmęczony, bo to inna robota niż ta przy kompie ) i grzebał w ziemi kijkiem......"Jakaś trawa jeszcze tu siedzi"- mówi ...i grzebie dalej... Ja patrzę, a on wyłażącą z ziemi jeżówkę southern bell dziobie!! Ot pomocnik mi się trafił
BusyBee 22:59, 30 kwi 2015

I jeszcze potrzebna mi konsultacja.
Dziś wyjmowałam z ziemi zadołowane w doniczkach rozchodniki. Kupiłam je jesienią i tak przezimowały. Jeden nie wyszedł, więc rozgrzebałam ziemię, żeby zobaczyć co tam ....a w nie istniejących korzeniach cała gromada białych larw ble nigdy czegoś takiego nie widziałam w moim ogrodzie...czy to opuchlaki?
Pewnie tak co teraz robić z pozostałymi rozchodnikami? one jeszcze w doniczkach...

JoannA 23:08, 30 kwi 2015

Jak nic opuchlaki
Wyjmij te rozchodniki z doniczek i dokładnie sprawdź co tam w korzeniach. Żeby Ci się to draństwo po całym ogrodzie nie rozlazło.
BusyBee 23:17, 30 kwi 2015

JoannA napisał(a)
Jak nic opuchlaki
Wyjmij te rozchodniki z doniczek i dokładnie sprawdź co tam w korzeniach. Żeby Ci się to draństwo po całym ogrodzie nie rozlazło.

Asiu a wiesz skąd te doniczki? pomyśl gdzie ja kupiłam rozchodniki? z Tobą byłam.... kupiłam tam też żurawki i dawno już posadzone nie zauważyłam wtedy niczego szczególnego, ale też nie rozgrzebałam ich aż do korzeni
Jutro mam czas, wyjmę te żurawki i zobaczę co tam się dzieje...
Jeszcze mi tylko opuchlaków brakuje w ogrodzie
JoannA 23:24, 30 kwi 2015

Wiem Kasiu skąd te rozchodniki.
Sprawdż żurawki bo nie wiadomo co w nich siedzi.
Żurawki i rozchodniki to przysmak tych paskud.
Zdenerwowałam się bardzo Kasiu. Strach teraz cokolwiek kupować w szkółkach. Do tej pory też nie miałam problemów z opuchlakami.