Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Kasya 22:03, 20 maj 2015

tego zółtego pamietam, ciełas go

oba sliczne sa ale nie wiem czy to taki...
BusyBee 22:40, 20 maj 2015

Kasya napisał(a)
tego zółtego pamietam, ciełas go

oba sliczne sa ale nie wiem czy to taki...

Kasiu to trudno powiedzieć.... Ten ciemniejszy ma już ze 14 lat i na taki wiek jest raczej niewysoki. Ten żółty jest od niego wyższy, a ma z 8 lat....trzeba jednak znać konkretną odmianę, żeby posadzic zgodnie z przeznaczeniem...
....teraz w erze Ogrodowiska wszystko tnę- wtedy jast szansa, że utrzyma się roślinę w ryzach niestety zaczęłam to robić o wiele za późno...niektóre rośliny urosły za bardzo albo straciły pokrój...
Ewa777 22:50, 20 maj 2015

Te róże to olbrzymie przyszły do Ciebie Gdyby nie te powywijane pąki, to wyglądałyby bardzo zdrowo i solidnie. Niestety nie wiem co im może być, ale poszukam w książce o różach.
Gocha 22:52, 20 maj 2015

Kasiu u Ewy 777 napisałaś że masz opuchlaki w doniczkach ze szkółki. Mam pytanie czy to z tej szkółki którą Ci poleciłam. Ja nigdy od nich nic nie sprowadziłam paskudnego . U mnie też plaga mszyc na różach i nie tylko.
bdan 07:44, 21 maj 2015

Kasiu współczuje z tymi różami. Ja odsyłam tylko te porażone, choć pozostałe, które dostałam, tez wielkością nie grzeszą
Gabrysia_ 08:20, 21 maj 2015

Hejka,jestem po krótkiej przerwie i nadrabiam zaległości
Ja nadal nie zdecydowałam się na zakupy "wirtualne",czasem jeżdżę sporo kilometrów,aby kupić to co chcę...ale ja z tych co muszą widzieć co kupują!

Jak jesteś nie zadowolona z towaru to możesz odesłać,tylko pytanie czy chce ci sie w to bawić?

Buziaki zostawiam i lecę dalej
Gabrysia_ 08:20, 21 maj 2015

Zapomniałam pochwalić nawadniania
BusyBee 11:25, 21 maj 2015

Ewa777 napisał(a)
Te róże to olbrzymie przyszły do Ciebie Gdyby nie te powywijane pąki, to wyglądałyby bardzo zdrowo i solidnie. Niestety nie wiem co im może być, ale poszukam w książce o różach.

Olbrzymia to tylko ta jedna bo chciałam żeby ją było widać na rabacie i kupiłam 3 letni krzaczek tam przy tarasie po wycięciu roślin okropnie pusto się zrobiło nie mogę się przyzwyczaić....
...pozostałe krzaczki raczej małe są...

Może Ci się uda zobaczyć w tej mądrej książce co to jest...dziękuję

...chyba też wkleję te fotki w jakimś wątku o różach, może ktoś coś podpowie...może trzeba będzie to odesłać
BusyBee 11:29, 21 maj 2015

Gocha napisał(a)
Kasiu u Ewy 777 napisałaś że masz opuchlaki w doniczkach ze szkółki. Mam pytanie czy to z tej szkółki którą Ci poleciłam. Ja nigdy od nich nic nie sprowadziłam paskudnego . U mnie też plaga mszyc na różach i nie tylko.

Nie Gosiu...spokojniete opuchjlaki przywiozłam z pewnegj szkółki pod Warszawą...jak trzeba to wyślę nazwę na pw...
U mnie mszyc na razie nie ma, ale ślimaków to mnóstwo no i te opuchlaki
BusyBee 17:03, 21 maj 2015

Gabrysia_ napisał(a)
Hejka,jestem po krótkiej przerwie i nadrabiam zaległości
Ja nadal nie zdecydowałam się na zakupy "wirtualne",czasem jeżdżę sporo kilometrów,aby kupić to co chcę...ale ja z tych co muszą widzieć co kupują!

Jak jesteś nie zadowolona z towaru to możesz odesłać,tylko pytanie czy chce ci sie w to bawić?

Buziaki zostawiam i lecę dalej

Gabrysiu ja kupiłam drugi raz dopiero. I to w tym samym miejscu. No cóż 3 razy pomyślę zanim kupię w necie. Ale starałam się wszystko sprwdzić i myślałam, że taka duża znana firma nie może sobie pozwolić na wtopy a tu jak widać