Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 10:49, 09 cze 2015

lindsay80 napisał(a)
ja mam tylko 3 kostrzewy kupione w ubiegłym roku i są już ogromne, czy teraz jest właściwy czas na wycięcie kwiatostanów?
Coś mi świta, że była wcześniej u Ciebie taka dyskusja.

Też mi się podobają tawuły w kulkach - planuję je u siebie na przedpłociu.

U mnie susza, od wczoraj niebo zachmurzone, ale kropla deszczu jeszcze nie spadła niestety, także chyba powinnaś się cieszyć

OK czyli się cieszę
Ja nie wiem, czy teraz trzeba ciąć te kostrzewy- przycięłam na czuja, bo zaczęły już nasionami sypać- nie chcę mieć wszędzie kostrzew
BusyBee 10:55, 09 cze 2015

Madzenka napisał(a)
Co Ty chcesz od Mary rose? Piekna jest

Nie odpisałam Madżence...więc piszę teraz

Mary kwitnie, ale nie wyglądała dobrze po kupieniu...krzak wybujały...liście blade, pąki powykręcane jakieś...nikt do końca nie wiedział co jej jest... aspirynki , które z nią przyszły miały słabe, nierówne krzaki...

Nie tego oczekuję po zakupach w znanej firmie sprzedającej wysyłkowo róże

Bardzo mi tu pasowała, więc ją zostawiłam i będę o zabiegac o jej względy może za rok się odwdzięczy
lojalna_ 12:15, 09 cze 2015

Oj mowiłam ze doswiadczona ogrodniczka

bdan 12:31, 09 cze 2015

Kasiu pięknie masz, widać że zdrowy ogród. Odnosnie róz odpisałam u siebie, ale tu też piszę, że Pan Tomasz to z firmy floribunda. Udzielał chętnie informacji zarówno telefonicznie jak i mailowo. Skorygował moje pomysły nasadzeń, mówiąc, że wg niego róże nie będą pasowały, więc kupiłam wg jego sugestii
BusyBee 12:39, 09 cze 2015

bdan napisał(a)
Kasiu pięknie masz, widać że zdrowy ogród. Odnosnie róz odpisałam u siebie, ale tu też piszę, że Pan Tomasz to z firmy floribunda. Udzielał chętnie informacji zarówno telefonicznie jak i mailowo. Skorygował moje pomysły nasadzeń, mówiąc, że wg niego róże nie będą pasowały, więc kupiłam wg jego sugestii

Dzięki Danusiu- to bardzo cenne, że ktoś pomaga masz szczęście do takich osób
Z trawnikiem też tak było...Myślę nad różami jeszcze- może zadzwonię do niego po pomoc. Tym bardziej, że nie masz zastrzeżeń do zakupów.
BusyBee 12:40, 09 cze 2015

lojalna_ napisał(a)
Oj mowiłam ze doswiadczona ogrodniczka

Taaaaa
bdan 13:07, 09 cze 2015

BusyBee napisał(a)

-wykulkować tawuły golden princess, bo lubię je w kulkach

Taki był plan....zamiast tego nadrobię na O też fajnie

Kasiu w jakich terminach tnie się tawuły. Mam u siebie całe 3 szt, w zeszłym roku słońce mi je spaliło, ale w tym ruszyły
Ewa777 13:31, 09 cze 2015

Swoje lawendy też przycięłam wiosną, ale dopiero listki puściły. Kwiatostanów jeszcze nie widać. U mnie słońce, ale chłodno jest +16'C, a deszczu nie widać. Wczoraj trochę się chmurzyło, więc liczyłam na kilka kropli, ale nic nie spadło
malkul 13:34, 09 cze 2015

Ewa777- u nas dziś podobnie
nicol21 19:25, 09 cze 2015

Nadrobiłam focie. Ładnie to wygląda!! A te siewki to werbena. Stwierdziłam że nie ma co jej siać w domu - siewki w ogrodzie są dużo większe niż te z domu więc już więcej siać nie będę. Plus tyyyyyle tego mam, wyrzucić szkoda,ale znów przecież nie mogę mieć aż tyle werbeny. ciekawe czy ona kwitnie w 2gim czy późniejszym roku dopiero?

Fajny masz ten placyk ogniskowy

Idę skosić trawkę... niebawem będziesz i swoje żniwa mieć
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies