Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

Juzia 21:02, 10 cze 2015

Mam jedą pysznogłówkę. Śliczna była w tamtym roku (tzn sam kwiat, bo roślinka to ogólnie jeszcze mała) i ślicznie pachnie!!!

BusyBee 21:09, 10 cze 2015

JoannA napisał(a)
Jak gdzieś spotkam ostrogowca to wezmę dla Ciebie. Jutro jadę na targ to się rozejrzę ale on najczęściej wczesną wiosną u mnie dostępny.

Asiu ja będę w wawie za niedługo popatrzę wtedy, może coś w oczy wpadnie, to od razu kilka sztuk kupię ale dziękuję Ci bardzo ostrogowca na pewno gdzieś upchnę
Ten ostrogowiec to tak długo jak jeżówki kwitnie, czy krócej?? nie mam tam za dużo miejsca- muszę rozsądnie wybrać...

Jeszcze coś mi przyszło do głwy- może spotkasz gdzieś klona- jawora brilliantissimum szczepionego dość wysoko. Kupiłam 2 na nową rabatę- więcej nie było. Postanowiłam jednak 3 posadzić...tylko, że u mnie nie ma i nie będzie niestety- muszę gdzieś jeszcze poszukać....

link tutaj
BusyBee 21:10, 10 cze 2015

Juzia napisał(a)
Mam jedą pysznogłówkę. Śliczna była w tamtym roku (tzn sam kwiat, bo roślinka to ogólnie jeszcze mała) i ślicznie pachnie!!!

A fotkę swojej wstawisz??? masz gdzieś w kompie?? jak problem, to nie szkoszi...
I jeszcze - jak długo to to kwitnie?
JoannA 21:16, 10 cze 2015

Ostrogowiec kwitnie aż do mrozów.
Tego klona chyba widziałam dzisiaj w dwoch miejscach. A na jakiej wysokosci ma byc szczepiony.
BusyBee 21:22, 10 cze 2015

JoannA napisał(a)
Ostrogowiec kwitnie aż do mrozów.
Tego klona chyba widziałam dzisiaj w dwoch miejscach. A na jakiej wysokosci ma byc szczepiony.

Naprawdę?? byłoby super, gdyby był...wysokość? hmmm... zmierzę swoje jutro, bo już ciemno....
Juzia 21:23, 10 cze 2015

BusyBee napisał(a)

A fotkę swojej wstawisz??? masz gdzieś w kompie?? jak problem, to nie szkoszi...
I jeszcze - jak długo to to kwitnie?

Wstawię u siebie ok?

Czerwiec - wrzesień?
kosolka 21:28, 10 cze 2015

Ostrogowca też właśnie kilka dni temu odkryłam na forum i się zakochałam
Twój placyk jest piękny! Jestem codziennie, tylko mało gadam
Kasya 21:35, 10 cze 2015

ja chyba tez mam pysznogłówke

dostalam w 2-3szt zeszlym roku i nie wiedzialam co a w tym roku juz jest kepa ze 20 szt

jeszcze nie kwitnie
lojalna_ 21:53, 10 cze 2015

BusyBee napisał(a)

Musiałam sobie wyguglować jaka duża rośnie i pomysł mi się podoba ładne kępy tworzy....i różowe też są

....No ja wiem, że ja z tym różowym to jakiś zjazd mam no comments

W rozowym Ci do twarzy
anabuko1 09:08, 11 cze 2015

BusyBee napisał(a)
Pokazuję dzisiaj poczyszczoną rabatę czosnkową...
Busz był tam straszny - wycięłam wszystkie tulipany i czosnkowe liście, bo wprost zagłuszały trawy i hortki...zrobiło się smutno...przekwitł też bez i rabata jest chwilowo bez wyrazu...

Potrzebuję posadzić coś pomiędzy rozplenicami a hortensjami. Najlepiej, żeby kwitło za chwile i w dodatku dość długo Myślałam o jeżówkach...może piccolino- 30 cm , różowa, kwitnie od czerwca- do wrzesnia... albo szałwie...ale one zaraz przekwitną chyba

Jakieś pomysły??

tu jeżówka

ależ mi się ten widoczek podoba.
Jeżówki bardzo bobry pomysł na posadzenie.a może jeszcze lilie???