Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 09:25, 03 lip 2015

anabuko1 napisał(a)
Róża z lawendą pięknie wygląda.
Ja chyba za krótko lawendę przycinam, bo moje niższe są
pomponella piękna
I borówki.Ja mam ich 4 czy 5 krzaczków, różne odmiany.
Niektóre juz podjadam , bo ładnie dojrzewają

Aniu nie powinnam się przyznawać, ale jakoś nie doczytałam i lawendę przycięłam w marcu równo z podłożem taki fachowiec ze mnie- na szczęście wybaczyła mi i odbiła ładnie

Borówek u mnie 3 lub 4 rodzaje, ale wszystkie jakieś zielone jeszcze....mój synek ( 187 cm wzrostu ) nie może sie doczekać
Ewa777 11:09, 03 lip 2015

Kasiu, u mnie róże św. Tereski też mają po kilka pąków żółtych, które odpadają. Rośliny są zdrowe, więc nie podejrzewam choroby, ale tak ja pisałyście - za dużo pąków i nie da rady je wykarmić. Jedną różyczkę przesadziłam w maju, to wszystkie pąki zżółkły i odpadły. Tak więc też skłaniam się do takiej diagnozy

Piękne masz te lawendy. To jakiś ciekawa odmiana. U mnie bardzo drobne paczki na razie. Borówki mam 3 i po przesadzeniu do jagodownika wreszcie mają owoce, ale jeszcze zielone

Kasiu, w sierpniu będę jechała trasą z Białegostoku do Lublina, czy będę Cię mijała gdzieś po drodze?
BusyBee 11:29, 03 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, u mnie róże św. Tereski też mają po kilka pąków żółtych, które odpadają. Rośliny są zdrowe, więc nie podejrzewam choroby, ale tak ja pisałyście - za dużo pąków i nie da rady je wykarmić. Jedną różyczkę przesadziłam w maju, to wszystkie pąki zżółkły i odpadły. Tak więc też skłaniam się do takiej diagnozy

Piękne masz te lawendy. To jakiś ciekawa odmiana. U mnie bardzo drobne paczki na razie. Borówki mam 3 i po przesadzeniu do jagodownika wreszcie mają owoce, ale jeszcze zielone

Kasiu, w sierpniu będę jechała trasą z Białegostoku do Lublina, czy będę Cię mijała gdzieś po drodze?

Ewciu ta lawenda to Dark Hidcote Blue. Jak widać bezproblemowa i wybacza nawet głupotę zadowolona jestem, bo posadziłam ją w taką ziemię jak potrzeba i pięknie się odwdzięczyła Prawie jej nie podlewam, a że strasznie gorące stanowisko, to podlewam tylko róże Czymś się nawozi lawendę, ale jeszcze się nie douczyłam

Borówki też dostały dobrą ziemię i podsypane są ściółką z sosnowego lasu. Warstwa jakby cieńsza się zrobiła, więc trzeba się wybrać po zapasy Ale owoców moc- a owocują drugi rok. Przekonuję się na własnym ogrodzie, że ziemia to podstawa.....

Jeśli chodzi o trasę Białystok - Lublin, to do mnie trzeba zboczyć 30 km a później wrócić tą samą drogą. To nie tak daleko, więc fajnie by było Cię gościć
GosiaJoanna 14:58, 03 lip 2015

No Twoj trawnik jest idealny daleko mi do Twego :/
anabuko1 10:12, 04 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Aniu nie powinnam się przyznawać, ale jakoś nie doczytałam i lawendę przycięłam w marcu równo z podłożem taki fachowiec ze mnie- na szczęście wybaczyła mi i odbiła ładnie

Borówek u mnie 3 lub 4 rodzaje, ale wszystkie jakieś zielone jeszcze....mój synek ( 187 cm wzrostu ) nie może sie doczekać

No widzisz. Czzasmi coś lepiej się robi,bez fachowości i dni .A roślinki odpłącą to sowicie za opiekę nad nimi
Oj u mnie borówki i porzeczki( mam ich 3 kolorki) to każdy lubi i podskubuję.Nawet maż. Pyszota i samo zdrowie
polinka 15:50, 04 lip 2015

BusyBee napisał(a)

No właśnie sama nie wiem ile to podlewać...sucho, że hej! a jeszcze upały takie się szykują....mus podlewać dwa razy dziennie...i moje pierwsze koszenie trzeba odroczyć niestety....
Trawnik, a w zasadzie chwastowisko wygląda tak...chwasty z grubsza wydarte...małych na fotce nie widać

Śliczny placyk, ładna ścieżka i trawnik też niczego sobie Teraz tylko utrzymać tą zieleń przez te upalne dni
MiraR 16:10, 04 lip 2015

Placyk mistrzostwo Pięknie u Ciebie.
Ja lawendy nie nawożę bo ona tego nie potrzebuje.Jedynie co robię to podpasam ją wapniem który zawierają skorupki jajek.Przy okazji skorupki lądują pod inne zasadowe rośliny.Można też zalać wodą skorupki i tym podlewać.
A pod kwasolube oczywiście kawa,nic się nie marnuje Wszystkim roślinom daję sprawiedliwe żeby się nie obraziły
Miłego dnia
lojalna_ 16:42, 04 lip 2015

Kotek czy Ty masz te jezowki ktora masz na awatarze ? Szukam Echinacea purpurea czy to ta ?
nicol21 18:38, 04 lip 2015

Kwiaty świetne, pomponella bardzo urocza. Jest na liście moich chciejstw
A jak tam trawka? rośnie? buja się już?
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
frezja 19:02, 04 lip 2015

[/img]

co to za urocze drzewko?? czy w miarę niskie będzie??