Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » U BusyBee w ogródku...

U BusyBee w ogródku...

BusyBee 09:39, 07 wrz 2014

Kasya napisał(a)
Tez kupilam takie czarne

Miałam takie wiosną- długo trzyma się kwiat... Ale warto połączyć z czymś jaśniejszym, bo są dość ciemne- ja miałam je z żółtymi... Tylko teraz coś mnie nie ciągnie do żółtego...
Lukasz2013 10:06, 07 wrz 2014

BusyBee napisał(a)

Zrobiłam kilka fotek....
W głębi rabata do zmiany:

Z oddali:

I z drugiej strony:

I z bliska:

Na wprost nie za bardzo zrobię, bo pod słońce moim aparatem nie wyjdzie zbyt czytelnie...

Witaj. Bardzo ładny ogród. Już taki dojżały. Zaznaczam wątek i będę odwiedzał.
BusyBee 10:15, 07 wrz 2014

Lukasz2013 napisał(a)

Witaj. Bardzo ładny ogród. Już taki dojżały. Zaznaczam wątek i będę odwiedzał.

Dzięki Łukasz- odwiedziny mile widziane, tym bardziej, że ogród w przeróbkach
Zapraszam
BusyBee 10:36, 07 wrz 2014

Na prośbę wstawiam ambrowca...Rośnie u mnie pierwszy sezon. To kulista odmiana- gum ball... Rośnie w tym żwirowym kułeczku....

A tutaj z bliska

Lukasz2013 10:40, 07 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
Na prośbę wstawiam ambrowca...Rośnie u mnie pierwszy sezon. To kulista odmiana- gum ball... Rośnie w tym żwirowym kułeczku....

A tutaj z bliska

Też mam Ambrowca ale chyba kolumnowego. Mój już się przebarwia cudnie.
Aneta1309 10:46, 07 wrz 2014

Trochę mnie nie było i gdzie nie zajrzę tam widzę tulipany jak nic trzeba zamówić
Kasiu jak tam z rabatką ustaliłaś już coś bo przyznaję się bez bicia tydzień mnie nie było i nie doczytałam
BusyBee 11:17, 07 wrz 2014

A z którą??? he he he

Ta z ostatniego zdjęcia cytowanego przez Łukasza nic się nie zmieniła. Będą na niej zmiany dopiero wiosną, ale zdecydowałam się na pęcherznice pod płotem- cięte a żywopłot...Resztę zaplanuję zimą...

Druga rabata się robi.
Trochę zdołaliśmy posadzić wczoraj, ale niestety skończymy w następnym tygodniu, bo glina była taka, że mój eM musiał łomem kopać Starał się duże doły robić, żeby nowe rośliny miały szansę....
Aneta1309 11:23, 07 wrz 2014

BusyBee napisał(a)
A z którą??? he he he

Ta z ostatniego zdjęcia cytowanego przez Łukasza nic się nie zmieniła. Będą na niej zmiany dopiero wiosną, ale zdecydowałam się na pęcherznice pod płotem- cięte a żywopłot...Resztę zaplanuję zimą...

Druga rabata się robi.
Trochę zdołaliśmy posadzić wczoraj, ale niestety skończymy w następnym tygodniu, bo glina była taka, że mój eM musiał łomem kopać Starał się duże doły robić, żeby nowe rośliny miały szansę....

Ja też w trakcie kopania doznałam szoku przy ściaganiu darni jak zobaczyłam ile mam pędraków Teraz główkuję jak tu zagospodarować rośliny których nie chcę się pozbywać reszta wczoraj wykopana.
BusyBee 11:28, 07 wrz 2014

U nas dziś lato!!
Wyszłam na taras na kawkę i cyknęłam kilka fotek
Zgodnie z sugestią Ewy i nie tylko- posadziłam żurawki i bardzo mi się podoba
Za coelerią ( kostrewa ) mam trochę miejsca i chcę tam dać różowy przetacznik. Mam tylko 1 , który dostałam w gratisie, a potrzeba z 5. Zamówię...

Praire fire pięknie rudzieje...

BusyBee 11:32, 07 wrz 2014

Aneta1309 napisał(a)

Ja też w trakcie kopania doznałam szoku przy ściaganiu darni jak zobaczyłam ile mam pędraków Teraz główkuję jak tu zagospodarować rośliny których nie chcę się pozbywać reszta wczoraj wykopana.

Ojej koniecznie zrób coś z tymi pędrakami Mnie zniszczyły sporo roślin. Nie wiem, czy doczytałaś- wcześniej w wątku pisałam, że te ubytki w rzędzie tuj to zasługa pędraków właśnie W korzeniach martwych tuj było po kilkanaście pędraków... O innych roślinach nie wspomnę.....Teraz mam problem, jak sensownie zagospodarować takie luki..