Kasieńko jak tak słyszałam i w necie tak "stało" więc podzieliłam się z Tobą moim spostrzeżeniem ale może nie mam racji? Wszak mój jeden krzaczek z zeszłego roku rozrósł się do sporych rozmiarów
Dziękuję Wiuniu za link...Zastanawiam się co zrobić...Na tej samej stronie, którą przysłałaś wynalazłam Limelight- dla niej producent również podaje tę samą docelową wysokość- czyli 2 m i też ten sam rozstaw- 150 cm...Identycznie jak dla phantom...Tutaj na O wiele osób sadziło limki co 60- 70 cm , aby stworzyć szpaler...
Dziękuję za inspirki- piękny ogród u Anity, naprawdę tylko wzdychać....Nigdy wcześniej w nim nie byłam, a bardzo podobają mi się takie ogrody z kamieniami...Ech...
Czyli czosnki w limkach jak najbardziej...i żurawki w rozplenicach też
Chyba jednak trochę je rozsadzę, tak po 10- 15 cm szerzej- mam tak jeszcze miejsce- pójdą po prostu trochę boczkami do przodu W ten sposób mniej miejsca mi się zrobi na rośliny z boków- przy trawniku...
Właśnie okazało się, że trochę za gęsto te phantomy- jak rozsadzę, to mniej miejsca będzie na te roślinki przy trawniku, ale coś upchniemy
Red baron- też o nim myślałam- pasuje do mojej koncepcji kolorystycznej