Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Madzenka 19:46, 15 lis 2014

jazzy napisał(a)
Madzia, tam dwa marikeny dalam, bo one lubią słońce a cisów już nie będę raczej dokupywac, to juz rozdział zamknięty przynajmniej na razie, pókim splukana

A ja bym w to miejsce trawy dala.... Marikeny zawsze moga zmienić miejsce, ale drzewko przed drzewami jakoś mi nie pasuje
Madzenka 19:47, 15 lis 2014

I znów nowy avatarek... Ja nie nadązam ani za Toba ani Katiaxxx
jazzy 19:51, 15 lis 2014

waldek727 napisał(a)
Wątek coraz ciekawszy się robi.
Widać pozytywne w nim zmiany.

Dzięki Waldi
jazzy 19:52, 15 lis 2014

babka napisał(a)
Zerkam i znów niu avatarek widzę intrygująca ty
Co do planu nic mądrego nie powiem ale gapić się będę ... a jak

Gap się i mów zniose każdą krytykę
jazzy 19:57, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

A ja bym w to miejsce trawy dala.... Marikeny zawsze moga zmienić miejsce, ale drzewko przed drzewami jakoś mi nie pasuje

Może skończy się na tym, że Marikeny rzeczywiście pójdą na lewą stronę działki, bardziej przy płocie, będę je wtedy widziała przez okno w kuchni jak Karabela Trawy chętnie tam dam, tylko jakie? Tam patelnia jest
Magda_ 20:37, 15 lis 2014

jazzy napisał(a)
Madzia, tam dwa marikeny dalam, bo one lubią słońce a cisów już nie będę raczej dokupywac, to juz rozdział zamknięty przynajmniej na razie, pókim splukana

to przez zimę ciułaj kasiorkę, żeby na wiosenne zakupy było
Madzenka 20:41, 15 lis 2014

jazzy napisał(a)

Może skończy się na tym, że Marikeny rzeczywiście pójdą na lewą stronę działki, bardziej przy płocie, będę je wtedy widziała przez okno w kuchni jak Karabela Trawy chętnie tam dam, tylko jakie? Tam patelnia jest

Każda trawa wytrzyma na słońcu: miskanty, rozplenice, trzcinniki, stipa, proso. Wyobrazilam sobie kule wiśni umbracullifera nad falami poruszajacych sie miskantów
jazzy 21:13, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Każda trawa wytrzyma na słońcu: miskanty, rozplenice, trzcinniki, stipa, proso. Wyobrazilam sobie kule wiśni umbracullifera nad falami poruszajacych sie miskantów

Dzięki Marzen, ładna wizja na pewno do wiosny na coś się zdecyduje
A stipy kocham bardzo
Buziak
Wieloszka 21:20, 15 lis 2014

Helołłł! Ale klasa projekcik
Wtrącę swoje 3 grosze
1. Wybrałabym graby w szpalerze, a nie buki, chyba że lubisz non stop latać z opryskiwaczem. Buk - w innym miejscu, jako soliter. Graby są mniej wymagające
2. Gdzieś na początku wątku planowałaś warzywnik w narożniku działki, za jakimś żywopłotem/ekranem. To według mnie lepszy pomysł, niż eksponowanie skrzyń na linii widokowej z tarasu. Nawet najpiekniej skomponowane układy warzyw w skrzyniach kiedyś kończą żywot i wyglądają niewyjściowo Ale ekspertem nie jestem, można zapytać Magdy70 jak się zawartość skrzyń prezentuje o różnych porach roku.
3. Podobnie jak Madżenka proponuję przenieść marikeny. Skoro ma to być "Rabata VIP", to kule bukszpanowe z trawkami. Wiem, że masz już taką rabatkę po drugiej stronie podjazdu, ale kulek nigdy za wiele
No i 3 grosze były, więcej nie dołożę
jazzy 21:32, 15 lis 2014

No hej Aga, a ja u Ciebie właśnie siedziałam o castingu czytałam
1. Okej, będą graby nie chcę latać i robić psik psik
2. Z tymi skrzyniami to nie wiem jak będzie. Chcialabym je czymś zasłonić, na pewno. Jednak czy one juz w przyszlym roku się pojawią - watpie Przypuszczam, że będzie zbyt dużo roboty wiosenno-letniej, żeby zajmować się skrzyniami Tak czy inaczej, na pewno kiedyś tam będą
3. Marikeny mus przenieść zatem
Dzięki za wskazówki
Cmoki