Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

jazzy 12:10, 16 lis 2014

eda napisał(a)
Wpadłam na uzupełnienie myśli paaani ... a tu o0 proszę jaka modelka mmmm Sprzęt przede wszystkim tylko maaało fotek smutno mi ....dawaj fotki Fajnie że miłorząb jest bo liście efektowne

Edzia, kiedy ja naprawde nie mam czego fotografowac. Musisz poczekac do wiosny Ty jestes cierpliwa dziewczyna, dasz rade
jazzy 12:14, 16 lis 2014

Wieloszka napisał(a)

Dobrze, że teraz te refleksje, a nie za 4 lata Wiesz jak trudno przesadzić drzewo, gdy bryła korzeniowa waży ze 200kg? A ja wiem

Wlasnie myslalam o duzych drzewach piszac, ze prawie wszystko da sie przesadzic Masz ogromna determinacje skoro za takie kolosy sie bierzesz Ale jak to mowia, dla chcacego nic trudnego
Pozdrowka
Ewkakonewka 12:47, 16 lis 2014

jazzy napisał(a)

A czemu nie podpowiesz? Jestem oburzona

Oj tam oj tam U Ciebie mniej znaczy więcej, a u mnie puki co jest mniej więcej tylko. Rozumiesz różnicę U Ciebie ma być perfekt, a ja buszmenka jestem
Aleee no dobra bo tak mi przyszło do głowy, jakbyś donice na warzywa umieściła w okolicy rabaty nr 10 to byłyby bardziej w ukryciu? I tylko od strony wjazdu je zasłonić?
Cmok
jazzy 12:51, 16 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)
I znów nowy avatarek... Ja nie nadązam ani za Toba ani Katiaxxx

jazzy 13:03, 16 lis 2014

katiaxx napisał(a)

matko i wszyscy świeci, małom tu fikła, cóż za profesjonalizm, jak ładnie zrobiłaś,

Nie przesadzaj takie tam bazgranie w paincie

Kochana...

Plan super - a te trumienki na warzywa to przed dawyckami ? czy jakoś je zasłonisz ?

Zaslonie na pewno może laurowisnią, ha?
jazzy 13:05, 16 lis 2014

pasjonatkaamatorka napisał(a)

zatem dużo zdrówka dla cisków,ja też przez działkę jestem spłukana,ciucha sobie odmówię na rzecz obornika ,żeby moim roślinkom było wspaniale noo ale takie zycie szczęśliwego ogrodnika)

Hehe, a wiesz, że jeszcze niedawno nie przyszłoby mi do głowy, że tak się ze mną porobi
jazzy 13:12, 16 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Oj tam oj tam U Ciebie mniej znaczy więcej, a u mnie puki co jest mniej więcej tylko. Rozumiesz różnicę U Ciebie ma być perfekt, a ja buszmenka jestem
Aleee no dobra bo tak mi przyszło do głowy, jakbyś donice na warzywa umieściła w okolicy rabaty nr 10 to byłyby bardziej w ukryciu? I tylko od strony wjazdu je zasłonić?
Cmok

U mnie perfekt to może będzie...kiedyś, w odległej przyszłości, choć i to wątpliwe
A widzisz, ja bym chętnie ten warzywnik przeniosła w miejsce 10, muszę to mocno przemyśleć, czy aby nie będę miała za daleko latać po trzy gałązki koperku
Ewkakonewka 13:34, 16 lis 2014

A ja wątpię w Twoją "odległą przyszłość", bo to wcale nie lata świetle będą zobaczysz, przyszły sezon już będzie się kosmicznie różnił od tego
katiaxx 16:18, 16 lis 2014

jazzy napisał(a)
No hej Aga, a ja u Ciebie właśnie siedziałam o castingu czytałam
1. Okej, będą graby nie chcę latać i robić psik psik
2. Z tymi skrzyniami to nie wiem jak będzie. Chcialabym je czymś zasłonić, na pewno. Jednak czy one juz w przyszlym roku się pojawią - watpie Przypuszczam, że będzie zbyt dużo roboty wiosenno-letniej, żeby zajmować się skrzyniami Tak czy inaczej, na pewno kiedyś tam będą
3. Marikeny mus przenieść zatem
Dzięki za wskazówki
Cmoki

Ja z tymi skrzyniami , wydaje mi się "ale ja się nie znam :" że powinnaś wydzielić w ogrodzie cześć/strefę reprezentacyjną, tę którą najlepiej widać, z okna, z tarasu gdzie najczęściej leci oko i cześć "gospodarczą" gdzie mogą być skrzynie - miejsce na kompostownik, jeśli planujesz.
Możesz wydzielać jeszcze e inne części rekreacyjną etc jeśli ci miejsce pozwoli.
Mówiąc wprost - przeniosłabym te skrzynie w bardziej dyskretne miejsce,nawet jak postawisz ściankę zieleni żeby je zasłonić - zmniejszysz sobie tylko przestrzeń widokową i może zabierzesz światło warzywom.
Piszę o tym ponieważ miałam identyczny pomysł jak Ty , tylko bez skrzyń - tradycyjny warzywniak, usytuowany tak że był widoczny z każdego miejsca w salonie. To błąd.
jazzy 17:44, 16 lis 2014

katiaxx napisał(a)

Ja z tymi skrzyniami , wydaje mi się "ale ja się nie znam :" że powinnaś wydzielić w ogrodzie cześć/strefę reprezentacyjną, tę którą najlepiej widać, z okna, z tarasu gdzie najczęściej leci oko i cześć "gospodarczą" gdzie mogą być skrzynie - miejsce na kompostownik, jeśli planujesz.
Możesz wydzielać jeszcze e inne części rekreacyjną etc jeśli ci miejsce pozwoli.
Mówiąc wprost - przeniosłabym te skrzynie w bardziej dyskretne miejsce...
Piszę o tym ponieważ miałam identyczny pomysł jak Ty , tylko bez skrzyń - tradycyjny warzywniak, usytuowany tak że był widoczny z każdego miejsca w salonie. To błąd.

Katiuszka, wszystko dobrze, rozumiem Cię doskonale i uwierz mi, że wiem, że tak to powinno wyglądać, ale problem w tym, że mam tak małą, a do tego wąską działkę, że nie mam jak wydzielić takiego fragmentu. Bo tak naprawdę strefę reprezentacyjna to ja mam praktycznie wszędzie bo albo widać sporą część z salonu, tarasu, kuchni, a resztę juz widać z ulicy, a pozostała część to wejście/wjazd na dzialke, sciezka do drzwi, z której tez powinien być mega widok, itd.